Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Celebri
Razboiul regizorilor
-- Spike Lee si Clint Eastwood sunt, de cateva saptamani, implicati intr-un schimb dur de replici. Lee, considerat cel mai influent regizor de culoare de la Hollywood, l-a criticat pe colegul sau mai in varsta pentru ca in filmele sale de razboi nu exista soldati de culoare.
Conflictul a inceput in timpul festivalului de la Cannes, incheiat pe 25 mai, cand Spike Lee l-a criticat pe Eastwood, castigator a cinci premii Oscar, pentru ca nu a inclus soldati de culoare in filmele "Steaguri pline de glorie" (2006) si "Scrisori din Iwo Jima" (2006). Saptamana trecuta, Eastwood a replicat, criticand lacunele in cunostintele de istorie a Americii de care da dovada Lee. El a spus ca mai tanarul regizor ar trebui "sa inchida gura". Runda a treia a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, cand Lee, aflat la un post de televiziune american, i-a raspuns lui Eastwood: "Mai inainte de toate, barbatul acesta nu este tatal meu si nici nu ne aflam pe o plantatie". "Este un regizor mare. El isi face filmele lui, eu imi fac filmele mele si un comentariu precum <<un tip ca asta ar trebui sa inchida gura>>... sa fim seriosi, Clint. Pare ca vorbeste un batranel furios acolo", a mai spus Lee.
"Daca vrea, pot sa-i aduc afro-americani care au luptat la Iwo Jima si as vrea apoi ca el sa le spuna ca ceea ce au facut ei nu este important si ca ei nu au existat", a adaugat Lee.
Lee, absolvent al Universitatilor din Atlanta si New York, a mai spus: "Nu inventez eu, cunosc istoria. Am fost student la istorie si cunosc istoria Hollywood-ului si modul in care a omis faptul ca un milion de femei si barbati afro-americani au contribuit la cel de-al doilea Razboi Mondial. Mai exista si altceva in afara de <<John Wayne>>, draga".
Regizorul american Spike Lee va aduce un omagiu militarilor de culoare care au luptat in cel de-al doilea Razboi Mondial printr-un nou film, pe care l-a turnat in Italia, bazat pe romanul lui James McBride "Miracle at St. Anna". Romanul lui McBride se bazeaza pe o poveste adevarata, a unui grup de soldati dintr-o divizie formata numai din afro-americani, care au luptat impotriva nazistilor la Toscana, si despre prietenia nascuta intre unul din acesti militari si un orfan italian in varsta de sase ani. (D.M.V.)
 Afisari: 478  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Din pacate si Clint se pregateste de o genoflexiune   de ARP
"Lumea se imparte in doua...   de MirceaS
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00772 sec.