Ziua Logo
  Nr. 4232 de joi, 15 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Fostul presedinte conditioneaza colaborarea cu conservatorii
Iliescu vrea sa scape de PC
"Conservatorii vor fi partenerii nostri de guvernare doar daca trec pragul electoral", a fost declaratia soc de ieri a presedintelui de onoare al PSD. In ciuda faptului ca acordul dintre pesedisti si conservatori prevede clar ca cele doua partide vor candida impreuna la alegerile parlamentare, Ion Iliescu s-a facut ca uita acest lucru. In schimb, vede posibila o guvernare alaturi de liberali, pe care ii considera mai fideli decat pedelistii. Opinia sa nu este impartasita si de alti lideri ai PSD, care nu ar spune <<Nu>> unei colaborari post-electorale cu pedelistii.
Capitolul I al Acordului privind constituirea aliantei politice PSD - PC stipuleaza clar ca "se constituie Alianta politica dintre PSD si PC, numita in continuare Alianta, pentru participarea la alegerile parlamentare si prezidentiale din anul 2008, respectiv 2008". Articolul se pare ca i-a scapat lui Ion Iliescu, care a sustinut ieri contrariul, desi in Consiliul National al PSD a votat in favoarea Acordului. "Daca PC nu intra in Parlament, intelegerea facuta cu acest partid nu are suport. Va fi o conlucrare cu un partid extraparlamentar. Daca intra in Parlament foarte bine, ramane deschisa problema pentru un partener de guvernare, dar la alegerile generale cele doua partide vor candida separat", a fost mesajul transmis de Ion Iliescu, citat de Rompres.
Aproape de PSD
Presedintele PC, Daniela Popa, ne-a declarat ca lucrurile merg normal si ca Alianta urmeaza sa fie inscrisa la tribunal. "Participam impreuna cu PSD la alegerile parlamentare, iar ponderea se va stabili in functie de rezultatele obtinute la locale, dar nu vom avea mai putin de 5% din candidati. Nu inteleg declaratiile domnului Iliescu", ne-a spus liderul conservator. Contactat telefonic pentru a explica cele declarate, presedintele de onoare al PSD ne-a precizat ca, din ceea ce stie, PC vrea sa mearga separat, pe liste proprii la parlamentare. "Nu cunosc detaliile Acordului pentru ca nu am participat la discutii si elaborarea lui", a mentionat Iliescu. Mai multi vicepresedinti PSD ne-au declarat ca alianta cu PC nu este un lucru batut in cuie si ca a fost facuta la dorinta lui Mircea Geoana. "E treaba lui Geoana ce a negociat cu conservatorii. Nu ne-a spus noua prea multe, dar sa vedem cu ce ne vor ajuta", ne-a precizat Victor Ponta.
"Nu discut cu anexele"
Un alt mesaj important transmis ieri de Ion Iliescu, la intalnirea cu pesedistii brasoveni, a fost ca isi doreste un guvern alaturi de liberali. "Intre PD-L si PNL este de preferat PNL, macar stii cu cine ai de-a face si putem sa delimitam foarte clar ce ne desparte. Guvernul Tariceanu fara sprijinul PSD nu putea sa reziste", a sustinut presedintele de onoare al social-democratilor. Optiunea sa pro-liberala este cunoscuta in partid, surse din PSD spunand ca exista o competitie intre aceasta si orientarea pro-Basescu a lui Mircea Geoana. "Iliescu exclude colaborarea cu PD-L, dar e parerea lui. Noi asteptam sa mai crestem in sondaje si PD-L sa scada. Poate atunci vin ei la noi cu interes", ne-a declarat un vicepresedinte PSD. Iliescu a fost insa categoric: "PD-L e anexa lui Basescu, e greu sa discutam cu anexele".
Un necioplit
Ion Iliescu a continuat ieri disputa personala pe care o are cu presedintele Traian Basescu, spunand despre acesta ca are un "caracter necioplit". El a spus ca parlamentarii l-au suspendat pentru badaraniile sale, iar seful statului a incercat sa submineze activitatea forului legislativ. "Basescu este principalul vinovat pentru destramarea Aliantei D.A.", a sustinut Iliescu. La randul sau, Adrian Nastase a declarat ca partidul trebuie sa gaseasca un candidat care sa-l poata invinge pe actualul presedinte, "pentru a nu-i mai da sansa unui nou mandat". (C.A.)
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 11 Afiseaza toate comentariile  
stie bunicuta ceva politichie   de vd tot 2
Comunisti conservatori   de Doruletz
bunicuta politica   de popescu ion
iar FSN   de francezu
PSD si PD-L mi se pare o alianta fireasca.   de Nicu Mihai Andrei
Domnului Ilie ii joaca hormonii in sange.   de Irina22
anaxor   de anaxor
PC un partid indezirabil   de un apolitic
tipic   de gigimuschi1
Lichelele   de Mona G.
Hoasca batrana   de brad
A r h i v a
  Separatistii in curtea PE    
  Chisinaul emite pretentii la Bucuresti    6 comentarii
  Videanu incriminat    9 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sorin Oprescu favorit in sondaje (3409 afisari)
 Extraterestrii mai catolici decat Papa (2422 afisari)
 Rapirea lui Eichmann (2285 afisari)
 Avocati prezidentiali (2202 afisari)
 Chisinaul emite pretentii la Bucuresti (1884 afisari)
 O fotografie cat o mie de cuvinte (2991 afisari)
 Ajutor pentru Dana Deac (2738 afisari)
 Mercedes in Romania. Urmeaza BMW? (2629 afisari)
 Tudor Chirila a alergat gol-pusca prin Piata Universitatii (2190 afisari)
 Test de virginitate la sase ani (1964 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00985 sec.