Ziua Logo
  Nr. 4246 de sambata, 31 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Fantomele junglei
-- Pilotii unui avion au descoperit un trib de care nu stia nimeni in jungla amazoniana
Pilotii unui avion au fost uluiti sa descopere, intr-un luminis din jungla amazoniana, trei persoane aproape dezbracate care isi indreptasera arcurile spre ei. Doi pareau a fi barbati, vopsiti pe corp cu vopsele rosii, iar femeia era vopsita cu negru, doar mainile dezvaluind culoarea ei naturala. Fotografia facuta de piloti are o valoare remarcabila, pentru ca este o prima dovada ca mai exista triburi de care nimeni nu stia ca ar exista. Fotografiile, facute din avionul care zbura foarte jos deasupra junglei amazoniene in apropiere de granita dintre Brazilia si Peru, pot juca un rol vital in salvarea tribului.
"Ne-am intors si am fotografiat si casele lor, locul unde traiesc pentru a arata ca exista, ca sunt acolo. Este foarte important ca i-am descoperit, pentru ca multa lume se indoia de existenta lor" a declarat Jose Carlos dos Reis Meirelles Jr, expert in triburile care traiesc departe de lumea civilizata. Un alt oficial a povestit ca prima data cand au zburat deasupra tribului, femeile si copiii au fugit in padure, iar in luminis nu au ramas decat cei vopsiti, care dupa toate probabilitatile erau razboinici si care amenintau cu armele intrusii.
Expertii sunt de parere ca acest raspuns ostil indica foarte clar faptul ca membrii tribului cred ca orice contact cu lumea din afara junglei reprezinta un pericol. De-a lungul granitei cu Peru au mai existat triburi similare care au fost gonite de pe pamanturile lor "de mineritul agresiv sau de forarile nu intotdeauna legale". Presedintele Peru, Alan Garcia, a pus intotdeauna la indoiala existenta triburilor care nu fusesera contactate de lumea civilizata. In tot acest timp, jungla este distrusa constant, cei care foreaza dupa petrol defrisand si deversand resturile in cursurile de apa. "Ce se intampla in aceasta regiune reprezinta o crima monumentala impotriva naturii, a faunei, a triburilor si reprezinta o dovada tragica pentru urmasii nostri, care vor afla cat de irationali am fost, cat de <<civilizati>> suntem" a declarat un alt expert. Dupa lupte politice care au durat zece de ani, grupele indigene au acum pamanturile protejate de legea braziliana. Organizatia de la Londra "Survival International" a cerut Perului sa actioneze conform legilor internationale si sa protejeze triburile si teritoriul acestora. Fiona Watson, de la "Survival", care recent s-a intors din regiunea amazoniana, a declarat ca indienii care au trecut granita in Brazilia ar putea sa intre in conflict cu triburile care se afla deja acolo "e foarte clar din aceste fotografii ca vor sa fie lasati in pace". De cele mai multe ori, interventiile lumii civilizate au fost fatale pentru triburile care nu se pot apara impotriva unor boli banale cum ar fi raceala. "Grupurile pe care le vedem in jungla sunt de fapt ce a mai ramas din triburile mai mari care au fost decimate de-a lungul timpului de boli sau razboaie" a mai explicat Fiona Watson. Este cunoscuta povestea tribului Akunsu, care a fost descoperit acum zece ani si din care nu au mai ramas astazi decat sase membri. Toti sase sunt rude si pentru ca nu se pot casatori intre ei, nu va mai exista o alta generatie.
Unul dintre supravietuitori a declarat ca au fost goniti de oameni inarmati. Legea braziliana spune ca pamanturile ocupate de indieni nu pot fi cultivate sau exploatate, si din aceasta cauza fermierii ii gonesc sau se asigura ca nu mai exista supravietuitori care sa le incurce planurile. (M. BICA)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
asa ceva se petrece si in Venezuela.   de fericire
A r h i v a
  Stonehenge cimitir pentru VIP-uri    1 comentariu
  Vreme instabila    
 Top afisari / comentarii 
 TVR in laturile lui Vadim (3510 afisari)
 Gusa si Oprescu si-au dat "un cap in gura" (2186 afisari)
 Ascensiunea porcilor poate fi oprita! (1576 afisari)
 Pui cu clor (1454 afisari)
 Pretul benzinei micsoreaza saptamana de lucru in SUA (1419 afisari)
 Un bucurestean s-a sinucis dupa ce si-a anuntat iubita ca o va face celebra (3410 afisari)
 Sondajul final INSOMAR indică egalitate intre Blaga și Oprescu (3142 afisari)
 Striptease la metroul bucurestean (3088 afisari)
 Un american a filmat un extraterestru la fereastra casei sale (2296 afisari)
 Elena Basescu a pus doua voturi in aceeasi urna (1670 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01063 sec.