Ziua Logo
  Nr. 4240 de sambata, 24 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Tosca aniversara
Astazi, la ora 18.30, Opera Nationala Bucuresti a programat un spectacol aniversar dedicat sopranei Maria Slatinaru Nistor, o noua reprezentatie cu "Tosca" lui Giacomo Puccini. Pentru acest eveniment, ONB a invitat doi artisti importanti ai scenei lirice internationale: tenorul Miroslav Dvorsky (Slovacia), in rolul lui Mario Cavaradossi si baritonul Eduard Tumagian (Elvetia) in Scarpia. Rolul titular urma sa fie interpretat de soprana Isabelle Kabatu, dar din cauza unei probleme de sanatate aceasta nu va putea onora invitatia ONB. Rolul Floriei Tosca va fi preluat de soprana ONB Silvia Sorina Munteanu. (M.A.)
Masca la majorat
Astazi, Teatrul Masca aniverseaza 18 ani si organizeaza, la ora 18.00, in Parcul Herastrau un eveniment special. Infiintat pe 24 mai 1990 de actorul Mihai Malaimare, Teatrul Masca va invita astazi la trei spectacole speciale in aer liber, premiera "Actorii", un spectacol despre conditia actorului in teatrul de strada, "Gardienii veseli" si "Fior d'amor in Bucuresci". Iar maine, acelasi teatru va invita la ora 11.30, tot in Herastrau, la cea de-a 9-a editie a Targului de Jucarii. Editia din acest an a targului va sta sub semnul luptei impotriva violentei in scoli, iar la sfarsit copiii vor fi incurajati sa doneze papusi copiilor fara posibilitati. (M.A.)
"Satra" mica
La Teatrul Nottara va fi prezentat astazi, incepand cu ora 10.00, spectacolul "Satra" al Scolii de actorie pentru copii Midacris, condusa de actrita Daniela Minoiu. Din distributie fac parte copii cu varste intre 6 si 11 ani. Spectacolul este construit pe un scenariu de Daniela Minoiu, dupa George Toparceanu si Miron Radu Paraschivescu, profesor Magda Frunza-Tanca. (D.C.)
Minguet la Ateneu
Astazi, la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Roman, va avea loc un concert sustinut de Minguet Quartett, invitat la "Saptamana Internationala a Muzicii Noi". Iar maine, la ora 18.30, la Colegiul Noua Europa din str. Plantelor 21, va avea loc un concert dezbatere. Vor fi interpretate lucrari de: Jorg Widmann, Wolfgang Rihm, Anton Webern, Tan Dun, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. Stabilit la K�ln, Cvartetul Minguet a fost infiintat in 1988 si este compus din Ulrich Isfort (vioara I), Annette Reisinger (vioara a II-a), Firmian Lermer (viola) si Matthias Diener (violoncel). (M.A.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Unicornul si Oceanul   de Yuin
A r h i v a
  Actul IV    
  Proiectie intrerupta... pentru cina!    1 comentariu
  Ariana Nicodim    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Misterul otravirii lui Iuscenko (2445 afisari)
 Manipularea Insulei Serpilor (1909 afisari)
 Naravul Vulpii (1753 afisari)
 Marea frauda contabila (1681 afisari)
 Ocupare Insulei (1544 afisari)
 Poze in premiera cu noua iubita a actritei Jodie Foster (2957 afisari)
 Se ieftinesc apartamentele vechi (2702 afisari)
 A intrat aproape goala pe teren la meciul Sportul Studenþesc - FC Braºov  (2348 afisari)
 Cinci puteri mondiale se bat pentru petrolul si gazele Arcticii (1708 afisari)
 Un "vietas" a scapat de dupa gratii la Brasov (1544 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00862 sec.