Ziua Logo
  Nr. 4243 de miercuri, 28 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Dosarul care a invins-o pe Schrotter
-- Inaintea campaniei electorale, ziarul nostru anunta ca Irina Schrotter, creatoare de moda, s-a retras subit din cursa. Asta in conditiile in care conducea detasat in sondajele de opinie pentru fotoliul de primar al Iasiului.
La acea vreme s-au facut speculatii pe seama retragerii. Suntem insa in masura sa dezvaluim si de ce. Schrotter a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta. In 1993 ea promitea unor studenti pakistanezi din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi ca le va aranja examenul la cea mai dificila disciplina din an, cea de Imunologie, predata de conferentiarul Eugen Carasievici. Pentru acest serviciu, creatoarea de moda a pretins si a primit de la studenti 4.000 de dolari. Insa studentii pakistanezii afla ca au picat examenul pentru care dadusera banii. Drept urmare, o reclama pe Schrotter Politiei iesene. Pe data de 13 octombrie 1993, Irina Schrotter este arestata cu un mandat eliberat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi, pe o perioada de 30 de zile. Pe 6 ianuarie 1994, dosarul este trimis la Tribunalul Iasi si in scurt timp este stramutat la Tribunalul Suceava. Prin sentinta penala nr. 39 din 23 mai 1995 a acestei instante, Irina Schrotter este condamnata la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta si la plata a 40.000 de lei cheltuieli de judecata. In final, Schrotter scapa de inchisoare pentru ca era insarcinata.
In plus, Dumitru Oprea, candidatul PD-L care, initial, a amenintat-o pe Schrotter cu dosarul penal i-a oferit, apoi, creatoarei, contra renuntarii la candidatura, sprijin politic in afaceri imobiliare, in calitate de viitor primar. Conform intelegerii, in conturile firmelor familiei Schrotter, Iasi Logistic Park SRL, Iasi City Center SA si Colina Soarelui SRL, ar urma sa intre sume substantiale din fonduri locale. Exista si informatii ca Irina Schrotter ar fi mers si mai departe, cumparand si protectia presedintelui PD-L Iasi si candidat la sefia CJ Iasi, Dan Carlan. Intelegerea s-a perfectat prin achizitionarea de catre una dintre firmele partenere ale familiei Schrotter a unui teren apartinand lui Dan Carlan, la un pret supraevaluat, de 1,2 milioane de euro. Garanti ai intelegerii sunt oamenii de afaceri din anturajul familiei Schrotter, pusi de PD-L Iasi pe lista de consilieri locali si judeteni, respectiv Sorin Ionescu si Gabriel Surdu. (V.A.)
 Afisari: 2870  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Dosaru....... lu' peste   de filatelistu
Acum inteleg de ce Dumitru Oprea TACE.   de rosu ovidiu
Hala ziarist !   de stanescu_rosca
Dar ce numai Schrotter are asemenea practici in Romania ?   de ionion
A r h i v a
  Clienti pacaliti la Allianz    
  Judecat pentru heroina din garajul SGG    
  Vasile Turcu la DNA    
  Stiri pe scurt    
  Kappl vorbeste    
 Top afisari / comentarii 
 Securistii arsi la pensii (4049 afisari)
 Cele 500 de bombe atomice ale Israelului (2918 afisari)
 Dosarul care a invins-o pe Schrotter (2870 afisari)
 Femei pe Muntele Athos (2526 afisari)
 Ucraina pune la zid Romania (2489 afisari)
 Nu au notiunea violului (2736 afisari)
 Si-a urmat iubita in frigiderul de la morga  (2424 afisari)
 Documente secrete, femei focoase si un ministru demis (2284 afisari)
 Masele scoase fara durere (2229 afisari)
 Peugeot construieste o fabrica la Cluj (1697 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.