Ziua Logo
  Nr. 4232 de joi, 15 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
UE vrea sa scape de gazul rusesc
-- Basescu a declarat ca gazoductul este un punct important al politicii europene * Conducta Constanta - Trieste ofera o ruta sigura si directa de transport al petrolului din zona caspica spre Europa
Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca Romania sustine cu prioritate realizarea proiectelor Nabucco si PEOP (n.r. - conducta pan-europeana de transport al titeiului Constanta-Trieste).
"In viziunea noastra, gazoductul Nabucco este o prioritate a politicii energetice europene. Cu sprijinul celor implicati in proiect, el poate asigura diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare. PEOP e un alt proiect atractiv, pentru ca ofera o ruta sigura si directa de transport al petrolului din zona caspica spre Europa. Sustinem si construirea la Constanta a unui terminal de gaz natural lichefiat, ce poate aduce o contributie importanta la asigurarea securitatii energetice europene", a spus Traian Basescu, in alocutiunea rostita ieri la conferinta Wilton Park - "Securitate energetica in Uniunea Europeana: interdependente de mediu si contextul Marii Negre", transmite Rompres. Seful statului a spus ca, din punctul de vedere al Romaniei, securitatea energetica europeana depinde in mare masura de modul in care Uniunea Europeana (UE) se implica in zona Marii Negre si dincolo de ea, in cea a Marii Caspice. "Securitatea energetica este esentiala pentru dezvoltarea economica si chiar pentru securitatea umana. Fara securitate energetica si dezvoltare economica este greu sa adopti politici de mediu coerente si substantiale. Politica europeana privind energia si schimbarile climatice a fost unul dintre domeniile de maxim interes si implicare pentru Romania, chiar inainte de 1 ianuarie 2007", a subliniat presedintele Basescu.
Bonusuri fiscale pentru resurse regenerabile
Presedintele Basescu a subliniat in timpul Conferintei ca tara noastra sustine obiectivele UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Traian Basescu a mentionat ca Romania isi propune cresterea eficientei energetice si a ponderii energiilor regenerabile la orizontul anilor 2020 si ca tara noastra va sprijini ajungerea la un acord politic, la Consiliul European din decembrie, pe pachetul energie - schimbari climatice. "Romania a fost si este un promotor al ideii de securitate energetica si al importantei crearii de surse alternative de energie, cum ar fi cele regenerabile. Romania si-a propus un procent de 24% energie regenerabila in total consum energetic in 2020. Pentru noi, este important ca tintele intermediare pentru atingerea procentului de 24% sa fie orientative si nu obligatorii. Pe langa importanta transferului energetic, in procesul de inverzire a consumului energetic e foarte important sa incurajam, inclusiv prin bonusuri fiscale, consumatorii, in primul rand pe cei casnici, sa recurga la alimentarea din astfel de surse regenerabile. In plus, in ceea ce ne priveste, energia nucleara reprezinta o parte a solutiilor la problema schimbarilor climatice", a spus Traian Basescu.
Pagina realizata de Gabi MOROIANU 
 Comentarii: 17 Afiseaza toate comentariile  
Incalzirea propriei case iarna   de Rollo
Lupul isi schimba discursul dar naravul ba!   de Rollo
Intentie laudabila...la prima vedere   de Tudor190
Eu El Amon-ingerul Lumii   de Andrada Tiparas
Ue..   de Andrada Tiparas
comportament submisiv si umil?   de Andrada Tiparas
o sa vorbim de un primitivism brutal..   de Andrada Tiparas
si inca ceva   de Andrada Tiparas
ori   de Andrada Tiparas
singurul nostru beneficiu real   de Andrada Tiparas
si da...dupa un despotism de labirint   de Andrada Tiparas
ca nu sunt destul de transparenti?   de Andrada Tiparas
conducere neocomunista..?mai e asa ceva la rusi?   de Andrada Tiparas
a..mon cher   de Andrada Tiparas
si ..uimire   de Andrada Tiparas
o initiativa buna si de viitor   de Andrada Tiparas
daca UE va intelege   de cosor ion
A r h i v a
  Planul "Prezervativul"    13 comentarii
  Roma antiroma    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sorin Oprescu favorit in sondaje (3409 afisari)
 Extraterestrii mai catolici decat Papa (2422 afisari)
 Rapirea lui Eichmann (2285 afisari)
 Avocati prezidentiali (2202 afisari)
 Chisinaul emite pretentii la Bucuresti (1884 afisari)
 O fotografie cat o mie de cuvinte (2991 afisari)
 Ajutor pentru Dana Deac (2738 afisari)
 Mercedes in Romania. Urmeaza BMW? (2629 afisari)
 Tudor Chirila a alergat gol-pusca prin Piata Universitatii (2190 afisari)
 Test de virginitate la sase ani (1964 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.