Ziua Logo
  Nr. 4223 de luni, 5 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
1 Mai cu apa in case
Avertizarea hidrologica de cod galben, transmisa prefecturilor din judetele Botosani, Constanta, Galati, Suceava si Tulcea, expira in aceasta dimineata la ora 10.00, insa inundatiile din Moldova si Dobrogea continua sa afecteze populatia.
"In ultimele 24 de ore, debitele raurilor au fost in crestere din cauza precipitatiilor si a propagarii pe raurile din bazinele Crasna, Barcau, Ialomita, Siret, Prut, pe cele din bazinele superioare ale Somesului si Muresului, pe raurile din Dobrogea, si numai prin propagare pe cursurile inferioare ale Viseului, Izei, Turului, Somesului, Crisurilor, Muresului si Timisului. Sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu posibile inundatii locale si cresteri semnificative de niveluri, cu depasirea cotelor de atentie pe unele rauri mici", precizeaza comunicatul Ministerului Mediului.
Doi dintre sinistratii din localitatea galateana Toflea s-au luat la bataie ieri dimineata, din cauza ajutoarelor, transmite Mediafax. "A fost o neintelegere, un conflict intre doi sateni. Unul l-a acuzat pe celalalt ca a primit ajutoare la inundatiile de anul trecut si ca nu le-a folosit pentru repararea locuintei. Mai mult, i-a invitat pe cei din mass-media prezenti in comuna sa ii filmeze acum casa. De aici a izbucnit o cearta generala intre cei care se aflau la fata locului, insa conflictul a fost aplanat inainte sa se produca violente", a declarat Viorel Zaharia, comandantul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati.
In judetul Galati, 500 de persoane si peste 100 de locuinte din localitatile Toflea si Brahasesti au fost afectate de inundatiile provocate de o rupere de nori, vineri seara. Apele au mai inundat 100 de fantani si au acoperit 150 de hectare de teren agricol, cinci podete din comuna fiind distruse de puhoaie, iar 6,4 km de drum comunal - acoperit de aluviuni.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Legile Educatiei dezbatute cu scandal    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 L-AU NENOROCIT PE BECALI (5715 afisari)
 Foametea bate la usa (3981 afisari)
 Basescu pleaca la razboi (2283 afisari)
 Paunescu, mai tare decat Ceausescu! (1918 afisari)
 Bataie cu furci si coase intre romi si maghiari (1782 afisari)
 35 de grade in iunie. Din iulie, vine canicula (2251 afisari)
 Documente declasificate dupa 19 ani, depuse in dosarul Revolutiei de la Timisoara (1796 afisari)
 Primul delfin bionic (1374 afisari)
 UPDATE Dumitru Dragomir: Ca raspuns la acuzatiile DNA, o sa fac un serial - Elodia 2 (1112 afisari)
 Italia: Doi romani l-au jefuit pe cel mai batran episcop din lume (1091 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01548 sec.