Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
"Caltabosul" in instanta
-- Fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan sunt acuzati de trafic de influenta si complicitate la cumparare de influenta
Traian Decebal Remes si Ioan Avram Muresan au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in dosarul denumit generic "Caltabosul", fiind acuzati de favorizarea unei firme pentru castigarea unei licitatii, in schimbul unui autoturism de lux, unor produse alimentare si a 15.000 de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Remes, care a fost ministrul Agriculturii in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata. Alaturi de cei doi a fost trimis in judecata si omul de afaceri Gheorghe Ciorba pentru cumparare de influenta in forma continuata.
Potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie, in 13 si 23 septembrie 2007, Remes a acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de RON si 15.000 de euro de la Ciorba, prin intermediul lui Muresan. "Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorba) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului" sustin procurorii DNA. Potrivit procurorilor, Ciorba a oferit, prin intermediul lui Muresan, si el fost ministru al Agriculturii, si un autoturism de lux marca Audi Q7 in valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea. "In desfasurarea activitatilor descrise mai sus, Ioan Muresan a jucat rolul de intermediar, avand la baza relatia de prietenie cu Decebal Traian Remes, in conditiile in care cei doi au fost si colegi in Guvernul Romaniei in perioada 1997-2000", arata DNA.
Procurorii l-au retinut pe Avram Muresan in luna octombrie a anului trecut, acesta fiind prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, insa judecatorii au dispus inlocuirea arestarii preventive cu obligarea acestuia de a nu parasi localitatea. La data de 3 ianuarie 2008, aceasta a fost inlocuita cu masura obligarii de a nu parasi tara. Pe 10 martie anul acesta, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil apartinand lui Remes, situat in Baia Mare, in vederea confiscarii sumelor care au reprezentat obiectul infractiunii de trafic de influenta. Muresan a declarat, citat de NewsIn, ca dosarul trimis in instanta are la baza o actiune a serviciilor de informatii din Ministerul de Interne sub conducerea lui Vasile Blaga, iar DNA a vrut astfel sa isi arate atasamentul politic. (B.C.G.)
 Afisari: 159  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Interlop injunghiat mortal    2 comentarii
  Recursul MAp in cazul sotilor Ceausescu    
  Replica Ministerului Culturii    
  Protest in lanturi    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00956 sec.