Ziua Logo
  Nr. 4234 de sambata, 17 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Ziua turistica
Fotbal, snitel, bere in Alpi
-- In mai putin de o luna se va auzi fluierul de start al Campionatului European de Fotbal -2008, iar cele doua tari care gazduiesc marea competitie, Austria si Elvetia, vor fi asaltate de fanii acestui sport. Austria - in cele patru orase gazda, Viena, Klagenfurt, Salzburg si Innsbruck - va gazdui primele meciuri din grupele B si D, iar marea finala se va juca in orasul valsurilor, Viena. De asemenea, Austria este ceva mai ieftina si mai accesibila decat Elvetia.
Pentru buzunarele mai stranse va recomandam automobilul personal. Exista totusi un risc major pentru microbisti: infrastructura impecabila, peisajul de vis de la poalele Alpilor, carciumioarele de tara, arhitectura incantatoare a oraselelor, bucataria locala, care nu are nimic nemtesc, un amestec de Balcani si rafinament occidental, vinurile albe seci si reci si oportunitatile turistice irezistibile va pot impiedica sa ajungeti pe stadion. Nu este nici o pierdere, orice catun va organiza vizionari publice in piete. Iar pietele sunt inconjurate de terase. Hangiii vor ridica usor preturile in aceasta perioada, dar comparativ cu Valea Prahovei o sa vi se para gratis.
Salzburg, cel mai cald oras
Unul dintre orasele care va fi gazda pentru trei dintre meciurile Campionatului European de fotbal este Salzburg, gazduirea acestor evenimente reprezentand punctul culminant din seria evenimentelor sportive organizate in oras. Landul Salzburg poate gazdui mii de suporteri numai in jurul orasului Salzburg, pe o raza de 30 de km aflandu-se peste 185.000 de paturi disponibile de diferite categorii. Pentru toti suporterii si turistii care vor fi prezenti in landul Salzburg in perioada campionatului vor fi organizate numeroase zone de vizionare publica. In plus, acestia vor putea beneficia de oferta speciala pentru campionat: SalzburgerFanCard - o combinatie intre cardul traditional oferit turistilor si unele facilitati acordate pe perioada Campionatului. Acest card, de tip "all-in-one" este valabil la pretul de 69 de euro cu care se poate calatori cu orice mijloc de transport in interiorul landului Salzburg. Pentru copii pana la 12 ani pretul cardului este de 49,5 euro. De asemenea, cu acest card este permisa intrarea la 161 de locatii din landul Salzburg, acces non stop la 29 de atractii turistice din orasul Salzburg. Cei care ajung, chiar si numai pentru cateva zile in Salzburg ar trebui sa stie ca acest oras a devenit Patrimoniu Cultural Mondial UNESCO la 1 ianuarie 1997 fiind deosebit de apreciat pentru "orasul vechi" - zona construita intre secolele 17 si 18. Este locul in care s-a nascut Wolfgang Amadeus Mozart, sunt peste 100 de biserici, castele si palate. In timpul verii, pe parcursul a 38 de zile (sfarsitul lunii iulie - inceputul lunii august) sunt peste 180 de concerte in cadrul festivalului anual al orasului Salzburg.
Klagenfurt, castele si un superstadion
Klagenfurt este capitala economica, culturala si istorica a statului federal Carintia. Situat pe raul Glan, orasul are aproximativ 100.000 de locuitori si este faimos ca loc de vacanta montana, cu numeroase parcuri si o serie de 23 de castele la periferie. Stadionul ultra-modern unde vor fi gazduite trei dintre meciurile campionatului a fost construit special pentru acest eveniment. Autoritatile locale estimeaza ca in afara celor 96.000 de suporteri care au cumparat bilete pentru meciurile din Klagenfurt vor sosi pentru fiecare meci in jur de 150.000 fani. In multe piete ale orasului, pe strazi, in cafenele, restaurante vor fi puse ecrane unde vor putea fi vizionate competitiile; in acelasi timp, turistii se vor distra, vor manca si se vor bucura de bauturile casei. Ca obiective ale orasului ce nu ar trebui ratate enumeram: primaria, Lindw�rm-Brunnen (Fantana dragonului), piata din centrul oras care a fost construita in 1518, Teatrul Municipal, biserica protestanta Martin Luther, Muzeul Minier, Observatorul etc.
