Ziua Logo
  Nr. 4248 de marti, 3 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
"Tricolorii" sunt la Euro!
-- Nationala a ajuns ieri la pranz in Elvetia, dupa ce, la plecarea din Bucuresti, presedintele Mircea Sandu a anuntat ca obiectivul este iesirea din grupa
Delegatia "tricolora" a plecat cu onoruri spre Euro, cu receptie la Salonul prezidential de la Aeroportul "Henri Coanda", cu urari de succes chiar din partea sefului statului si cu o declaratie surprinzatoare a lui Mircea Sandu. Desi de la tragerea la sorti a seriilor acestui turneu final, din decembrie anul trecut, s-a vorbit mult despre "grupa mortii" si despre sansele mici de a merge in sferturile de finala, ieri seful FRF a anuntat ca acesta este obiectivul Nationalei. Evident, nu in contractul lui Piturca, dar este scopul "tricolorilor" la finalul partidelor cu Franta, Italia si Olanda.
"Am incredere ca avem echipa valoroasa, cu individualitati bune in lot. Eu sper ca programul pe care l-au facut antrenorii pentru echipa sa-i faca sa fie bine dispusi, cu dorinta de a juca. Obiectivul despre care am discutat ieri cu antrenorii si cu jucatorii a fost o iesire din grupe. Daca facem puncte si putem sa iesim din grupe o sa fie un lucru foarte bun pentru fotbalul romanesc. As prefera sa fie Italia langa noi", a spus seful FRF ieri, inainte de imbarcarea spre Elvetia. Apoi a admis ca nu va fi usor: "Este o grupa despre care toti ati vorbit, foarte grea, dar foarte frumoasa. Daca nu reusim sa iesim din grupa, asta este, trebuie sa incepem sa pregatim preliminariile pentru CM. Eu in mod cert voi fi la Viena la 18 iunie, sper sa fiu ca un magnet pentru echipa si sa o trag dupa mine", a spus Sandu. Acesta a facut si o comparatie intre grupele pe care le-a avut Romania la Euro de-a lungul timpului. "In 2000, a fost o grupa mai usoara decat cea de acum si cea din Anglia a fost comparabila cu cea de acum. In 2000, cred ca puteam merge mai departe daca eram putin mai atenti in meciul cu Italia. Am avut o bara a lui Hagi, a fost si o stare de nervozitate", a precizat Sandu. Acesta a explicat ca optimismul sau vine si din incurajarile pe care le-a primit de la colegii din Comitetul Executiv al UEFA. "Am vorbit acum doua saptamani cu un vicepresedinte al UEFA, nu vreau sa-i dau numele. Chiar asta mi-a spus: <<Simt ca echipa Romaniei va merge foarte sus la acest Campionat European>>. E un om cu experienta si sigur nu mi-a spus-o de complezenta", a afirmat Sandu. Delegatia Romaniei a avut ieri parte de un tratament special la plecarea spre Euro, fiindu-i pus la dispozitie Salonul prezidential al Aeroportului "Henri Coanda". Imbracati la patru ace, "tricolorii" au avut parte de o surpriza, prezenta alaturi de ei a presedintelui Traian Basescu. Acesta i-a incurajat si le-a urat succes fiecaruia dintre componentii delegatiei, avand discutii mai lungi cu selectionerul Victor Piturca si cu capitanul Cristi Chivu. A urmat drumul spre aeronava charter care a dus delegatia Romaniei in Elvetia, care s-a facut pe un covor rosu.
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Amical de Euro    (Sport, 2008-03-26)
  Romania, "Cenusareasa" Euro 2008    (Sport, 2007-12-04)
  Piturca: "N-am avut motivatie!"    (Sport, 2007-11-19)
  Victor Piturca: "Nu sunt razbunator!"    (Sport, 2007-11-17)
  Piturca: "Ne calificam!"    (Sport, 2007-10-13)
  Presedintele Federatiei Italiene de fotbal: Daca Olanda pierde cu Romania, Italia si Franta vor cere schimbarea sistemulului de desfasurare al Euro 2012    (2008-06-16 16:10)
  ULTIMA ORA: FRF sustine ca stirea despre componenta echipei nationale a aparut pe site din greseala    (2008-06-09 14:49)
  Romania a picat in grupa cu Italia, Franta si Olanda    (2007-11-30 14:37)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
BASESCU A FOST LA PLECARE...LA SOSIRE NU VA MAI FI....   de puicu
A r h i v a
  Ionut Lupescu vrea unitate    1 comentariu
  Caldura mare la St. Gallen    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
     1 comentariu
  Grabite spre Euro 2008    3 comentarii
  La loc comanda pe gheata!    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Batalia Basescu-Iliescu (2581 afisari)
 Becali a pierdut 300 de milioane dintr-un vot (2337 afisari)
 Favoritii judetelor (2278 afisari)
 Stapanii teritoriului (1928 afisari)
 Primar pe viata (1462 afisari)
 Bill Clinton, in pat cu actrita Gina Gershon (6212 afisari)
 Actrita Kirstie Alley atinge, din nou, suta de kilograme (2939 afisari)
 Adriana Lima, pictorial topless in revista Elle (2621 afisari)
 Fotografii spion cu noul Megane III (2545 afisari)
 Tata de tripleti la numai 16 ani (1772 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01468 sec.