Ziua Logo
  Nr. 4246 de sambata, 31 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Ziua turistica
Horezu - destinatie de excelenta
-- Proiectul Depresiunea Horezu a castigat concursul "Destinatii Europene de Excelenta -Turismul si Mostenire Locala Intangibila" desfasurat in cadrul unui proiect-pilot derulat de Departamentul de Turism din MIMMCTPL si co-finantat de catre Comisia Europeana.
"Proiectul <<Depresiunea Horezu>>, depus de catre Asociatia Depresiunea Horezu, din judetul Valcea a intrunit numarul maxim de puncte, adica 100. Este urmat de proiectele <<Tara Fagarasului>> depus de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov, cu 95 de puncte si de <<Tara Vrancei>>, depus de CJ Vrancea, cu 94 de puncte", a declarat Lucia Morariu, secretar de stat pentru Turism. In cadrul acestui program au participat 36 de proiecte dintre care, cele 15 de locatii care s-au clasificat, au fost vizitate de echipa de evaluatori pentru a confrunta proiectul depus la minister cu realitatea din teren. Castigatorii au fost selectati pe baza unor criterii, care includ de la bogatia resurselor culturale la calitatea ofertei turistice, existenta initiativelor in domeniul turismului durabil, cooperarea pe plan local si activitati de marketing. "Toate cele 15 proiecte vor beneficia de o ampla promovare: editarea unei brosuri bilingve romana - engleza, CD cu toate cele 15 destinatii, includerea acestora intr-o retea de destinatii culturale de excelenta la nivel national si conectarea cu cea constituita la nivel european, participare gratuita in spatiile de expunere finantate de minister la targuri de turism din tara si strainatate (in 2008 si 2009) organizarea de vizite de documentare pentru jurnalisti si lideri de opinie in toate cele 15 destinatii", a precizat Morariu. Destinatia de excelenta ocupanta a locului I va fi premiata si la nivel european in semestrul II 2008, in cadrul unui eveniment organizat de catre Comisia Europeana. De asemenea, primele trei proiecte vor fi sustinute de Uniunea Europeana pentru a participa la targuri de turism din Europa. "Ocupantul locului 1 va participa la trei targuri internationale. Cel de al doilea castigator va participa la doua targuri internationale, iar ocupantul locului 3 - la un targ international, in semestrul 2 al anului", a declarat Mihaela Dumitru, consilier in cadrul MIMMCTPL.
"Am dorit sa evidentiem destinatiile de excelenta, acele destinatii turistice netraditionale, mai putin cunoscute, care inca dispun de o bogata mostenire culturala, care au elemente de unicitate, si sa constituim o retea nationala a acestor destinatii culturale pe care sa incercam s-o conectam la reteaua europeana. Este un proiect de promovare, un fel de usa deschisa pentru finantari viitoare", a precizat Mihaela Dumitru. Conditii de eligibilitate, impuse de CE, au fost ca aceste destinatii sa fie netraditionale, sa fie asigurata dezvoltarea durabila a turismului.
Cei 15 castigatori
Cele 14 judete care si-au depus candidatura pentru obtinerea titlului sunt Mehedinti (un proiect), Brasov (4), Sibiu (1), Suceava (2), Neamt (2), Timis (6), Constanta (5), Vrancea (1), Bacau (1), Covasna (5), Arges (2), Harghita (4), Bistrita (1) si Maramures (2).
Proiectele castigatoare:
1. "Depresiunea Horezu", cu 100 de puncte din 100 posibile
2. "Tara Fagarasului"
3. "Tara Vrancei"
4. "Drobeta - Clisura Dunarii - Ponoare, triunghi turistic de excelenta"
5. "Orasul Topoloveni - turismul si mostenirea locala intangibila"
6. "Marginimea Sibiului"
7. "A fost odata ca niciodata...un tinut al Neamtului"
8. "Valea Argesului, intre mit si realitate"
9. "Mostenire maramureseana - intre Cosau si Mara"
10. Coridorul Prejmer - Teliu - Budila - Vama Buzaului"
11. "Faget"
12. "Calimani, sanctuarul verde al Bucovinei"
13. "Orasul Rasnov"
14. "Comuna Cricova - turismul si mostenirea locala"
15. Proiectul "Recas"
Corina SCARLAT 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Rosia Montana   de Atanasie Popescu
A r h i v a
  Agroturism la coada clientului    1 comentariu
  Chartere de vacanta    
 Top afisari / comentarii 
 TVR in laturile lui Vadim (3510 afisari)
 Gusa si Oprescu si-au dat "un cap in gura" (2186 afisari)
 Ascensiunea porcilor poate fi oprita! (1576 afisari)
 Pui cu clor (1454 afisari)
 Pretul benzinei micsoreaza saptamana de lucru in SUA (1419 afisari)
 Un bucurestean s-a sinucis dupa ce si-a anuntat iubita ca o va face celebra (3410 afisari)
 Sondajul final INSOMAR indică egalitate intre Blaga și Oprescu (3142 afisari)
 Striptease la metroul bucurestean (3088 afisari)
 Un american a filmat un extraterestru la fereastra casei sale (2296 afisari)
 Elena Basescu a pus doua voturi in aceeasi urna (1670 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01044 sec.