Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Au mai ramas 11 zile pana la Euro 2008
Victor Piturca: "Avem valoare"
-- Selectionerul crede ca rolul sau la Euro este sa-si aduca elevii in forma exact la turneul final, fiind convins ca "tricolorii" pot face lucruri mari in Elvetia
Cantonamentul primei reprezentative continua in programul stabilit la Mogosoaia, dar ieri a fost o zi speciala, fiindca unul dintre sponsorii Nationalei a tinut sa sarbatoreasca zece ani de parteneriat cu FRF, aducand in fata presei "crema" reprezentativei: selectionerul Piturca, Chivu, Mutu si Lobont. Un nou prilej pentru a exprima ganduri inainte de competitia care este foarte aproape de start.
"E final de sezon, este normal sa existe o oboseala fizica si psihica in randul jucatorilor, dar am facut un program astfel incat la turneul final sa fie in cea mai buna forma. Aceasta ar trebui sa fie arta unui antrenor, mai ales la un turneu final, sper sa fie pregatiti la ora jocului. E sansa lor de a demonstra ca au valoare. Si au valoare, nu degeaba am obtinut in ultimul timp rezultate care au propulsat echipa Romaniei pe locul 12 in lume", a spus selectionerul Piturca. Acesta a povestit cum a trait ultima saptamana cu teama accidentarilor. "Am avut emotii pentru fiecare jucator in parte. La finalul saptamanii, in fata televizorului, nu ma uitam numai la Inter, chiar daca e echipa mea preferata, ci si la Fiorentina, Siena... Vedeti, accidentarile apar nu numai la meciuri, a scapat Cristi, s-ar putea ca la antrenament sa faca o miscare gresita si sa se accidenteze. Se poate intampla orice, emotii vor fi tot timpul. S-o lase mai usor nu se poate, le-am cerut sa poarte aparatori la antrenamente, am avut probleme cu ei ca nu voiau, ca nu pot face antrenament asa, dar au putut. Am avut ghinionul sa se accidenteze jucatori din nimic, e numai ghinion. Trebuie sa fim pregatiti pentru orice", a spus Piti. Jucatorii din Italia au vorbit despre felul in care vad "azzurri" meciul cu Romania. "La Inter, 20 de jucatori sunt straini, italian e doar Materazzi in lot, am discutat putin despre Euro, dar avem timp. Fotbalul profesionist nu inseamna glume vizavi de meciurile care urmeaza, ci respect, si ne comportam ca atare", a spus Chivu. "Cum ne vad italienii? Frumosi. Nimeni nu-si permite sa subestimeze vreo echipa, sa ia pe cineva peste picior, e cea mai mare greseala. Si noi am jucat mai relaxati cu unele echipe mai slabe si am avut probleme. Italienii sunt concentrati, ne analizeaza, isi dau seama ca nu am terminat grupa de calificare pe locul unu degeaba, nu eram primii daca eram slabi. Cred ca se tem de noi, ca si de Franta si de oricare echipa. Pana acum n-am primit nici un mesaj glumet de la italieni", a comentat si Mutu.
Bogdan GHEORGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
nu are nimeni 4 picioare   de cosor ion
A r h i v a
  Chivu: "Nu mergem la Euro pentru bani"    1 comentariu
  S-a reunit Italia    
  Stiri pe scurt    
     1 comentariu
  Bani multi la Seara Campionilor    1 comentariu
  Revansa lui Tadici    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.