Ziua Logo
  Nr. 4222 de sambata, 3 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Start la locale
-- Oficial, campania electorala a inceput ieri, dar partidele au intrat in febra alegerilor de mai multe saptamani
Imediat dupa pomenile de 1 Mai s-a dat startul afisajului electoral, mitingurilor mascate si obisnuitelor calomnii intre competitori. Batalia pentru ocuparea panourilor pentru afisajul stradal a demarat inca de la miezul noptii de joi spre vineri.
La Targu Jiu, pesedistii si-au lipit afisele cu noaptea in cap, iar pedelistii ieseni, in frunte cu liderii filialei, au facut la fel, astfel ca zona din jurul Palatului Culturii a fost umpluta cu postere ale PD-L. Nu au lipsit nici simbolurile postate inainte de startul oficial al campaniei, dupa cum sustin liberalii din Vrancea care-l acuza pe Marian Oprisan (PSD) ca a furat startul in campanie cu doua zile. Partidul Verde si-a lansat candidatii din Iasi cu mare tam-tam, la propriu, printr-un mars in fruntea caruia s-au aflat tobosari imbracati in costume de epoca. In schimb, liberalii din sectorul 5 al Capitalei au ales o modalitate nonconformista de a-si face campanie. Cinci tineri si cinci tinere au pozat goi, cu partile esentiale acoperite insa de poze prezentand locurile napadite de gunoaie ale sectorului gospodarit de Vanghelie (foto).
Intre primarie si grota
Ritmul infernal in care lucreaza cei implicati in campanie influenteaza negativ si calitatea exprimarii lor. Un exemplu relevant este Marko Bela, presedinte UDMR si literat de profesie. "Despre Gyorgy Bernady multi stiu ca reprezinta unele din performantele inegalabile ale istoriei. Eu sunt incredintat ca Laszlo Borbely ii poate repeta performantele", a spus cu avant Marko, la un miting la Targu-Mures. Alti combatanti se confrunta cu o oarecare lipsa de idei, cum ar fi Gheorghe Flutur, candidat PD-L la CJ Suceava, ce a "reincalzit" un slogan al Aliantei D.A. din 2004: "Rezistati ca venim!". Dar una din principalele ocupatii ale staff-urilor de campanie sunt acuzele la adresa adversarilor. Astfel, Partidul Verde a sanctionat o afirmatie a lui Cristian Popescu-Piedone, candidatul PC pentru primaria sectorului 4, care ar fi spus ca va scoate toate femeile din primarie si le va trimite pe centura "unde ar face mai multa treaba". Verzii sustin ca "declaratiile iresponsabile ale mediocrului Piedone" ar trebui sa-i garanteze acestuia un post de sef de grota, nu de primar. La randul lor, pesedistii din Suceava sustin ca militanti de-ai lor au fost batuti de membri ai lumii interlope, angajati de PD-L sa pazeasca panourile pentru afisaj. Ca in orice campanie, apar si evenimente neprevazute. PD-L a trebuit sa propuna un nou candidat intr-o comuna bihoreana dupa ce candidatul precedent a fost gasit mort, cu Biblia pe piept.
BEC incomplet
Biroul Electoral Central va avea doar 18 membri, alte trei locuri ramanand neocupate. Numai doua partide neparlamentare, PNG si PNTCD, au indeplinit conditiile legale pentru a fi reprezentate in acest for. Este vorba de obligativitatea depunerii de liste complete pentru consiliile judetene in cel putin 18 judete. In cazul in care va exista egalitate la vot, optiunea presedintelui BEC va fi decisiva, a precizat vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, Marian Muhulet.
Adrian ILIE 
 Afisari: 438  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Daca "repetarea performantelor inegalabile" este cea mai grava reseala de exprimare   de Razvratitul
sa cinte muzica   de vd tot 2
Bai nu mai votati comunistii   de Catalin Tomescu
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Buldozerul de carton (2541 afisari)
 SPP a dresat lebede (2385 afisari)
 "Spaga Nastase" a explodat la Londra (1890 afisari)
 Guvernantii tolereaza genocidul alimentar (1854 afisari)
 Domnul Adrian Severin are memorie scurta (1687 afisari)
 Adevarul despre iubirea dintre Elena si Nicolae Ceausescu (4647 afisari)
 Actorul Patrick Swayze se pregateste sa isi incheie socotelile cu viata (4476 afisari)
 Secretul levitatorului a fost deslusit (3068 afisari)
 Tom Cruise s-a infuriat pe Oprah Winfrey cand l-a intrebat daca e tatal biologic al lui Suri (2861 afisari)
 Fiica monstrului din Amstetten povesteste, in premiera, atrocitatile la care a supus-o propriul tata (2834 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.