Cu tramvaiul prin Innsbruck
Cel de-al treilea oras, unde se vor juca in datele de 10, 14 si 18 iunie, meciurile din grupa D, este Innsbruck. Autoritatile din Innsbruck recomanda suporterilor transportul in comun ca fiind cel mai simplu mod de a calatori inspre locurile unde se desfasoara meciurile. Cei care au bilete pentru meciurile din Innsbruck au si gratuitatea pentru a merge cu trenul si transportul public la clasa a II-a inspre si de la stadion in ziua meciului si in ziua urmatoare pana la ora 12.00. Pentru cei care nu au bilete la meciuri exista bilete speciale EURO - ticket ce pot fi cumparate de la autoritatile locale de transport. Un astfel de bilet da posibilitatea de a calatori 36 de ore la un pret redus cu autobuzele orasului, tramvai si tren. Sunt trei feluri diferite de bilete: unul pentru autobuze si tren in aria dintre Telfs si Schwaz (8 euro pentru adult si 4 pentru copil), un bilet pentru toate autobuzele din centrul orasului Innsbruck (5 euro si respectiv 3 euro) si un bilet care combina amandoua zonele (13 euro/ 7 euro)
Valsul final, la Viena
Viena - capitala Austriei, dar si a Campionatului European de fotbal, va gazdui marea finala pe stadionul Ernst - Happel recunoscut ca fiind unul dintre stadioanele de cinci stele. Are peste 50.000 de locuri, iar dupa renovarea recenta beneficiaza de cea mai noua si eficienta infrastrucutura. Stadionul este situat in Prater, in imediata apropiere a Dunarii in cea mai mare arie de recreere si distractie a Vienei. Distanta de la aeroport este de 20 de km si are excelente conexiuni pentru transportul in comun. In acesta luna a fost inaugurata si extinderea metroului din Viena, fiind acum posibil transportul a peste 50.000 de suporteri pe ora catre si de la stadion. In ceea ce priveste atractivitatea turistica a capitalei Austriei, acest oras este o bijuterie arhitecturala, un centru cultural recunoscut secole de-a randul si vizitat de sute de mii de turisti anual.
Catamaran catre Odessa
Prima linie de transport cu catamaran rapid pe ruta Odessa - Constanta - Varna va fi inaugurata in luna iunie a acestui an, ne-a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului - Litoral. "Astfel, drumul catre Odessa va fi doar de 6 ore. Turismul de pe litoral va avea numai de castigat prin deschiderea acestei linii deoarece sunt operatori si hotelieri care si-au orientat atentia catre piata fostelor state sovietice", a precizat Corina Martin. Odata ajunsi in port, turistii sunt intampinati de un mic spectacol folcloric, iar apoi sunt imbarcati in autocare pentru un tur al oraselor Constanta si Mamaia.
Eveniment la Ocna Sibiului
Complexul balnear Ocna Sibiului organizeaza in aceasta duminica "Ziua portilor deschise". Cu aceasta ocazie sunt programate concursuri pentru toate varstele si toate abilitatile, muzica si dans. De asemenea, cei prezenti pot beneficia de proceduri Spa - bai cu apa sarata, sauna, hammam, diferite tipuri de masaje sub forma unor pachete la un pret promotional. Seara se va incheia cu concertul trupei Kripton, foc de tabara, barbeque, discoteca si pool party.
Degustatori cunoscatori
In urma cu cativa ani, cateva hectare de vita cu vie stateau parasite si arse de vantul Dobrogei asteptand sa apara cineva care sa-si dea seama ce "comoara" era ascunsa acolo. "Am venit cu intentia sa cumpar ceva din Dobrogea si am descoperit aici o proprietate imensa, o ruina si vie moarta", ne povesteste Anne Marie Rosenberg, noua proprietara a viilor care se numesc acum Clos des Colombes. La numai un km distanta de Olimp, a aparut un loc unde cei care vor sa guste un vin de calitate sau care vor sa fuga de arsita soarelui, se pot opri cateva ore pentru a savura licoarea extrasa din via dobrogeana. Aici cele trei sortimente de vinuri (Sauvignon Blanc, Terra Alba si Terra Rossa) pot fi degustate alaturi de preparatele culinare cu specific romanesc sau frantuzesc.
Pagina realizata de Corina SCARLAT 
 Afisari: 249  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
"oportunitatile turistice irezistibile va pot impiedica sa ajungeti pe stadion"   de Olga Khan
Barbeque & pool party   de Ereticul
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Romanii - popor de criminali prosti (2162 afisari)
 A treia punga (1981 afisari)
 Rachetele lui Hitler (1792 afisari)
 Presedintele Basescu gafeaza, dar are dreptate.. (1649 afisari)
 Culisele capturarii "Printului din Marbella" (1240 afisari)
 Cum sa dezbraci o femeie cu excavatorul (6956 afisari)
 O femeie de 49 de ani, acuzata ca a provocat o farsa mortala pe internet (2312 afisari)
 Socant: Gasita moarta in fata televizorului, dupa 42 de ani  (2288 afisari)
 Irlanda: Frauda bancara de 1 milion de euro dirijata din Romania, Italia si Spania  (1930 afisari)
 Serviciul de spionaj britanic, banuit de implicare in scandalul sexual din Formula 1 (1728 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01345 sec.