Ziua Logo
  Nr. 4239 de vineri, 23 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Medvedev in Kazahstan
Noul lider al Kremlinului, Dmitri Medvedev, a plecat, ieri, in Kazahstan, (republica ex-sovietica din Asia Centrala), in prima sa vizita de stat peste hotare dupa investirea in functia de sef al statului, la 7 mai. Faptul ca statul kazah este prima sa destinatie in strainatate confirma "maturitatea" aliantei strategice dintre Moscova si Astana, subliniaza Administratia Prezidentiala rusa, citata de Rompres.
Partea rusa a pregatit o serie de documente bilaterale care urmeaza sa fie semnate cu prilejul vizitei.(I.C.)
Iranul acuza SUA
Ministerul Afacerilor Externe al Iranului a publicat un document de protest la adresa SUA, in care Teheranul ii reproseaza Washingtonului ca sustine un grup acuzat ca a plasat o bomba intr-o moscheie, pe 12 aprilie, provocand moartea a 14 persoane si ranirea altor 200, noteaza Rompres. MAE iranian l-a convocat pe insarcinatul cu afaceri al Elvetiei la Teheran pentru a-i transmite documentul intrucat, in absenta relatiilor diplomatice intre Teheran si Washington, Elvetia se ocupa de interesele SUA in Iran.(I.C.)
Ziaristi irakieni ucisi
Doi ziaristi irakieni au fost ucisi, miercuri, in doua incidente separate, noteaza Rompres. Wissa Ali Ouda, reporter pentru canalul particular de televiziune Afaq, a fost impuscat in cursul serii, in timp ce se deplasa spre locuinta sa din nord-estul Bagdadului, in cartierul Al-Obeidi. Cadavrul unui alt ziarist, Haidar Hashem al-Husseini, care lucra pentru cotidianul irakian Al-Sharq, a fost descoperit miercuri seara in apropiere de orasul Baquba (60 km nord-est de
Bagdad).(I.C.)
Bani pentru ANI
Bugetul Agentiei Nationale de Integritate urmeaza sa fie suplimentat cu 10.000.000 de lei. Presedintele Consiliului National de Integritate, Nicu Marcu, s-a intalnit cu reprezentanti ai Ministerului de Finante carora le-a prezentat nevoile institutiei pentru anul in curs. Evaluarea a fost facuta cu sprijinul unor experti UE. Cea mai mare parte a banilor va merge catre achizitionarea unui sistem informatic integrat care sa distribuie inspectorilor cauzele de cercetat in mod aleatoriu, dupa cum prevede legea.(A.I.)
A r h i v a
  Comanescu schimba MAE    5 comentarii
  Mitrea vede ilegalitati la Basescu    7 comentarii
  Alegeri cu miros de frauda in Georgia    
  Kostunica-reloaded la Belgrad    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Program impotriva cancerului de col (4656 afisari)
 Misteriosul domn Oprescu (4121 afisari)
 Ioan Petru Culianu, savantul ucis de un necunoscut (3497 afisari)
 BAC-ul la tribunal (2746 afisari)
 Val de sinucideri printre adolescenti (2262 afisari)
 Nu s-au spalat timp de 16 ani (3853 afisari)
 Prietenele si sotiile sexy ale fotbalistilor (2880 afisari)
 Armata SUA da liber la sex in Afganistan (2877 afisari)
 Harrison Ford cu pantalonii rupti in fund (2179 afisari)
 Londra si New York-ul comunica printr-un "telescop" gigantic (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00833 sec.