Ziua Logo
  Nr. 4228 de sambata, 10 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
Finantatorii republicani ai ,,democratei,,
Hillary Clinton
Pe langa stafful consilierilor, directorii de campanie ai republicanilor sunt, in 2008, Karl Rove (unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai actualului presedinte George Bush), si celebrul Dick Morris. Atat Rove cat si Morris, au pronosticat victoria lui Hillary Clinton la democrati, dar care va fi apoi invinsa de candidatul republicam (John McCain). Acesta este un "globalist", iar Hillary Clinton a pledat pentru o politica "globalista". Elita globalista mondiala va incerca, in faza finala a alegerilor din SUA, sa opuna doi "globalisti": McCain versus Clinton. Asa se explica de ce doi finantatori prin traditie ai republicanilor sunt in 2008, in faza preliminara, cei mai activi sustinatori financiari ai lui Hillary Clinton.
Sforarii republicane
Republicanii doresc ca, in faza finala, adversarul lor democrat sa fie Hillary Clinton, si nu Barack Obama candidatul "SCHIMB�RII". Cu Zbigniew Brzezinski, Susan Rice si Samantha Power - adversarii declarati ai angajamentelor militare multilaterale in lume ale Statelor Unite, si ai bugetului-mamut de la Aparare - ajunsi in posturi de decizie la Washington constituie un cosmar pentru republicani. Cand Susan Rice a declarat ca "globalizarea" a contribuit la destabilizarea statelor, ca aceasta creeaza o reactie extremista, si a accentuat necesitatea programelor "antisaracie"- "globalistii" de la Casa Alba au simtit probabil rece pe sira spinarii.
Problema este ca Obama - un excelent orator si un om politic de mare talent, pe deasupra si negru - a inregistrat un succes absolut neasteptat in alegerile preliminare, chiar in state considerate pana acum fieful Clintonilor.
Pentru a o ajuta pe Hillary sa-l invinga pe Obama, republicanii au trimis doi finantatori importanti de partea ei. Obama a anuntat public ca, la sfarsitul lui februarie, donatiile pentru campania sa electorala atingeau 50 de milioane de dolari.
Finantatori misteriosi
Alan Quasha si Hassan Nemazee sunt descrisi de mass-media americana drept "finantatorii misteriosi ai lui Hillary". Cei doi au sustinut cariera politica a lui George W. Bush, precum si a senatorului Jesse James. Astfel, Quasha a achizitionat, printr-o tranzactie considerata dubioasa, compania falimentara "Harken Oil" de la George W. Bush, in anii '80. Viitorul presedinte al SUA a putut sa cumpere echipa de fotball american "Texas Rangers". Ceea ce i-a permis, ulterior lui Bush sa-si finanteze campania de guvernator al statului Texas. Acum insa Quasha o sprijina financiar pe Hillary Clinton pentru a se asigura ca aceasta va castiga desemnarea la Conventia Partidului Democrat din vara.
Celalalt finantator "misterios", dezvaluit de mass-media din SUA, este Hassan Nemazee, unul dintre cei care l-au servit, in trecut, pe un "aparatcic" al democratilor: Terry McAuliffe, fost sef al "Comitetului National Democrat".
Opinia ca Hillary Clinton este "prada usoara", iar Barack Obama va fi mult mai greu de invins, a ajuns un fel de idee fixa in strategia electorala a republicanilor.
La democrati, directorul campaniei electorale este Mark Penn. Si acesta este un semnal, intrucat cel care l-a propulsat pe Mark Penn nu este altul decat Dick Morris. In 2008, directorul de campanie al republicanilor (alaturi de Karl Rove).
Istoria raporturilor lui Dick Morris cu familia Clinton este veche si complicata. A inceput inca din anii '80, cand Dick Morris a fost principalul consilier al lui Bill Clinton. Dupa 1990, Bill Clinton si-a schimbat echipa de consultanti, si l-a adus in calitate de consilier pe James Carville si grupul sau.
