Ziua Logo
  Nr. 4252 de sambata, 7 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sperante pentru Steaua
Mircea PAUN - Ziua foto
Gruparea din Ghencea se bucura de sprijinul FRF in incercarea de a nu fi exclusa din UEFA Champions League, dupa ce FC Porto a patit deja acest lucru din cauza unui scandal de coruptie. Ionut Lupescu, director general al federatiei, a trimis ieri un raport la UEFA in care semnaleaza diferentele dintre cele doua cazuri si in care sustine ca sanctiunile FRF sunt suficiente.
Dupa ce Gigi Becali (foto) anunta joi ca ii este teama de o eventuala excludere a Stelei din Liga Campionilor, dupa decizia Comisiei de Disciplina, care a depunctat gruparea din Ghencea, lucrurile par a lua o intorsatura favorabila ros-albastrilor. Ionut Lupescu a declarat ieri ca a cerut personal forului european sa permita inscrierea Stelei in competitie: "Am avut o discutie cu cei de la UEFA si le-am explicat ca sunt doua cazuri diferite. In ceea ce o priveste pe FC Porto, e coruptie in ceea ce priveste adversarul, si aici, la Steaua, este stimularea unei echipe. Eu cred ca UEFA va face o diferenta intre cele doua lucruri. Sper ca Steaua sa nu fie exclusa, eu am fost unul care a cerut celor de la UEFA sa lase Steaua in Liga Campionilor. UEFA ne-a solicitat detalii, iar eu a trebuit sa dau explicatii", a spus Lupescu. De asemenea, si Mircea Sandu se pare ca i-a transmis lui Gigi Becali ca va face tot posibilul ca cei de la UEFA sa inteleaga exact despre ce e vorba in "cazul valiza", astfel ca Steaua sa nu riste o excludere din Liga Campionilor. O reactie a avut si forul continental, prin vocea lui Thomas Giordano, seful departamentului de presa al UEFA, cel care a declarat ieri pentru "Gazeta Sporturilor" urmatoarele: "Daca FRF spune ca e coruptie, asta nu inseamna ca, automat, noi vom decide imediat ca Steaua e vinovata de coruptie. Chiar daca Steaua a fost depunctata de forurile nationale, ca si Porto, putem decide ca ea sa nu fie exclusa din Liga Campionilor pentru ca sunt cazuri diferite, insa nu va pot spune ce vor decide sau cum vor delibera cei 10 membri ai comisiei noastre, deoarece nu ma pot baga in mintea lor. Ce va pot spune in mod foarte clar e ca regulamentul UEFA nu interzice astfel de premieri!".
Gigi a dat in judecata DNA!
Finantatorul Stelei a actionat in instanta Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce procurorul care ancheteaza "cazul valiza" a respins prin ordonanta solicitarea acestuia de returnare a sumei de 1,7 milioane de euro retinuta la Cluj. Gigi Becali a formulat o contestatie impotriva rezolutiei din 30 mai a procurorului-sef de sectie din cadrul DNA, Lucian Papici, prin care acesta a respins solicitarea de a-i fi returnati banii lui Gigi Becali. Dosarul este inregistrat pe rolul sectiei a doua a Tribunalului Bucuresti si va avea primul termen la 17 iunie. (C.M.)
Cristian MUNTEANU 
 Afisari: 420  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
De ce?    de jean valjean
Ciobanel la oi ma-si duce,   de Aladin
A r h i v a
     37 comentarii
  "Butoane" in baschet    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Start pentru Euro 2008    
  Vieira s-a antrenat!    
  M. Niculae: "Sa jucam ca Scotia!"    
  Rosu sufera la TV    
 Top afisari / comentarii 
 Bölöni ne face praf! (2453 afisari)
 Masoneria si Marea Unire (2093 afisari)
 Ucraina provoaca Romania in larg (1863 afisari)
 Alianta LSD (1832 afisari)
 Fata care vede prin oameni (1725 afisari)
 Charlize Theron il acuza pe Will Smith ca a palmuit-o intentionat (1689 afisari)
 Cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter revin o data la 32 de ani (1454 afisari)
 Medvedev: SUA sunt la originea crizei financiare mondiale (1295 afisari)
 Carla Bruni a reusit sa le fure inimile francezilor (1209 afisari)
 Desi i se mai dadusera doar cateva luni de trait, Patrick Swayze incepe filmarile la un nou serial (1204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00925 sec.