Ziua Logo
  Nr. 4235 de luni, 19 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Pasapoarte UE la CFR
-- Extracomunitarii campioanei vor fi naturalizati sau vor dobandi cetatenia statelor din Uniunea Europeana
Iuliu Muresan, presedintele executiv al gruparii din Gruia, a anuntat ca este putin probabil ca CFR sa legitimeze in aceasta vara jucatori romani, deoarece preturile acestora sunt "umflate" de cluburi. In schimb, Muresan a spus ca, in perioada urmatoare, mai multi fotbalisti extracomunitari ai lui CFR vor primi pasapoarte ale tarilor din Uniunea Europeana, fiind posibil, in unele cazuri, chiar naturalizarea si obtinerea cetateniei romane.
"Sunt fotbalisti romani de top, care vor sa vina la CFR, insa e mai greu cu cluburile. Cand incercam sa intram in dialog cu cluburile, e imposibil de realizat! In primul rand, nu vor sa ne intareasca cei cu care ne luptam la titlu anul viitor. In al doilea rand, fiind vorba de Paszkany, se cer preturi triple. Noi nu suntem fraieri si nici nu ne propunem sa fim! De aceea se realizeaza greu transferul jucatorilor romani, nu din cauza lor, ci din cauza cluburilor. Unii conducatori au si declarat ca, pentru CFR, e de trei ori mai scump orice jucator", a spus Muresan. "Vom miza tot pe piata din Portugalia, pentru ca acum suntem vazuti altfel acolo. Daca acum un an si jumatate sau doi mergeam in Portugalia si divortau sotiile de fotobalisti daca ziceau ca vor sa vina in Romania, acum se marita fetele din Portugalia cu cei care vor sa vina la Cluj. Asta e diferenta!", a precizat Muresan.
Initiativa pentru schimbarea legii
Muresan a precizat ca, pentru a respecta noul regulament al Ligii I, care prevede folosirea a doar cinci extracomunitari, CFR mizeaza pe faptul ca unii dintre sud-americanii din lot, care n-au inca dubla cetatenie (cum sunt cazurile lui Fabiani si Dubarbier) vor dobandi cetatenia unor state membre al UE. "Nu e o problema cu extracomunitarii la noi in echipa. O sa vedeti niste surprize. Doi jucatori dintre cei extracomunitari vor fi comunitari cand incepe campionatul. Nu vor primi cetatenie romana, ca legea e inca veche, nu s-a prea modificat, nu s-a adaptat la Uniunea Europeana. Probabil, vom incerca, asa cum am avut initiative cu impozitul si cu contractele jucatorilor, sa avem o initiativa si pe aceasta linie. Vom incerca prin LPF, prin FRF, pe calea normala, ca jucatorii care ar putea chiar sa ajunga la Nationala, care au valoare, care sunt emblematici sa poata fi naturalizati, adica sa primeasca si cetatenie romana! Pana atunci, de exemplu, lui Hugo Alcantara ii ies actele in aceasta vara si va primi cetatenie portugheza, asa ca va fi comunitar. Altii vor primi pasaport italian", a comentat Muresan. (MIG)
 Afisari: 657  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Pascalau - prima romanca din WNBA    3 comentarii
  Cercetare sportiva la Bucuresti    
  Stiri pe scurt    
  Stefan se da la FRF!    1 comentariu
  Marius Popa trimis la "Poli" II!    
  Chivu campion, Mutu in Liga    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituata "MI5" (2649 afisari)
 56 candidati patati (2365 afisari)
 Scoala de inalte apucaturi (1412 afisari)
 Puzul lui Dumnezeu (1113 afisari)
 Vali Sterian - protesatatar de tip american (1110 afisari)
 O bătrană, declarată decedată de asistenta de pe ambulanță, s-a trezit in timpul anchetei criminaliștilor (2758 afisari)
 Mercedes vine la Timisoara (2125 afisari)
 Regele Mihai I viziteaza castelul Peles dupa 60 de ani  (2098 afisari)
 Scribii lui Voronin si Smirnov angajati sa transforme Romania in sperietoare  (2025 afisari)
 Greu de... imbatranit: Veteranii Harrison Ford si Robert Redford fac capetele sa se intoarca dupa ei (1895 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01320 sec.