Ziua Logo
  Nr. 4244 de joi, 29 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Sharon Stone in razboi cu chinezii
Actrita americana Sharon Stone a reusit sa stareasca mania chinezilor cu o declaratie absolut socanta despre seria de cutremure devastatoare care a lovit recent o provincie din China si care a facut zeci de mii de victime. Starului din "Basic Instinct" a sugerat intr-un interviu acordat la Cannes ca dezastrul din provincia chineza Sichuan are legatura directa cu tratamentul aplicat tibetanilor. Chinezii au replicat anuntand ca pe viitor vor boicota toate filmele actritei.
Cutremurul care a lovit China in urma cu cateva saptamani, provocand moartea a cel putin 70.000 de persoane, a fost rezultatul unei karma proaste, a declarat Sharon Stone, comentariu care a starnit furia chinezilor. Stone a facut aceste comentarii la Cannes, facand o asociere intre recentul dezastru care a lovit China si tratamentul dur la care au fost supusi tibetanii de catre chinezi in timpul revoltelor din martie. "S-au produs toate aceste cutremure si m-am gandit <<O fi karma?>>. Cand nu esti dragut, ti se intampla lucruri rele. Nu imi place modul in care chinezii trateaza tibetanii, cred ca nimeni nu ar trebui sa fie rau cu nimeni. Nu sunt draguti cu Dalai Lama, care este un bun prieten al meu", a spus actrita. Aceasta a mai spus ca a plans cand a auzit de cutremur si a sperat sa ajute victimele, dar aceste ultime comentarii nu au fost bagate in seama de chinezi, care s-au concentrat mai mult asupra declaratiei despre karma negativa.
Stone a fost prezenta anul trecut la Festivalul de Film de la Shanghai si a fost apreciata pentru comentariile despre dragoste si viata si pentru laudele aduse vechii civilizatii chineze.
Momentul ales de starul din "Instinct primar" pentru a face aceste comentarii a fost foarte nepotrivit, deoarece China continua sa planga dupa zecile de mii de oameni care au murit in urma cutremurului cu magnitudine de 7,9 pe scara Richter, pe 12 mai. Liderul spritual tibetan exilat, Dalai Lama, care numara printre prietenii sai pe Richard Gere si alte vedete de la Hollywood, a laudat eforturile autoritatilor chineze depuse dupa cutremur, s-a rugat pentru victime si a facut apel la o suspendare a demonstratiilor anti-chineze.
"Actrita asta nu merita atentia noastra. Cea mai buna metoda este sa o ignoram. Nu voi mai viziona filmele ei pe viitor", a declarat vedeta Liu Wei, in timp ce actorul Lu Qilong a acuzat-o pe Stone de lipsa de respect. "Cutremurul nu a fost numai un dezastru al Chinei, ci un dezastru pentru omenire. Comentariile lui Sharon Stone arata nu numai lipsa sentimentului de iubire, ci si lipsa de umanitate", a declarat o alta vedeta, Tong Dawei. (D.M.V.)
 Afisari: 1972  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
Las-o focului de inculta ca s-a scuzat deja- habar nu are pe ce lume traieste-   de ionion
Generatia mtv   de Tudor190
BRAVO   de nelloti
e cazul sa i se ascunda cutzitele din bucatarie ...   de Seherezada
O drama reala   de Nicu Pruna
putin bun simt nu i-ar strica starletei   de Arcturus
Ei si ce    de georgems
hopaaa   de OldPhil
Piatra are dreptate ...   de Pinkie
Tibetul...   de alamar
O vaca proasta   de Tudor190
A r h i v a
  Se reuneste Pink Floyd    
  METEO    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma de duminica (1984 afisari)
 Sharon Stone in razboi cu chinezii (1972 afisari)
 Inflatie de case (1888 afisari)
 Medvedev: Urca-te linistit la volan, ai baut cu mine! (1649 afisari)
 Parintele Arsenie: Sindicatele, straine de duhul Bisericii (1524 afisari)
 Autoritatile romane se pregatesc pentru cutremur (2977 afisari)
 Un american sustine ca are imagini cu extraterestri de 1,2 m pe care le va da publicitatii vineri (2899 afisari)
 Dior si-a retras reclamele din China in urma scandalului provocat de Sharon Stone (2629 afisari)
 Sotia unui politist a provocat un accident mortal si a fugit de la locul faptei (2235 afisari)
 Gorbaciov: "Este posibil sa asistam la inceputul unui nou razboi rece" (2219 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.