Ziua Logo
  Nr. 4226 de joi, 8 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Becali prins cu geanta cu bani
-- Procurorii DNA au retinut aseara cinci persoane din anturajul patronului stelist, Gigi Becali, care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani gheata, ce ar fi urmat sa ajunga la echipa "U" Cluj, daca aceasta reusea sa incurce pe CFR Cluj, in lupta pentru titlu.
Oamenii lui Becali au fost ridicati cu o jumatate de ora inainte de inceperea meciului dintre "U" si CFR, de la restaurantul Aroma, situat la periferia Clujului, unde se pregateau sa urmareasca la televizor partida de fotbal. Trimisii lui Becali aveau cu ei o geanta de piele neagra, plina de euro, cand peste ei au intrat trupele speciale "Acvila" Bucuresti. Toate cele cinci persoane, printre care vicepresedintele FC Steaua si totodata omul de incredere al lui Becali, Teia Sponte, au fost duse de mascati la sediul DNA Cluj, unde au fost retinuti pentru audieri. Conform unor surse ZIUA, ar fi fost ridicat de procurori si fotbalistul Universitatii Cluj, Gigel Coman, fost jucator al Stelei, fapt ce ar intari ipoteza ca banii aveau ca destinatie echipa studentilor.
Becali a recunoscut faptul ca banii ii apartineau, dar ca este treaba lui ce face cu averea sa si pe unde isi trimite oamenii sa se plimbe cu banii. Patronul stelist a spus ironic ca si-a trimis reprezentantii sa se plimbe cu banii prin Cluj, "pentru a cumpara bomboane", dar in cele din urma a recunoscut ca si-a delegat oamenii "sa-i cumpere un teren". Acesta a mai declarat ca nu intereseaza pe DNA unde se opreu banii daca meciul se incheia favorabil Stelei. "Nu dau raportul DNA-ului ce fac cu banii mei. Fac ce vreau cu ei. Daca vreau ii lipesc cu scoch pe Maybach si ma plimb asa cu ei".
Patronul stelist vizat direct de DNA
DNA precizeaza ca "oferirea de mita, chiar daca nu se materializeaza, in sensul ca banii oferiti nu ajung la persoana vizata, constituie infractiune". De asemenea, conform unor surse judiciare, procurorii Sectiei I Penale a DNA, care se ocupa de ancheta in acest caz, ar urmari sa-l retina in cauza si pe Becali, in vederea audierilor. Conform acelorasi surse, procurorii au pe rol o ancheta la nivel national cu privire la "afacerile" care s-au facut in Liga 1 de fotbal, avand informatii ca pe finalul campionatului urmau sa se invarta sume mari de bani pentru trucarea unor meciuri sau pentru motivarea ilegala a unor cluburi. Ancheta DNA in acest caz este in desfasurare. Surse judiciare au afirmat ca flagrantul a fost posibil in urma mai multor interceptari telefonice, printre mobilele ascultate aflandu-se si cel al oficialului stelist, Gigi Becali. "Suta la suta imi sunt ascultate telefoanele, dar nu au ce sa-mi faca. Trebuie sa demonstreze ca banii erau pentru "U" Cluj ca sa ma poata acuza de ceva", a mai spus Becali. Patronul stelist este convins ca actiunea procurorilor in acest caz a fost facuta "cu mana" patronului CFR-istilor, Arpad Paszkany, care "probabil are putere pe la DNA Cluj pe-acolo. Pe de alta parte, desi oamenii lui Becali au fost prinsi cu geanta de bani in Cluj, procurorii trebuie sa demonstreze, cu ajutorul interceptarilor telefonice, sau cu alte probe, faptul ca valuta era destinata fotbalistilor sau conducatorilor de la "U" Cluj, pentru a-l putea acuza pe patronul stelist de vreo infractiune.
SURPRIZA RAPID
Cazul gentii cu bani de la Cluj va fi discutat maine si in Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, care se va tine la Piatra Neamt, iar echipa din Ghencea risca sa fie depunctata, conform regulamentului, cu pana la 9 puncte. La acest deznodamant s-ar putea ajunge mai ales datorita faptului ca Teia Sponte, in calitate de vicepresedinte al clubului stelist a avut o implicare directa in "afacere". Lucrurile ar putea duce astfel la o modificare spectaculoasa in clasamentul Ligii I, tinand cont ca Steaua si Rapid sunt despartite de 11 puncte, iar "cazul bricheta" nu a fost inca finalizat. Daca apelul echipei giulestene ii va fi favorabil, atunci Rapidul ar trece pe locul doi si ar juca in preliminariile Ligii Campionilor in detrimentul Stelei. (A.G)
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
Mania proletara in actiune   de georgems
Este foarte interesant faptul ...   de szervudakis
Si inca ceva   de FB
Ce vreti...   de JohnGreen1
recompensa-sponsorizare pentru a juca mai bine, da!   de Arcturus
eu cred ca a fost altceva   de simiondan
Pai pe viitorul prishidinte al Romaniei l-ati prins cu boarfe de euros nespalate ?   de ionion
Un fotbal imputit dupa chipul si asemanarea sefilor lui.   de alwis46
Intelectualitatea fotbalista romaneasca care conduce Romania :   de ionion
FACE? CE VREA CU BANI LUI? DE UNDE ATITIA BANI?   de texanu
Am urmarit comentariile   de FB
La noi aici.   de Aladin
HA,ha, ha!   de Fulga
Mai basicilor...   de Ratacitul
Becali prins cu geanta cu bani    de hej
Bei miticilor...   de JohnGreen1
Manevre de sezon marca Basescu   de johnson
He-he-heeee !   de gili
pai nu e mita   de George-Felix
A r h i v a
  Medvedev a preluat butonul nuclear    3 comentarii
  Atacul rapitei    9 comentarii
  Romania intre cutremure    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Romania intre cutremure (2786 afisari)
 Becali prins cu geanta cu bani (2394 afisari)
 Basescu va cumpara solutia Putin (2262 afisari)
 Fuga lui Petru Dumitriu (2182 afisari)
 CFR campioana! (2142 afisari)
 La 61 de ani, Cher "loveste" cu o aparitie la fel de "hot" ca in anii '80 (3581 afisari)
 Gigi Becali riscă pană la 12 ani de inchisoare, spune avocatul său (2685 afisari)
 O imagine realizata in urma cu 175 de ani ar putea fi cea mai veche fotografie din lume (2364 afisari)
 Limba romana, vesnica enigma (2312 afisari)
 Cumparaturi intre semafoare, o noua afacere in Bucuresti (1946 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02031 sec.