Ziua Logo
  Nr. 4248 de marti, 3 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Primar pe viata
-- Edilii din Pitesti si Baia Mare se afla la al cincilea mandat * La Buzau, Alba-Iulia,Giurgiu si Timisoara, electoratul si-a ales pentru a patra oara acelasi primar
Pendiuc
Edili din municipii resedinta de judet au stabilit duminica un record - si-au adjudecat al cincilea mandat de primar. Tudor Pendiuc (PSD) se va ocupa in continuare de Pitesti, iar Cristian Anghel (PNL) de Baia Mare. Faptul ca unii primari au facut obiectul unor dosare penale sau chiar au fost arestati nu a contat pentru alegatori, unii dintre acestia fiind alesi din primul tur - Mircea Gutau la Ramnicu Valcea si Gheorghe Falca la Arad.
Actualul primar al Pitestiului, social-democratul Tudor Pendiuc, a obtinut al cincilea mandat, el primind 71,3% din voturi, conform datelor comunicate de Biroul Electoral Judetean (BEJ) dupa incheierea numararii voturilor. Pendiuc este urmat de candidatul PD-L Gheorghe Fratoaica cu 13,4%, si reprezentanta PNL Anca Barbu, cu 7,8%. Liderul PNL Maramures, Cristian Anghel, a castigat al cincilea mandat pentru Primaria Baia Mare, din primul tur al alegerilor, obtinand cu putin peste 51,03% din voturi, potrivit datelor finale comunicate de BEM. Pe locul al doilea s-a clasat Corin Chereches, candidatul PD-L, cu circa 17,91%, iar pe al treilea Mircea Dolha, candidatul PSD, care a obtinut 15,81% dintre voturile baimarenilor prezenti la urne.
Anghel
La al patrulea mandat
Social democratul Constantin Boscodeala a castigat al patrulea mandat de primar al municipiului Buzau, obtinand 54,8% din voturi, conform numaratorii paralele realizata de partidele politice, fiind pentru prima data in ultimii 12 ani cand Boscodeala castiga din primul tur. Potrivit numaratorilor paralele, Boscodeala este urmat de democrat liberalul Constantin Ionescu. La randul sau, actualul edil al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (PD-L), a castigat un nou mandat, potrivit rezultatelor partiale oferite de BEM, acesta obtinand 65% din voturi. Hava este urmat de Cosmin Covaciu (PNL), cu 17,2 la suta si de Doina Harda (PSD), cu 11,6 la suta. Mircea Hava este la al patrulea mandat de primar la Alba Iulia, la alegerile din 2004 el castigand din primul tur, cu 71,57% din voturi. Tot la al patrulea mandat se afla si primarului municipiului Giurgiu, liberalul Lucian Iliescu. El a obtinut 54,3% din voturi, potrivit rezultatelor finale furnizate de Biroul Electoral Municipal. Gheorghe Ciuhandu (PNTCD) se va bucura de al patrulea mandat in fruntea Timisoarei, iar Mircea Muntean (PNL) a castigat a patra oara dreptul de a conduce municipiul Deva.
A treia victorie
Hava
Primarul Dorin Florea (PD-L) a castigat alegerile cu 52,52% din voturi, iar principalul sau contracandidat, ministrul Dezvoltarii, Laszlo Borbely, a spus ca va cere Biroului Electoral Central sa anuleze rezultatul alegerilor, considerand ca acesta a fost grav viciat. Biroul Electoral Municipal Targu Mures a finalizat numararea voturilor pentru Primaria municipiului resedinta de judet, actualul primar Dorin Florea castigand cu 52,52% din voturi. Potrivit rezultatelor finale, Florea a intrunit 40.241 de voturi din totalul de 76.608 valabil exprimate, iar Laszlo Borbely (UDMR) numai 34.374, adica un procent de 44,86%.
Boscodeala
Iliescu
Ciuhandu
Anca HRIBAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
asta este mintea romanului de astazi : vrea monarhie absoluta locala dar    de ionion
A r h i v a
  Stapanii teritoriului    2 comentarii
  Favoritii judetelor    2 comentarii
  Becali a pierdut 300 de milioane dintr-un vot    4 comentarii
  Mandat nou, trecut penal    
  Premierul: Un fleac, am incalcat legea    15 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Batalia Basescu-Iliescu (2581 afisari)
 Becali a pierdut 300 de milioane dintr-un vot (2337 afisari)
 Favoritii judetelor (2278 afisari)
 Stapanii teritoriului (1928 afisari)
 Primar pe viata (1462 afisari)
 Bill Clinton, in pat cu actrita Gina Gershon (6212 afisari)
 Actrita Kirstie Alley atinge, din nou, suta de kilograme (2939 afisari)
 Adriana Lima, pictorial topless in revista Elle (2621 afisari)
 Fotografii spion cu noul Megane III (2545 afisari)
 Tata de tripleti la numai 16 ani (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01002 sec.