Ziua Logo
  Nr. 4242 de marti, 27 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Mandate de arestare pentru trei kilograme de heroina
-- Doi capi ai lumii interlope sunt urmariti general fiind acuzati ca au organizat un transport de stupefiante, care urma sa se distribuie pe piata din Romania
Petre Lautaru
Doi capi ai lumii interlope din Bucuresti au fost dati in urmarire generala deoarece se sustrag urmaririi penale, politistii de frontiera si procurorii DIICOT obtinand probe certe privind implicarea acestora intr-un caz de trafic international de droguri. Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), ofiterii antidrog au obtinut probe ce arata ca Petre Lautaru, in varsta de 53 ani si Viorel Tutu de 32 ani, zis "Viorel Dinaur", au organizat un transport de 3,2 kilograme de heroina din Turcia in Romania, stupefiantele urmand sa fie vandute in Capitala.
La jumatatea lunii martie, ofiterii antidrog l-au prins pe Marius Catalin P. (22 de ani), din Bucuresti - care intentiona sa introduca in Romania, pe la vama Giurgiu, peste trei kilograme de heroina. In bagajele acestuia - care calatorea ca pasager intr-un autocar care venea din Turcia - au fost descoperite trei ambalaje cu dulciuri care contineau cate doua pungi din plastic, in care se afla o substanta maronie, in stare solida, anchetatorii stabilind ca este vorba de 3,2 kilograme de heroina. In urma cercetarilor s-a stabilit ca Marius Catalin P. face parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de droguri pe relatia Turcia - Romania. Tanarul avea rolul de "caraus" si a recunoscut ca transporta stupefiantele in schimbul "protectiei" care urma sa-i fie acordata de membrii lumii interlope bucurestene in diverse conflicte de strada.
Viorel Tutu
Potrivit Mediafax, acesta trebuia sa predea "marfa" lui Petre Lautaru (53 de ani) si Viorel Tutu (32 de ani), zis "Viorel Dinaur" - care erau "initiatorii intregii afaceri". Cei doi sunt cunoscuti membri ai lumii interlope din Bucuresti, iar Petre Lautaru are antecedente penale, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru furt. Traficantii intentionau sa vanda heroina pe piata drogurilor din Romania, profitul care ar fi putut fi obtinut din comercializarea acesteia fiind de peste 200.000 de euro. In aceasta cauza a fost intocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, iar Marius Catalin P. a fost prezentat instantei, care a dispus arestarea. Deoarece Petre Lautaru si Viorel Tutu se sustrag urmaririi penale, pe numele lor au fost emise mandate de arestare in lipsa, pentru trafic de droguri de mare risc, fiind dati in urmarire generala.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Orasul pistolarilor    1 comentariu
  Plesan fara permis    
  Explozie soldata cu doi morti    
  Lovit de masina Politiei    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Piata imobiliara in cadere libera (5292 afisari)
 Se rupe Phoenix (3820 afisari)
 Stapanii inelelor (2463 afisari)
 Celula extremista din UE (1764 afisari)
 Carter: "Israelul are 150 de focoase nucleare" (1727 afisari)
 Soros: Scumpirea pretului petrolului este doar un balon de sapun (3737 afisari)
 Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata (3231 afisari)
 Fiica "monstrului" din Austria, Josef Fritzl, s-a trezit din coma (1938 afisari)
 Dustin Hoffman: "Monogamia este anormala" (1864 afisari)
 Becul cu apa si clor (1781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00947 sec.