Ziua Logo
  Nr. 4249 de miercuri, 4 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Carti si raspunsuri
-- Se deschide cel mai mare si mai cunoscut targ de profil din Romania
"Bookfest 2008 inseamna, mai mult ca in editiile precedente, spectacol, evenimente, sarbatoare. Am dorit sa facem din Bookfest un loc in care publicul amator de lectura sa descopere carti pentru orice domeniu de interes, orice gust, nivel sau moment, dar si concerte, filme, happening-uri care sa reprezinte o alternativa demna de luat in seama pentru petrecerea timpului liber pe parcursul celor cinci zile. Editia din acest an se desfasoara sub sloganul <<cartile au raspunsuri>> si doresc sa invit publicul sa vina la Bookfest, sa le caute si sa le gaseasca", afirma Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, organizatorul evenimentului.
Bookfest, Salonul CArTii din Bucuresti, cel mai mare si mai cunoscut targ de carte din Romania, va avea loc anul acesta intre 4 si 8 iunie, cea de a treia editie fiind gazduita de pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Complexului Expozitional Romexpo. In cifre, editia prezenta inseamna: 14.000 mp de spatiu brut, 5000 mp de standuri, 160 de edituri si aproximativ 50.000 titluri. Va exista un intreg pavilion dedicat spatiilor de animatie create pentru evenimente si dezbateri. Vor avea loc concerte si proiectii de filme. Tot la Bookfest va avea loc anul acesta festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, vizitatorii avand ocazia sa intalneasca scriitori renumiti atat din tara, cat si din strainatate. Una dintre surprize este prezenta la targ a laureatului Premiului Nobel pentru Literatura, scriitorul turc Orhan Pamuk.
O atenTie aparte le este acordata titlurilor de carti pentru copii. Pentru a-i atrage pe micuti sa citeasca, personaje de poveste, spiridusi si zane le vor fi parteneri de joaca intr-un spatiu amenajat special.
Si anul acesta se va percepe taxa de intrare, insa banii (5 lei noi) vor putea fi integral recuperati prin achizitionarea unei carti (din pretul cartii respective se va scadea contravaloarea biletului, cu conditia sa-l prezentati).
Grupul Editorial Humanitas va oferi publicului peste 1200 de titluri, carti si audiobook-uri. Dintre cele peste 400 de noi aparitii, mai mult de 50 de titluri vor fi prezentate in cadrul evenimentelor organizate la stand, volume din cunoscutele colectii "Cartea de pe noptiera", "Memorii/Jurnale", "Convorbiri/Corespondenta/Portrete", "Religie", "Istorie", "Stiinta", "Rasul lumii", din seriile de autor "Horia-Roman Patapievici", "Gabriel Liiceanu", "Andre Scrima", "George Steiner", "Milan Kundera", "Nina Berberova", "Paulo Coelho" etc. (Humanitas), din colectiile "Raftul Denisei", "Thriller & Mystery", "Cocktail" (Humanitas Fiction) si noi audiobook-uri din colectiile de eseistica, beletristica, poezie, memorialistica ale Humanitas Multimedia.
AdevArul Holding lanseaza o noua serie de opere complete in editie de lux ale scriitorilor James Clavell, Theodor Constantin, Sven Hassel.
Pe lAngA noutATi, Editura ALL lanseaza si o campanie de donare de carti catre bibliotecile scolilor din zonele defavorizate in valoare de 300.000 lei. Fiecare cititor se va putea alatura acestei campanii cumparand o carte din standul ALL si donand-o acestor scoli prin intermediul unui cufar special amenajat.
La standul Editurii Cartier, vizitatorii vor gasi carti al caror pret este redus de la 10 pana la 30 de procente si noutati de tot felul.
Editura Leda (imprint al editurii Corint) va fi prezenta cu bestseller-uri in premiera pentru tara noastra: "Tripticul raului" de Juan Goytisolo, "cel mai important scriitor din Spania contemporana" (Carlos Fuentes) - Carte de identitate; "Muzica si tacere" de Rose Tremain; "Lapte de mama" de Edward St Aubyn; "Oryx si Crake" de Margaret Atwood s.a.
Jacques Attali, Francois Mitterand asa cum a fost"; Elena Dan, Mircea Eliade. Codul nuvelelor fantastice"; Alexandre Dumas, Ludovic al XIV-lea si secolul sau" si "Ludovic al XV-lea si curtea sa"; Jean Orieux, "Talleyrand, sfinxul neinteles" ; Borislav Pekic, "O sentimentala a impreriului britanic" si Andrea Vitali, "Secretul Orteliei" sunt noutatile pe care le veti gasi la Historia, editura la al carei stand vor fi prezenti autori si traducatori, precum si o serie de personalitati. Si la Historia reducerile vor varia intre 20-40%.
PromoTii, noutATi si evenimente vor avea loc si la standul Editurii Ideea Europeana.
Cumparand titluri din cea mai noua colectie a Editurii Polirom - "Romance", pe baza unui talon de participare la concurs, vizitatorii pot castiga un weekend romantic la Paris. Castigatorul va fi anuntat, pe 1 august, la TVR Cultural, numele acestuia fiind apoi postat, timp de o luna pe site-ul editurii.
Polirom Si Cartea RomAneascA vor fi prezente la Bookfest cu peste 1000 de titluri, totalizand mai mult de 20.000 de volume, din cele aproximativ 70 de serii si colectii si din circa 40 de domenii, reducerile fiind de 20%. De asemenea, dintre cele peste 600 de noutati, vor fi lansate in jur de 40.
Oferta Editurii RAO inseamna: peste 25 de noi aparitii (RAO Class), peste 20 in Biblioteca RAO, mai bine de 15 aparitii in Colectia Opere XX si peste 50 de carti noi pentru copii si tineri.
Deschiderea oficialA a celei de a treia editii Bookfest este programata la orele 11.00 (Pavilion 15), in prezenta ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu. (L.D.)
 Afisari: 276  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Bienala de teatru de la Chisinau    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Adio, felcere Oprescu! (4363 afisari)
 "Sa fie caterisit!" (3480 afisari)
 Izolarea lui Basescu (2967 afisari)
 Vechii baroni sunt de neclintit (2868 afisari)
 Dumnezeu sa-l ierte! (2484 afisari)
 Electra si Kardashian, dezbracate intr-un Film dezastru (3002 afisari)
 Putin si-a construit oras-buncar anti-atomic (2746 afisari)
 Soferul Nicusor a imprastiat 20 de tone de metal pe sosea, a rupt patru stalpi si a lasat o comuna fara curent electric pe ritmuri de manele (2310 afisari)
 A plecat dupa "mandre" si a fost sechestrat in portbagajul propriei masini (2237 afisari)
 Biroul Electoral Municipal: 50% din buletinele de vot declarate nule in sectorul 5 erau perfect valide (2030 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01974 sec.