Pe lista clientilor lui Penn - actualul director de campanie al democratei Hillary Clinton - se gasesc o serie de nume grele ale Partidului Republican, ca Joseph Liberman, Rupert Murdoch, Bill Gates. Asadar. si din punct de vedere al directorului de campanie electorala, Hillary Clinton da dovada de conservatorism, deoarece a apelat la serviciile lui Mark Penn, binecunoscut in SUA tocmai pentru arhiconservatorismul sau si opiniile de dreapta.
Legaturile clanului Clinton cu republicanii
Hillary Clinton are doua obstacole de depasit in campania preliminara din SUA: imaginea sa, si cea a sotului sau, Bill Clinton, de doua ori consecutiv presedinte al SUA (1992-2000). Unele din secretele familiei Clinton sunt cunoscute de Dick Morris, care i-a servit pe Clintoni in anii '80. Se asteapta, in cazul desemnarii lui Hillary, ca acestea sa rasara brusc in mass-media.Pe de alta parte, senatoarea Hillary Clinton este un politician cu mare experienta. Avocat (a absolvit "Yale Law School"), a lucrat ca partener la firma de avocatura "Rose Law Firm", Prima Doamna in statul Arkansas (1979-1981 si 1983-1992), dupa casatoria cu Bill Clinton (pe care l-a initiat in politica), Prima Doamna a SUA (1992-1996 si 1996-2000), Hillary a fost o sustinatoare activa a programelor de sanatate ale Administratiei Clinton.
In anul 2000, Hillary Clinton a devenit prima femeie care a castigat un loc in Senatul SUA. A fost realeasa ca senator de New York in 2006. Initial, a sustinut pozitia Administratiei Bush fata de Irak. Ulterior, a criticat insa cu asprime felul in care este purtat razboiul din Irak.
Vorbind despre experienta sa politica de peste 30 de ani, Hillary Clinton a remarcat ca, in comparatie cu ea, adversarul sau Barack Obama face figura de elev pe langa un profesor. Hillary l-a atacat dur pe Obama mai ales pe probleme de politica externa. Si Madeleine Albright are legaturi bune si vechi cu republicanii. Nascuta in Cehoslovacia, cu numele Korble, Madeleine a emigrat cu tatal - Ioseph Korbel - din Cehoslovacia in SUA (via Iugoslavia).
Joseph Korbel a facut apoi cariera universitara stralucita in SUA, fiind profesorul si mentorul recunoscut al tinerei Condoleezza Rice, actualul secretar de Stat republican. Senatoarea de New York, Hillary Clinton, incearca sa devina prima femeie presedinte a SUA - cel mai puternic stat din lume - tot asa cum a devenit prima femeie senator de New York, din istoria SUA.
Vladimir ALEXE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Dicky Morris   de HERUT
A r h i v a
  Memorandumul dezmembrarii    1 comentariu
  Trafic de organe in Kosovo    1 comentariu
  Razboiul consilierilor    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Loja zero la Ateneu (4788 afisari)
 Deznodamant dramatic (3301 afisari)
 Si bunicile noastre erau sexy (2354 afisari)
 Un nou vector in Orientul Mijlociu: amenintarea atomica (2072 afisari)
 Cetatea lui Vlad Tepes (1547 afisari)
 NASA trimite astronaut pe asteroidul care inainteaza spre Pamant (4382 afisari)
 Mars al minoritatilor sexuale la Chisinau, stopat de cetateni revoltati (1520 afisari)
 Cainii si romanii, interzisi intr-un magazin din Spania (1449 afisari)
 Traian Bãsescu ii ataca pe cotracandidatii lui Vasile Blaga (1421 afisari)
 Sarah Jessica Parker a dovedit ca se poate: din ratusca cea urata a devenit lebada Hollywoodului (1367 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01139 sec.