Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Bestiarul extremistilor europeni
Victor RONCEA 
Cu voie si sprijin de la "organe", Romania a nascut un avorton al democratiei: Partidul Civic Maghiar. Dupa ce au incercat in van sa pacaleasca Partidul Popular European prin euroinformatorul Laszlo Tokes, agitatorii autonomiei teritoriale s-au aciuat intr-o vizuina a extremistilor din Parlamentul European: "Alianta Libera Europeana". Acum, din prostia dezinformatorilor presedintelui tarii, cand de la Bruxelles, cand de la Budapesta, bumerangul PCM ne vine inapoi direct in cap. Asa-zisa "Alianta Libera" numai europeana nu e: ea a fost constituita inca din 1981 ca o celula de baza a formatiunilor para-politice dedicate "regionalismului integral", presul sub care sunt ascunse autonomiile teritoriale pe criterii etnice.
"Europa Libera" a ALE este practic o Uniune Europeana peste care a trecut Acceleratul, lasand-o intr-o balta de sange, cu grave leziuni craniene, coloana sectionata si multiple fracturi. Harta Europei autonomiilor promovata de Alianta extremistilor a fost prezentata de presa franceza, ultragiata. Pe ea figureaza, inca din 2004, atat "Tinutul secuiesc", botezat aiurea "Erdely", cat si o "Transilvanie independenta". Reprezentantii ALE s-au facut remarcati si in trecut, la Strasbourg si Bruxelles, prin actiuni anti-romanesti umflate cu pompa prostiei. Pentru sustinerea aberatiilor lui Sabin Gherman si ale Smarandei Enache - "saturatii de Romania" -, autonomistii ALE au sustinut o conferinta de presa la Parlamentul European in care militau pentru introducerea "limbii transilvanene" in scolile si universitatile din Romania si condamnau "asuprirea" minoritatilor de toate genurile si sexele. Astfel de iesiri, desi aberante, se inscriu intr-o serie care ramane din nefericire tatuata in memoria parlamentarilor europeni, prea ocupati ca sa mai verifice realitatea afirmatiilor. O parte a presei de la Bucuresti, care parca si-ar fi cusut ochelarii de cal direct pe creier, se face si ea ca nu observa atacurile in valuri la care este supusa majoritatea normala a tarii.
Adunatura In care a intrat si vajnicul autointitulat "reprezentant european al maghiarimii din intreg bazinul carpatic" - l-am numit pe Laszlo Tokes - cuprinde anarhisti filo-kaghebisti si pedofili filo-teroristi. Cohn-Bendit, de exemplu, "ecologistul" verde-rosu de la '68 care a schimbat tarile pe care le reprezinta la PE precum ciorapii murdari, s-a impus ca un lider al extremei stangi si un apropiat al teroristului german Hans-Joachim Klein. Cercetat pentru asta de procuratura din Frankfurt, el a mai fost acuzat in trecut si de pedofilie, dupa ce si-a descris in cartea sa, "Marele Bazar", "aventurile" sexuale dintre el si persoane minore.
Menajeria extremistilor din PE merge de la activistii politici ai ETA la cei ai guparii rusofone "Interfront" din statele baltice sau ai "miscarii pacifiste" pentru Dezarmare Nucleara din Marea Britanie, structuri cercetate adeseori pentru legaturile subterane cu KGB. Proiectele Aliantei extremistilor europeni se pupa - neintamplator - exact cu programul politicilor pasilor marunti dar acizi ai "societatii civile" din Romania: de la legalizarea casatoriilor homosexuale si dreptul de a adopta copii la visul dezintegrarii Europei prin separatisme de tot felul, Kosovo fiind exemplul mult-aplaudat.
Desi teoretic n-ar avea de ce sa se impreuneze, planurile pseudo-europenilor de pe la Bruxelles se intrepatrund insa cu cele ale dreptei de la Budapesta, reprezentata activ de "Garda Maghiara" si Fidesz-ul lui Viktor Orban. Pelerinul autonomist tocmai a batut electoral plaiurile mioritice exprimandu-si destul de imperativ doleantele. In opinia lui Orban, in viata comunitatii maghiare din Romania s-au petrecut trei evenimente "fundamentale" in ultimii ani, si anume: organizarea referendumului intern pentru autonomia teritoriala, intrarea episcopului reformat Tokes Laszlo in Parlamentul European si infiintarea PCM. Dar acestea constituie doar platforma de actiune. Recent, tot liderul Fidesz a facut un apel mai putin mediatizat la "unitate" in randul formatiunilor minoritatii maghiare din Romania, considerata vitala pentru obtinerea autonomiei pe criterii etnice in Transilvania. Joaca de-a uliul cel grof si porumbeii pacii secuiesti s-a sfarsit. Ce va face Romania?
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
D-le Roncea, mi-ai adunat textele cenzurate la Ziua, le-ai potrivit pi moldovineste si...   de Conan__the__Barbarian
Este exact...   de Roxana
Extremisti e doar romanii .   de Ghita Bizonu'
Coloana franta!   de Zamolxis
"majoritatea normala" a tarii ???   de meditare
paralela   de John
Ce a uitat Victor Roncea este....   de Ion Caramache
Articol complet si foarte apreciat   de Perry
Limbaj nepotrivit? Hmmm!   de JohnGreen1
A r h i v a
  Farsa referendumului din Birmania    3 comentarii
  Ministerul Asasinatelor Externe    2008-04-12
  Garda Maghiara UDMR-PCM    2008-04-08
  Ungurimea, tiganimea si romanimea in fata Marii Uniri    2008-03-26
  Cui foloseste rastignirea Serbiei    2008-03-10
  Kosovo si purificarea etnica din Romania anului 2008    2008-02-15
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12919 sec.