Ziua Logo
  Nr. 4223 de luni, 5 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Jazz-Rock
Stiri pe scurt
Fostul vocalist al lui Malmsteen la Bucuresti
Iubitorii de metal progresiv au toate motivele sa fie bucurosi. In premiera, formatia daneza Royal Hunt va concerta in Romania vineri (10 mai), in clubul Fabrica din Bucuresti. Concertul este organizat de Rocris Disc si face parte din turneul european "Paradox II", ce promoveaza ultimul material al trupei, intitulat "Collision Course... Paradox 2". Turneul incepe poimaine in Grecia, concertul din Romania fiind al treilea din cele 15 anuntate pentru luna aceasta. Noul album si acest turneu Royal Hunt marcheaza debutul vocalistului Marc Boals (ex-Yngwie Malmsteen) alaturi de trupa. In deschidere vor evolua elvetienii de la Godiva, o trupa de hard-rock in genul Judas Priest/Accept. Aflati la randul lor in turneu pentru aniversarea a 12 ani de activitate, targovistenii de la Trooper au fost invitati sa sustina un recital pe aceeasi scena cu Royal Hunt, continuand in acest fel seria de colaborari cu trupe de renume mondial.
Noul album Judas Priest e "feroce"
Bryan Reesman de la revista Metal Edge este primul jurnalist american care a audiat in intregime "Nostradamus", opera rock semnata Judas Priest ce va fi lansata anul acesta. Iata ce spune acesta: "Piesa de titlu, care circula in acest moment pe Internet, e o piesa feroce care aminteste de "Painkiller", insa albumul ca intreg merge mult mai departe de atat. Pe parcursul celor 104 minute ei acopera tot spectrul, de la balade pline de emotie si imnuri heavy-metal, pana la interludii orchestrale impresionante. Acest disc duce Judas Priest la un alt nivel, prin explorarea unor lucruri pe care nu le-am mai auzit la ei: chitare acustice, coarde, pian sau clape. Desi luate pe rand piesele sunt puternice, nu s-a mers pe ideea de hit single, ci pe metalul conceptual." Formatia spera sa poata pune in scena aceasta opera rock anul viitor in locatii renumite, cum sunt Carnegie Hall sau Royal Albert Hall.
B.B. King - blues la 83 de ani
B.B.King, venerabilul "Rege al bluesului", a lansat un nou concert in format CD/DVD. Se estimeaza ca bluesmanul, care va implini 83
de ani in septembrie, a dat mai mult de 10.000 de concerte si a lansat in jur de 100 de titluri in cariera sa care se intinde pe aproape sase decenii. Intitulat simplu "Live!", DVD-ul contine 18 dintre hiturile lui King, acoperind mai mult de doua ore, in timp ce pe CD se gasesc 12 dintre acestea.
Grupaj realizat de Adrian DINCA 
A r h i v a
  Paunescu, mai tare decat Ceausescu!    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 L-AU NENOROCIT PE BECALI (5715 afisari)
 Foametea bate la usa (3981 afisari)
 Basescu pleaca la razboi (2283 afisari)
 Paunescu, mai tare decat Ceausescu! (1918 afisari)
 Bataie cu furci si coase intre romi si maghiari (1782 afisari)
 35 de grade in iunie. Din iulie, vine canicula (2251 afisari)
 Documente declasificate dupa 19 ani, depuse in dosarul Revolutiei de la Timisoara (1796 afisari)
 Primul delfin bionic (1374 afisari)
 UPDATE Dumitru Dragomir: Ca raspuns la acuzatiile DNA, o sa fac un serial - Elodia 2 (1112 afisari)
 Italia: Doi romani l-au jefuit pe cel mai batran episcop din lume (1091 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.