Ziua Logo
  Nr. 4228 de sambata, 10 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare
Confesiuni din inchisoare
Fritzl: "Le-am adus bradut de Craciun in beci"
-- In primul sau interviu pe care l-a acordat de cand a fost arestat, Josef Fritzl a explicat, fara nici o urma de remuscare, ca, dupa ce si-a rapit fiica, nu a mai avut ce face, pentru ca nu exista cale de intoarcere si pentru ca s-a trezit prins "intr-un cerc vicios".
Monstrul a mai povestit cum a mintit politia ani la rand pentru a-si pastra fiica ascunsa si cum se temea ca va fi arestat. Saptamanal, el conducea sute de kilometri pentru a cumpara provizii pentru sechestrati, astfel incat sa nu fie vazut de cineva cunoscut. Detasat, Fritzl a oferit si amanunte groaznice despre viata pe care au dus-o fiica si cei trei copii din cei sapte rezultati in urma violurilor, care au fost nevoiti sa traiasca ani de zile intr-un buncar si care nu au vazut in viata lor lumina zilei si nici nu au fost consultati vreodata de un medic. Din cauza acestor neajunsuri, fiica sa, care acum are 42 de ani, si-a pierdut toti dintii, pentru ca timp de 20 de ani, nu a fost dusa la dentist. "Am crescut pe timpul nazistilor, ceea ce insemna respect pentru autoritate si nevoia de control. Banuiesc ca am preluat aceste valori. Imi amintesc de mama, care l-a dat pe tata afara din casa pentru ca nu era bun de nimic. O respectam pe mama total si imi era si frica de ea in acelasi timp", a explicat Fritzl.
Jekyll si Hyde
Rudolf Mayer, avocatul bestiei, care de-a lungul carierei sale a aparat mai multi neonazisti, a declarat ca Josef Fritzl a dorit sa dea acest interviu pentru ca se crede nedreptatit de mass-media care l-a portretizat ca pe un monstru. Avocatul e de parere ca Fritzl ar trebui internat intr-o clinica de psihiatrie si nu in inchisoare. Intrebat daca si-a amenintat "familia din buncar" ca o va gaza daca ar incerca sa iasa afara, Fritzl a negat, dar a adaugat ca "imi pare rau sa spun, dar le-am zis sa nu treaca niciodata de usa pentru ca daca o fac se vor electrocuta si vor muri". In ceea ce priveste violurile, inginerul a negat ca ar fi legat-o pe Elisabeth, dar nu pentru ca nu ar fi vrut, ci pentru ca "nu era necesar. Nu avea cum sa scape oricum. Si nu am violat-o inainte sa o sechestrez, ci mult dupa, pentru ca m-a tentat faptul ca era vorba despre ceva complet interzis. Nu am putut sa rezist, devenise o obsesie". Fritzl a mai recunoscut ca si-a fortat fiica sa scrie scrisori mamei ei, Rosemariei, in care sa pretinda ca a fugit de acasa pentru a intra intr-o secta religioasa. "Cu fiecare saptamana care trecea, situatia devenea tot mai nebuneasca. Voiam deseori sa spun ceva unui prieten, dar mi-era teama ca voi fi arestat. M-am trezit intr-un cerc vicios din care nu puteam iesi". In 1988, Elisabeth a ramas insarcinata pentru prima data, cu fetita care va purta numele Kerstin. Fritzl a explicat ca a incercat sa o calmeze pe fata, i-a cumparat carti de medicina, prosoape, haine si scutece.
"A fost minunat pentru mine sa mai am o familie in buncar...o alta sotie si cativa copii", a povestit senin monstrul. Biata Elisabeth a nascut sapte copii in urma relatiilor incestuoase cu tatal ei, toate nasterile fiind, evident, neasistate de vreun specialist. In 1990 s-a nascut un baietel, Stefan. Insa pe masura ce apareau si ceilalti copii, Fritzl a decis ca trebuie sa-i "aduca la suprafata" pe cand sunt inca bebelusi. Asa ca a obligat-o pe Elisabeth sa scrie mai multe scrisori mamei ei, in care o ruga sa se ocupe de copii, pentru ca ea nu poate. Fritzl a reusit sa duca o existenta de tip "Jekyll si Hyde" mai mult de 20 de ani. La etaj, el si sotia sa Rosemarie formau "familia oficiala". Aparent, femeia nu a suspectat niciodata nimic si nu s-a plans niciodata de vacantele sexuale ale sotului ei din Thailanda. In buncarul de sub casa sa, Fritzl isi tinea "cea de-a doua sotie" asa cum ii spunea el fiicei sale, careia ii aducea flori, iar copiilor lui carti si jucarii.
