Ziua Logo
  Nr. 4230 de marti, 13 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Criminal cu sange rece
-- Procurorii au retinut un tanar de 18 ani acuzat ca a lovit o fetita de cinci ani in cap cu un ciocan, a violat-o si i-a aruncat cadavrul in apa
Caz socant in judetul Sibiu. Un tanar in varsta de 18 ani a fost retinut de procurori, fiind acuzat ca a violat o fetita in varsta de cinci ani din comuna Sadu, pe care a aruncat-o apoi in rau.
Cadavrul micutei a fost gasit ieri in apa, in dreptul localitatii Talmaciu, la opt kilometri distanta de locul unde se presupune ca a fost aruncat. Potrivit procurorului Ioan Botoc, cel care ancheteaza cazul, Remus Constantin a recunoscut atat violul, cat si crima. "Aflat sub influenta alcoolului, tanarul de 18 ani a luat-o pe Andreea, care se juca in fata curtii si a dus-o in casa bunicii sale. Acolo a lovit-o de mai multe ori in cap cu un ciocan, dupa care a intretinut relatii sexuale cu micuta. In momentul in care si-a dat seama ca fata a decedat, Constantin a infasurat-o pe Andreea intr-o plapuma si a bagat cadavrul intr-un butoi. Cu ajutorul unui carucior imprumutat de la un vecin, a aruncat corpul fetitei in raul Sadu. Urmeaza sa stabilim in urma necropsiei cauza exacta a mortii. Remus Constantin a fost retinut, fiind acuzat de omor deosebit de grav. Urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva", a declarat procurorul Botoc.
Pantaloni ascunsi in soba
Anchetatorii au gasit intr-o casa care apartine bunicii tanarului de 18 ani pantalonasii fetei ascunsi in cenusa unei sobe si urme de sange. Un vecin din sat a povestit ca tanarul a venit duminica seara, in jurul orei 22.00, pentru a-l ruga sa ii imprumute un carucior, fara a-i spune pentru ce are nevoie. Potrivit acestuia, dupa aproximativ o jumatate de ora, baiatul de 18 ani a adus caruciorul inapoi, si de atunci nu l-a mai vazut. In localitate, o parte dintre oameni il cunosteau pe tanar ca fiind linistit, ba chiar ii ajuta la treburile gospodaresti. Pe de alta parte, sunt persoane, impreuna cu mama si rudele fetitei, care sustin ca acesta avea o reputatie proasta si obisnuia sa bea. Familia micutei spune ca Andreea a disparut duminica in jurul orei 17.00, iar tatal, mama si cei patru frati impreuna cu vecini si rude au cautat-o pe fetita in tot satul, dar si pe dealurile din zona, fara sa o gaseasca. Parintii micutei s-au speriat si au anuntat Politia aproape de miezul noptii. Echipajele de pompieri, politisti si jandarmi au inceput cautarile in raul Sadu, corpul fiind gasit dupa aproximativ 20 de ore.
Copil strangulat
Un caz identic a avut loc in comuna suceveana Valea Seaca, procurorii cautand criminalul unei fetite de sapte ani al carei cadavru a fost gasit la sfarsitul saptamanii trecute intr-un parau de la marginea unei paduri. Potrivit rezultatelor necropsiei, fetita a fost violata si apoi strangulata, iar principalul suspect este un tanar de 18 ani. Politistii au fost anuntati de parintii Petronelei D., eleva in clasa I, ca aceasta a disparut in timp ce se afla pe imasul din apropierea casei, fiindu-i gasite doar geaca si umbrela, motiv pentru care familia a alertat Politia. De asemenea, un tanar in varsta de 17 ani din Rovinari a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a violat si ucis o batrana de 78 de ani din localitatea gorjeana Berlesti. (E.D)
Elena DUMITRACHE 
A r h i v a
  Ingropati de vii    
  Iacobov achitat in dosarul "Rafo"    1 comentariu
  Educatoare acuzata ca a legat un copil cu scotch    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Berechet audiat pentru Dinamo    
 Top afisari / comentarii 
 Scheele in loc de Caragiale (2717 afisari)
 Munitie anti-Basescu (2234 afisari)
 Giuseppe Becali (1803 afisari)
 Petrecere regala pentru Anna Abramovici (1683 afisari)
 Ce este Occidentul? (1193 afisari)
 Asistentele care s-au fotografiat langa patul unui bolnav au demisionat (2799 afisari)
 Actorul Colea Rautu a decedat la Spitalul Universitar (2705 afisari)
 Einstein: Biblia e o colectie de "legende primitive si copilaresti" (2589 afisari)
 Gheorghe Marmureanu: Nu ne putem astepta la un cutremur catastrofal pana in 2012 (2493 afisari)
 Mai tare decat "Cubul lui Rubik" (2304 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01049 sec.