Ziua Logo
  Nr. 4245 de vineri, 30 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Alegeri
Oprescu sustinut de bebelusi
Lista sustinatorilor candidatului Sorin Oprescu la Primaria Capitalei cuprinde semnaturile a 24 de bebelusi, nascuti pe 13 si 16 aprilie 2008, potrivit unei anchete initiate de PIN. Pesedistii au refuzat sa speculeze electoral subiectul in favoarea lui Cristian Diaconescu, invocand "eleganta electorala".
"In urma investigatiei telefonice asupra listei de sustinatori ai lui Sorin Oprescu, demarata de catre vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, pe langa faptul ca nici macar 1% din cei chestionati telefonic nu recunosc ca au semnat lista de sustinere, s-a mai descoperit un fapt incredibil: 24 de sugari, nascuti in 13.04.2008, respectiv 16.04.2008, apar ca au semnat pentru sustinerea candidaturii lui Sorin Oprescu", se arata intr-un comunicat al PIN. Pentru clarificarea situatiei, partidul condus de Cozmin Gusa a solicitat public directiilor spitalelor care au sectie de nou-nascuti sa lamureasca aceasta situatie, pe care o considera "demna de cartea recordurilor". PIN a atasat si lista in baza careia a lansat acuzatiile, document ce contine 24 de nume cu adrese, seria si numarul cartilor de identitate. La rubrica "data nasterii", la primele trei pozitii este inscrisa data de 13 aprilie 2008, iar la urmatoarele cea de 16 aprilie.
Accesul PIN la lista de semnaturi care legitmeaza candidatura lui Oprescu a fost contestata la Biroul Electoral Central de un grup de sustinatori ai doctorului, dupa ce Biroul Electoral Municipal stabilise ca PIN poate fotocopia listele fostului pesedist. BEC a admis ieri contestatia, favorabila lui Oprescu, hotarand desfiintarea deciziei initiale a BEM. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al BEC, Marian Mihulet, care a invocat faptul ca, in aceasta situatie, hotararea BEM nu mai poate fi aplicata. Avocatul lui Sorin Oprescu, George Iorgovan, s-a limitat sa declare ca acuzatiile lui Sandru ar denota lipsa de respect pentru justitie, in conditiile in care exista o sentinta definitiva a instantei in privinta listelor, care i-a permis lui Oprescu sa candideze.
Doctorul sustinut de PSD
Din "eleganta electorala" si pentru ca li se pare "incorect", social-democratii au decis sa nu il atace pe Sorin Oprescu pe subiectul listelor de semnaturi. Surse din partid ne-au declarat ca acest episod reprezinta o noua dovada ca unii din PSD nu au interesul sa il atace pe doctor, deoarece "nu se stie ce le rezerva viitorul". Primul semnal al non-combatului l-a dat chiar seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, care a declarat ca este o prostie sa rezolvi o problema cu instrumente administrative. "Este o greseala, sa fiu elegant. Asa cum ar fi sa incerci sa rezolvi alegerile folosind bata sau cutitul", a explicat pesedistul, citat de Rompres. Mitrea a precizat ca PSD a stabilit sa nu fie agresiv impotriva lui Oprescu, pentru ca nici el nu a fost agresiv la adresa partidului. "Nu este legal, este incorect sa contestam semnaturile in campania electorala. Vom vedea ce se intampla dupa alegeri, daca cineva il va actiona pe Oprescu in instanta. PSD nu mai foloseste principiul ca daca ii ataca pe ceilalti castiga puncte. Partea rudimentara a acestui tip de campanie nu caracterizeaza partidul", ne-a declarat Madalin Voicu. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, ne-a spus ca este relativ prudent in acest caz. "Daca sunt semnaturi false e o chestiune grava", a sustinut social-democratul.
Ene invoca lipsa de transparenta
Cristian Ene, reprezentantul PD-L in BEC, n-a fost de acord cu decizia colegilor sai din Birou privind accesul PIN la lista lui Sorin Oprescu, afirmand ca acest document ar trebui sa fie public. "Cand o persoana si-a dat acordul sa sustina un candidat inscriindu-si datele personale, implicit a fost de acord ca aceste date sa fie publice", a spus Ene. El i-a reprosat lui Oprescu lipsa de transparenta, apreciind ca acesta ar fi trebuit sa-si dea singur acordul pentru publicarea listelor de sustinere a candidaturii sale pentru a-si putea dovedi nevinovatia. (A.I.)
Raluca PAPADOPOL, Cristian ANDREI 
 Afisari: 278  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Bine spui gura de aur   de coldy
SA ALEGEM ,CA SA AVEM CE CULEGE !   de ioanguradeaur
Propun arestarea domnului Oprescu, cu mascati, in direct la toate televiziunuile.    de Socrate
speechless   de coldy
Cate minciuni....   de popescumonica
Foarte tare , i-a mituit si pe ei?   de Amma
dar semnaturile pin-ului unde sunt?   de chiuariu
Tara lui Papura Voda!   de Dumitru Iuga
A r h i v a
  Pedelistul Ionescu a tinut audientele lui Ontanu    
  Basescu sta la Bocsa si vrea la munca in Germania    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cicciolina la inchisoare (2601 afisari)
 Procurorul pistolar (1556 afisari)
 Pupaza, simbolul Israelului (1059 afisari)
 "Unde-mi esti, cetatenie?" (993 afisari)
 McCartney are o iubita noua (991 afisari)
 Corneliu Vadim Tudor a facut scandal intr-o emisiune la televiziunea publica  (2598 afisari)
 Avion atacat cu sageti de un trib primitiv din Brazilia (1941 afisari)
 Transfagarasanul, soseaua care traverseaza cei mai inalti munti din Romania, se deschide pe 11 iunie (1550 afisari)
 Miracol: Copil nascut dintr-un ovar, un caz unic in lume (1343 afisari)
 Apocalipsa in viziunea Al-Qaeda: Washington-ul, ras de pe fata pamantului de un atac nuclear (1294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01014 sec.