Recompensa pe capul lui
In 1993, Fritzl a extins buncarul si a instalat televizoare, video si radio. "I-am dat Elisabethei in 2000 chiar si o masina de spalat, ca sa nu mai fie nevoita sa spele de mana. Aveam viata mea acolo in subsol. Celebram Craciunul si zilele de nastere ale copiilor acolo, am reusit la un moment dat chiar sa le aduc pe ascuns si un bradut de Craciun". Monstrul a admis totusi ca decadele pe care prizonierii sai le-au petrecut sub pamant fara ingrijire medicala si fara sa vada niciodata lumina zilei i-au afectat foarte mult. "Elisabeth era puternica, nu se plangea niciodata, desi dintii ii cadeau unul cate unul... suferea zi si noapte dureri ingrozitoare, nici nu putea dormi". Incercand sa vindece bolile familiei sale de sub pamant, care includeau raceli, atacuri de tuse sau alte crize ciudate, Fritzl le dadea prizonierilor aspirine.
Dar doi dintre copii au mostenit de la bunica lor alergia la acest medicament, asa ca baietelul avea spasme, iar Kerstin tipa uneori fara ca nimic sa o poata potoli. Scrisoarea prin care Elisabeth ii cerea mamei ei sa o duca pe fata (care era in coma) la spital a reprezentat pasaportul prizonierilor spre libertate. In orice caz, Fritzl sustine si acum ca a intentionat mereu sa-si elibereze la un moment dat captivii, dar nu pentru ca se simtea vinovat, ci pentru ca imbatranea si nu se mai putea ocupa de ei. "Planul era ca Elisabeth sa spuna ca ea si copiii ei au fost tinuti captivi de o secta. Insa m-au tradat mai devreme decat m-am asteptat mai ales ca boala lui Kerstin s-a agravat" a explicat monstrul. Fritzl a mai explicat ca intelege furia oamenilor de afara in ceea ce-l priveste, precum si ura pe care o simt pentru el ceilalti puscariasi de la inchisoarea in care se afla acum. Unul dintre detinuti chiar i-a scris lui Fritzl pe peretii celulei sale: "Satana, te vom ucide!". Se zvoneste chiar ca in inchisoare puscariasii au pus o recompensa pe capul sau. Josef Fritzl sustine sa singurul lucru pe care il doreste e sa plateasca pentru ce a facut, insa nimeni nu crede acest lucru. Judecatorul a decis ieri ca Josef Fritzl sa ramana inca o luna in arest.
Monica BICA 
Alte articole
  Inchisoare pe viata pentru Fritzl    (Magazin, 2009-03-20)
  Vaslui: Si-a violat in repetate randuri fiica de 16 ani    (2009-07-23 17:44)
  Si-a violat fiica timp de trei ani    (2009-05-13 11:37)
  Fritzl de Columbia: Are opt copii cu propria fiica, pe care a violat-o inca de la 10 ani!    (2009-03-28 12:07)
  Socant: O femeie a fost violata de 800 de ori de propriul tata    (2008-05-27 14:37)
  Fritzl: "Nu sunt un monstru. As fi putut sa-i omor pe toti"    (2008-05-07 19:20)
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Loja zero la Ateneu (4788 afisari)
 Deznodamant dramatic (3301 afisari)
 Si bunicile noastre erau sexy (2354 afisari)
 Un nou vector in Orientul Mijlociu: amenintarea atomica (2072 afisari)
 Cetatea lui Vlad Tepes (1547 afisari)
 NASA trimite astronaut pe asteroidul care inainteaza spre Pamant (4382 afisari)
 Mars al minoritatilor sexuale la Chisinau, stopat de cetateni revoltati (1520 afisari)
 Cainii si romanii, interzisi intr-un magazin din Spania (1449 afisari)
 Traian Băsescu ii ataca pe cotracandidatii lui Vasile Blaga (1421 afisari)
 Sarah Jessica Parker a dovedit ca se poate: din ratusca cea urata a devenit lebada Hollywoodului (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02039 sec.