Ziua Logo
  Nr. 4231 de miercuri, 14 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Seful CSM criticat
Transparency International (TI) sustine ca presedintele CSM, Lidia Barbulescu, prin afirmatiile facute potrivit carora fenomenul coruptiei este folosit ca o "marota de politicieni si apoi exacerbat de presa", descurajeaza lupta impotriva acestui flagel, apreciind ca CSM are rolul de a descuraja cazurile de telejustitie. "TI isi exprima profunda indignare cu privire la modul in care presedintele CSM intelege sa abordeze si sa descurajeze lupta impotriva coruptiei", se arata intr-un comunicat al organizatiei. Potrivit Mediafax, Barbulescu a declarat ca statistica DNA arata ca in prezent nu exista cifre alarmante in ceea ce priveste coruptia. (B.C.G.)
Atacati in Italia
Mai multe baraci dintr-o tabara de romi au fost incendiate in orasul italian Neapole, iar doua persoane au fost agresate, una fiind injunghiata, dupa ce o tiganca de origine romana a incercat sa rapeasca un copil de sase luni din acelasi oras, la sfarsitul saptamanii trecute. Potrivit Mediafax, atacul cu sticle incendiare a provocat distrugerea in totalitate a patru baraci care fusesera abandonate de cateva zile, in urma unor amenintari. La Neapole, un roman a fost injunghiat, iar altul batut de un grup de localnici. (A.G.)
Motivarea CAB
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) apreciaza, in motivarea sentintei prin care au decis continuarea judecarii dosarului Rompetrol, ca procurorii au desfasurat ancheta legal, fara incalcarea dispozitiilor procedurale. Totodata, judecatorii sustin ca erorile de procedura din dosar nu sunt ireparabile pentru a fi nevoie ca materialul de urmarire penala sa fie refacut de procurori, putand fi rezolvate in timpul procesului, la Tribunalul Bucuresti. Tribunalul Bucuresti hotarase refacerea urmaririi penale in dosarul Rompetrol, insa CAB a decis ca acesta sa ramana la instanta. (A.G.)
Acte false
Politistii craioveni au finalizat cercetarile intr-un dosar in care 18 persoane erau cercetate pentru prejudicierea a trei unitati bancare cu peste 146.000 de lei. Potrivit Mediafax, anchetatorii au stabilit ca doua persoane din Craiova au falsificat adeverinte de venit si fotocopii ale unor carnete de munca, pe care le-au inmanat celorlalte 16 persoane. Actele au fost folosite pentru obtinerea de credite. (E.D.)
 Afisari: 143  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Tragedie in Pantelimon    1 comentariu
  Lumea interlopa a atacat Bancpost    
  Tratamente inumane    2 comentarii
  Pusti dupa gratii    1 comentariu
  Candidat la Primarie cu buletin fals    
 Top afisari / comentarii 
 Dezmembrarea Ucrainei intre Washington si Moscova (2953 afisari)
 Dica umilit de Gigi! (2067 afisari)
 Becali a facut cerere sa-si ia banii de la DNA (1907 afisari)
 Bombe ecologice la granitele Romanei (1828 afisari)
 Delict cu autor necunoscut (1628 afisari)
 Bomba la Hollywood: Jodie Foster si-a parasit iubita, dupa 14 ani de relatie! (3563 afisari)
 Vaticanul spune ca pot exista extraterestri (3155 afisari)
 Mungiu primeste Zmeura de Aur europeana (2853 afisari)
 Fumatori din toate tarile, treceti la tigara electrica (2483 afisari)
 A lustruit ghetele unui fotbalist si a primit cadou un Mercedes (2285 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00917 sec.