Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Un nou incident armat a avut loc la Craiova, un barbat fiind impuscat intr-un bar
Orasul pistolarilor
-- Conflictele armate se tin lant la Craiova, capitala Baniei tinzand sa devina un adevarat oras al pistolarilor. Ultimul incident de acest gen a avut loc duminica seara, cand un tanar a ajuns la spital dupa ce a fost impuscat in antebratsi in fesa.
Incidentul a avut loc intr-un bar din centrul Craiovei, dupa ce un tanar, Ion Dinu, zis "Cara", a vrut sa-l loveasca cu un scaun pe Stefan Borloi, zis "Clif". Acesta din urma a scos pistolul si tragand spre Dinu, l-a ranit in antebrat si fesa. Impuscaturile au fost auzite de o patrula de Politie care, in momentul in care a ajuns la fata locului, i-a gasit pe protagonistii scandalului in strada, in fata barului. Barbatul care a tras cu pistolul a fost dus la Sectia 2 Craiova pentru cercetari, iar celalalt la spital, unde cadrele medicale i-au curatat ranile, care erau superficiale, motiv pentru care a fost externat. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Dolj, subcomisarul Stanca Giuca, citat de Mediafax, cei doi vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile. "Cei doi au fost retinuti, urmand sa fie prezentati Judecatoriei Craiova pentru emiterea mandatelor de arestarei, a declarat subcomisarul Stanca Giuca. Cei doi sunt cercetati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, uz de arma neletala fara drept, distrugere si lovire sau alte violente.
ZIUA a scris in mai multe randuri ca cea mai grava situatie privind luptele de strada se inregistreaza la Craiova, Bania fiind in ultimii ani scena multor confruntari violente, adevarate razboaie de strada. In ultimele luni, la Craiova au avut loc mai multe scandaluri izbucnite in strada, intre grupari de romi sau membri ai lumii interlope. Ultima confruntare stradala a avut loc in capitala Baniei la sfarsitul lunii aprilie, cand in curtea Spitalului Judetean de Urgenta au fost trase mai multe focuri de arma, fiind retinute initial sase persoane, membri a doua familii. Seful Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj, comisarul-sef Gheorghe Bica declara ca intre cele doua familii de romi implicate in scandal exista un conflict mai vechi, care a plecat de la o tentativa de omor petrecuta in luna februarie. Seful IPJ Dolj preciza ca Politia va declansa o actiune de identificare a celor care au arme din Craiova, in prezent in judetul Dolj fiind inregistrati 1.650 de posesori de arme. "Toti derbedeii care au dorit pistol au primit autorizatie",mai spunea Bica. La sfarsitul anului trecut, trei tineri s-au luat la bataie pentru o fata, in altercatie fiind folosite si arme de foc. Un tanar a fost impuscat atunci, in plina strada, in coapsa piciorului stang. De asemenea, numai in luna octombrie a anului trecut, in Craiova au avut loc trei scandaluri de proportii, la care au participat zeci de oameni, mai multi dintre acestia ajungand pe paturile spitalelor. Luna a debutat cu un scandal intre doua clanuri, soldat cu internarea a patru persoane, cu plagi prin taiere si impuscare. La zece zile dupa acest incident, trei tineri craioveni au fost implicati intr-un alt conflict de strada, soldat cu mai multe impuscaturi, in cartierul Brestei, din Craiova. Tot in Banie, in vara anului trecut, in apropierea stadionului "Ion Oblemenco" a avut loc un conflict intre doua clanuri de romi, in scandal folosindu-se si arme de foc.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Criteriile pt permisul de prt arma .   de sorge
A r h i v a
  Mandate de arestare pentru trei kilograme de heroina    
  Plesan fara permis    
  Explozie soldata cu doi morti    
  Lovit de masina Politiei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01098 sec.