Ziua Logo
  Nr. 4249 de miercuri, 4 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Micro-opera pentru femei
Astazi si maine, la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti va avea loc spectacolul "One Woman Opera", o micro-opera in patru acte, in regia si coregrafia lui Judi Wilson. Premiera acestui spectacol a avut loc in aprilie 2008, in cadrul Bienalei de la M�nchen, editia a XI-a. Micro-opera este o calatorie prin universul femeilor, realizata de patru tinere compozitoare: Irinel Anghel, Carola Bauckholt, Charlotte Seither si Juliane Klein, scenografia Magdalena Gut si video Irinel Anghel. (D.C.)
Parcul artelor
Incepand de astazi si pana pe 8 iunie, Bucurestiul isi propune sa capete o alta imagine. In Parcul National se deschide "Parcul artelor". Teatru, film, carte, dans, muzica, ateliere, expozitii, mese rotunde si conferinte de presa se vor desfasura timp de cinci zile. Vor fi prezentate filme in avanpremiera, semnate de regizorii Marius Th. Barna si Nicolae Margineanu, precum si filme realizate de Dan Pita, Radu Gabrea, Nae Caranfil, Mircea Muresan, Mircea Veroiu. Astazi va avea loc o intalnire intre studentii Facultatii de Film din cadrul UNATC, profesori si presa, iar seara de maine va fi dedicata actorului Ovidiu Iuliu Moldovan. (M.A.)
Barbierul si Teodorian
Astazi, la ora 18.30, la ONB va avea loc o noua reprezentatie a "Barbierului din Sevilla" de Gioacchino Rossini, dedicata tenorului Valentin Teodorian, care, anul acesta, pe 4 iunie, ar fi implinit 80 de ani. Spectacolul va beneficia de prezenta tenorului invitat Tiberius Simu. Acesta va interpreta rolul Contelui Almaviva, alaturi de Oana Andra, Iordache Basalic, Mihnea Lamatic, Horia Sandu, Mihaela Motoc, Vasile Chisiu, Daniel Filipescu. Solistii, orchestra si corul ONB vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta.
(M.A.)
Societati si armonii
Astazi, la Centrul Cultural Francez din Cracovia va avea loc o conferinta sustinuta de scriitoarea Adriana Babeti care va vorbi despre armoniile surprinzatoare ale societatilor plurale, fiind prilejuita de aparitia in limba franceza a volumului de studii "Banatul. Un Eldorado al marginilor". Conferinta deschide un ciclu de evenimente care vor prezenta publicului polonez diversitatea etnoculturala a Romaniei. (M.A.)
A r h i v a
  Carti si raspunsuri    
  Bienala de teatru de la Chisinau    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Adio, felcere Oprescu! (4363 afisari)
 "Sa fie caterisit!" (3480 afisari)
 Izolarea lui Basescu (2967 afisari)
 Vechii baroni sunt de neclintit (2868 afisari)
 Dumnezeu sa-l ierte! (2484 afisari)
 Electra si Kardashian, dezbracate intr-un Film dezastru (3002 afisari)
 Putin si-a construit oras-buncar anti-atomic (2746 afisari)
 Soferul Nicusor a imprastiat 20 de tone de metal pe sosea, a rupt patru stalpi si a lasat o comuna fara curent electric pe ritmuri de manele (2310 afisari)
 A plecat dupa "mandre" si a fost sechestrat in portbagajul propriei masini (2237 afisari)
 Biroul Electoral Municipal: 50% din buletinele de vot declarate nule in sectorul 5 erau perfect valide (2030 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.