Ziua Logo
  Nr. 4252 de sambata, 7 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Amicii asasinilor
Rasvan MOLDOVEANU 
Batalia dintre Blaga si Oprescu nu este o confruntare intre Basescu si Iliescu, dupa cum explica analistii politici, nici intre dreapta si stanga, asa cum se rasfata PSD. Nici vorba! Bucurestenii au de ales intre doi fesenisti. Blaga si Oprescu nu trebuie sa se invineteasca de indignare.
Fesenism nu presupune doar apartenenta la FSN sau implicarea in organizarea si desfasurarea mineriadelor care au insangerat Capitala si au scos Romania de pe sine. Fesenismul inseamna si solidaritatea cu autorii loviturii de stat din decembrie 1989, cu actiunile lor ulterioare: acapararea puterii prin reactivarea urii de clasa si utilizarea violentei de stat.
Samanta de scandal a campaniei electorale este tocmai fesenismul si mineriadele sale! Atacul l-a declansat Blaga, sustinut de colegii de partid si de Traian Basescu. Oprescu nu este independent, el fiind, de fapt, omul lui Iliescu, si nu s-a desolidarizat de acest personaj sinistru care a adus hoardele de mineri ca sa-i snopeasca in batai chiar pe bucurestenii peste care vrea sa fie primar. Acesta este atacul PDL - Basescu. Sunt independent, n-am nici o legatura cu mineriadele, nu am fost membru FSN, pe Iliescu l-am cunoscut in 1995, Blaga si pedelistii au fost membri FSN. Acesta este raspunsul si contra-atacul lui Oprescu. Schimburile de acuzatii contin informatii publice. Blaga il acuza pe buna dreptate, pe Oprescu, de solidaritate cu autorul mineriadelor. Oprescu, la randul lui, ii aduce lui Blaga, tot pe drept, aceeasi acuzatie: a fost solidar cu mineriada din iunie chiar din timpul desfasurarii ei. Asta e fesenismul. Culmea lui. Doi fesenisti se acuza reciproc de fesenism.
Pana aici nimic anormal sau, mai bine zis, asta e normalitatea noastra nenorocita. Cu adevarat revoltatoare este reactia PDL la atacul lui Oprescu. Noi, zice Basescu, am plecat din FSN in 1992. Noi n-am ramas cu criminalul de Iliescu. Spre deosebire de Oprescu, noi ne-am desolidarizat de el si mineriadele lui odioase. E ciudat ca nimeni n-a reactionat, mai ales Oprescu, la aceste minciuni sfruntate. N-ati plecat nicaieri in 1992. Iliescu si gasca lui au parasit FSN in urma unor lupte pentru putere si au format FDSN. Voi ati ramas FSN, cu Petre Roman in frunte. Mai tarziu v-ati zis PD, in prima faza tot cu FSN in coada. Voi v-ati desolidarizat doar de Iliescu si de mineriada din septembrie 1991 prin care acesta l-a rasturnat de la guvern pe seful vostru. Intr-adevar, voi n-ati ramas cu criminalul de Ion Iliescu, ci cu criminalul de Petre Roman, complicele sau de la mineriada cea mare din iunie '90. Adica, l-ati repudiat pe presedintele mineriadei, dar l-ati imbratisat pe prim-ministrul ei. Daca ii va atrage cineva atentia lui Basescu ca si el si partidul sau au o mare problema cu desolidarizarea de mineriada din iunie '90 si de co-autorul ei Petre Roman sunt curios daca va avea ipocrizia sa raspunda "Vai de mine, dar eu l-am debarcat pe Roman din PD!". De parca i-a luat locul ca sa-l pedepseasca pentru atrocitatile din 13-15 iunie.
Nici Blaga, nici Basescu, nici Oprescu nu au fost implicati in mineriade, dar, indiferent ce ar spune, ei sunt solidari cu calaii prin traseele lor politice. Indiferent unde s-au imprastiat membrii lor acum, gruparile feseniste ale lui Petre Roman si Ion Iliescu poarta stigmatul mineriadelor din cauza carora Romania nu-si mai vine in fire. Diferenta intre ele este ca Iliescu a ramas la varful politicii pe cand Roman nu, si lumea l-a cam uitat. Astfel se face ca aproape nimeni nu mai sesizeaza legatura dintre Blaga si sangele de pe mainile lui Petre Roman, ci doar subordonarea fata de Basescu, un politician care, totusi, n-a dat cu bata in cetatenii Capitalei. In schimb, la fel ca Francois Mitterrand, Oprescu are ghinionul sa fie "l'ami de l'assassin". Un "assassin" pe care, in perioada 13-15 iunie, adica de la sfarsitul campaniei electorale a lui Oprescu pana in ziua votului, toti bucurestenii il vor putea vedea la televizor, printre alte imagini de cosmar, multumind minerilor pentru "inalta lor constiinta civica".
 Comentarii: 22 Afiseaza toate comentariile  
Arareori,mai "rasfoiesc",ziarul...   de vida clara
LUI PANDREA cel peltic   de ciuciugaia
Exact dle Rasvan MOLDOVEANU   de Shadow
pt. sobru-doua puncte!   de costy
Lipitorului de etichete numit doua puncte (..)   de alwis46
Ziaristule uiti ceva esential cind spui ca Blaga si Basescu nu au fost implicati in mineriade, Dobre   de Ho Ciu Tzi
Portugalia-Turcia 2-0   de FB
Mineriadele si ..Oprescu    de FB
Stimate jurnalist....suntem in UE-AD 2008   de mihai R
mult adevar si o singura minciuna,repetata cu obstinenta,   de silviana
Povestea "amicii asasinilor" este mult mai complexa, dle Moldoveanu....   de costy
Reeditare :duelul Nastase-Basescu!Acum Oprescu-Blaga !   de LENIO
Semnul egalitatii   de Danny
Fesenismu-i mult mai mare!   de Camelian Propinatiu
Fals si gresit   de inginerul
Mai tudorica (nu ala de la rapid) ci 190.   de Aladin
Amicii asasinilor   de Paul din Ohio
Io-te ca mos Pandelica mai scrie. Mai, mai sa-i ratez compozitia!   de Ratacitul
Domnule ziarist   de lil
Iliescu=Basescu   de Tudor190
Pai daca Oprescu este amicul asasinului , Blaga este prefectul aceluiasi asasin ...   de gili
CINE LIMBA LUNGA ARE 5 ANI VA SAPA LA SARE   de Alex.Pandrea
A r h i v a
  Stapanii Justitiei    2008-05-15
  Legea accesului la informatii utile partidului    2008-05-07
  Pacatul originar    2008-04-24
  Ei vor pamant!    2008-04-16
  Populism de avarie    2008-04-10
 Top afisari / comentarii 
 Bölöni ne face praf! (2453 afisari)
 Masoneria si Marea Unire (2093 afisari)
 Ucraina provoaca Romania in larg (1863 afisari)
 Alianta LSD (1832 afisari)
 Fata care vede prin oameni (1725 afisari)
 Charlize Theron il acuza pe Will Smith ca a palmuit-o intentionat (1689 afisari)
 Cutremurele cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter revin o data la 32 de ani (1454 afisari)
 Medvedev: SUA sunt la originea crizei financiare mondiale (1295 afisari)
 Carla Bruni a reusit sa le fure inimile francezilor (1209 afisari)
 Desi i se mai dadusera doar cateva luni de trait, Patrick Swayze incepe filmarile la un nou serial (1204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12839 sec.