Ziua Logo
  Nr. 4223 de luni, 5 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Secretul dosarelor
Europarlamentarul PSD Titus Corlatean a declarat ieri ca exista dosare penale ale primarilor PDL, care sunt tinute la "secret" datorita "Patriarhului de la Cotroceni". Pesedistul a sustinut ca imixtiunea politicului in Justitie este cunoscuta si la Bruxelles. El a explicat ca, in calitatea pe care o are in PE, de prim-vicepresedinte al Comisiei Juridice, are acces la documente "speciale". (R.I.P.)
WPA, la Vrancea
Ron Werber, proprietarul firmei de consultanta politica Werber Public Affairs (WPA), este consilierul lui Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea. Expertiza lui Werber in consultanta politica a fost folosita si de catre presedintele PSD, Mircea Geoana. "Unul dintre putinii oameni de care asculta Oprisan este Werber", au declarat surse din PSD, citate de Rompres. Candidatul PD-L pentru primaria Focsani, Alin Trasculescu, il are ca sfatuitor pe un alt consultant cunoscut, Felix Tataru. (A.I.)
Razboi Weber-Frattini
Europarlamentarul liberal Renate Weber a cerut, la finele saptamanii trecute, "demisia de onoare" a comisarului european pentru Justitie, Franco Frattini, ca urmare a declaratiilor sale referitoare la libera circulatie a persoanelor. Weber il acuza pe Frattini ca a indus in eroare opinia publica prin declaratia acordata ziarului La Stampa, conform careia Directiva privind libertatea de miscare a cetatenilor europeni in spatiul european este depasita si trebuie revizuita. Frattini a mai declarat ca cei suspecti ca ar fi comis infractiuni "trebuie arestati imediat, judecati folosind o procedura de urgenta si apoi expulzati sa-si execute condamnarea in tarile de unde vin". (A.M.L.)
Obama castiga Guamul
Candidatul la investitura democrata pentru prezidentialele din SUA, Barack Obama, a castigat adunarea electorala desfasurata sambata in insula Guam, din Pacific, teritoriu aflat in administrarea Statelor Unite. Obama a obtinut 2.264 de voturi, cu sapte mai mult decat rivala sa, Hillary Clinton. Maine vor avea loc alegeri preliminare in Indiana si Carolina de Nord, considerate majore, in conditiile in care cei doi democrati nu au reusit pana acum sa castige numarul de delegati necesari pentru investitura (2.025). (L.P.)
A r h i v a
  Elefantul electoral    11 comentarii
  Episcop greco-catolic pentru Bucuresti    
 Top afisari / comentarii 
 L-AU NENOROCIT PE BECALI (5715 afisari)
 Foametea bate la usa (3981 afisari)
 Basescu pleaca la razboi (2283 afisari)
 Paunescu, mai tare decat Ceausescu! (1918 afisari)
 Bataie cu furci si coase intre romi si maghiari (1782 afisari)
 35 de grade in iunie. Din iulie, vine canicula (2251 afisari)
 Documente declasificate dupa 19 ani, depuse in dosarul Revolutiei de la Timisoara (1796 afisari)
 Primul delfin bionic (1374 afisari)
 UPDATE Dumitru Dragomir: Ca raspuns la acuzatiile DNA, o sa fac un serial - Elodia 2 (1112 afisari)
 Italia: Doi romani l-au jefuit pe cel mai batran episcop din lume (1091 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.