Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Voestalpine, intre Romania si Ucraina
-- Compania austriaca Voestalpine va alege amplasamentul unui viitor combinat siderurgic, in valoare de sapte miliarde de euro, intre Constanta si Odessa (Ucraina), relateaza publicatia vieneza Der Kurier, fara sa mentioneze sursa informatiei, transmite Mediafax.
Voestalpine anuntase, anterior, ca locatia viitorului combinat va fi aleasa intre Romania, Ucraina, Bulgaria si Turcia. Consiliul de supraveghere al Voestalpine va lua o decizie referitoare la amplasamentul fabricii la o intalnire care va avea loc in luna septembrie, potrivit publicatiei.
Odessa este considerata o optiune buna ca urmare a proximitatii sale de furnizorii de minereu de fier din Ucraina si a legislatiei mai permisive referitoare la emisiile de dioxid de carbon din aceasta tara, in timp ce Romania, ca membru al Uniunii Europene, ofera un cadru legislativ si politic mai stabil.
Voestalpine a anuntat, in noiembrie anul trecut, ca intentioneaza sa construiasca in zona Marii Negre o unitate de productie a otelului, cu o capacitate anuala de cinci milioane de tone si ca va lua o decizie in privinta locatiei in a doua jumatate a anului 2008, in functie de costurile de protectie a mediului, infrastructura si accesul la materii prime.
Noua fabrica va crea 5.000 de locuri de munca, iar intreaga productie va fi exportata.
Voestalpine este deja prezenta in Romania, prin intermediul Elmsteel, subsidiara britanica a grupului austriac, care detine din 2004 o fabrica la Satu Mare. Unitatea produce 50 de milioane de tuburi de otel anual pentru industria auto. De asemenea, furnizorul german Dancke, controlat tot de grupul austriac, urma sa construiasca o uzina de presare la Arad. Compania a anuntat, in luna octombrie a anului trecut, ca va incepe, in 2008, la Giurgiu, constructia unui centru de servicii, in care va prelucra tabla si alte materiale pentru clientii companiei austriece, printr-o investitie de 18 milioane de euro. (G.M.)
A r h i v a
  Aur curat din fum    1 comentariu
  Singuri pe Net    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00758 sec.