Ziua Logo
  Nr. 4231 de miercuri, 14 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Bac' pentru olimpici
Elevii din loturile largite care se pregatesc pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale vor sustine examenul de bacalaureat in sesiunea speciala din perioada 19-29 mai, organizata la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei. Sesiunea se adreseaza celor 203 absolventi de clasa a XII-a, selectionati in vederea stabilirii loturilor olimpice care vor reprezenta Romania la olimpiadele de astronomie si astrofizica, biologie, geografie, matematica, fizica, chimie, informatica, limba rusa si sport. (M.S.)
Sedinta la aparat
Cele trei asistente care s-au fotografiat langa patul unui bolnav au demisionat dupa ce imaginile au aparut in presa. Modarjac Emanuela Mariana, Furnica Emilia Eugenia si Ciobotaru Ioana Daniela s-au fotografiat, in ianuarie 2007, intr-un salon din Institutul Fundeni langa patul unui pacient aflat in stare grava. Imaginile au aparut in presa la sfarsitul saptamanii trecute, iar asistentele si-au dat demisia imediat dupa ce fotografiile au fost facute publice. (C.P.)
Munca doare
Un sfert dintre lucratorii din UE au declarat ca sufera de dureri de spate, iar 22% acuza dureri musculare, in noile state membre ponderea acestor afectiuni fiind chiar mai mare (39%, respectiv 36%). Jumatate din pensionarile anticipate sunt cauzate de modificari patologice ale coloanei vertebrale, iar 15% dintre cazurile de incapacitate temporara de munca au legatura cu afectiunile spatelui. Pentru a micsora riscul aparitiilor acestor afectiuni, Inspectia Muncii va derula o campanie "Reduceti efortul". (C.S.)
"Expo Vacanta"
Asociatia pentru Promovarea Turismului Prahova organizeaza la Ploiesti, in perioada 13-15 mai 2008 , "Expo Vacanta", specializata de oferte turistice unde sunt asteptate peste 30 de firme de turism din tara si strainatate. "Interesul ploistenilor pentru turism este in crestere. Acest fenomen este justificat de faptul ca turismul a devenit activitatea economica numarul unu in lume ca grad de ocupare a fortei de munca. Cred ca targul pe care il organizam la Ploiesti va fi un succes pentru toti: turisti, agentii de turism si organizatori. In plus, la acest targ de vacante prahovenii vor putea sa-si aleaga mult mai usor o vacanta de vis cu facilitati si discount-uri substantiale", ne-a declarat Adrian Voican, presedintele APT Prahova. (C.S.)
A r h i v a
  Iobagie liberala    2 comentarii
  Romania in top la pompa    6 comentarii
  Memorial pentru victimele SIDA    3 comentarii
  Camioane in Opozitie    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Dezmembrarea Ucrainei intre Washington si Moscova (2953 afisari)
 Dica umilit de Gigi! (2067 afisari)
 Becali a facut cerere sa-si ia banii de la DNA (1907 afisari)
 Bombe ecologice la granitele Romanei (1828 afisari)
 Delict cu autor necunoscut (1628 afisari)
 Bomba la Hollywood: Jodie Foster si-a parasit iubita, dupa 14 ani de relatie! (3563 afisari)
 Vaticanul spune ca pot exista extraterestri (3155 afisari)
 Mungiu primeste Zmeura de Aur europeana (2853 afisari)
 Fumatori din toate tarile, treceti la tigara electrica (2483 afisari)
 A lustruit ghetele unui fotbalist si a primit cadou un Mercedes (2285 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.