Ziua Logo
  Nr. 4222 de sambata, 3 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Risc de avalanse
Riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras si Bucegi se mentine pentru urmatoarele doua zile, acesta fiind cauzat de incalzirea vremii, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Mediului. In Fagaras si in Bucegi, la altitudini de peste 1800 de metri, a fost mentinut codul portocaliu privind riscul producerii de avalanse, iar pentru urmatoarele doua zile se mentine riscul producerii de curgeri si avalanse de zapada umeda pe unele pante suficient de inclinate, riscul fiind amplificat la supraincarcare. Totodata, MMDD informeaza ca in Muntii Bucegi, la altitudini mai mici de 1800 de metri si in Masivul Postavaru a fost instituit codul
galben. (L.M.)
Inundatii in Suceava
Ploile abundente au afectat din nou, ieri, orasul sucevean Milisauti, unde opt podete au fost distruse de ape, fiind izolate cateva case, iar opt gospodarii, parterul primariei si zeci de hectare de teren agricol au fost inundate, informeaza Mediafax. Prefectul de Suceava, Alexandru Baisanu, a spus ca apa a afectat din nou orasul Milisauti, in aceleasi zone ca si in ziua precedenta, aratand ca s-au mai inregistrat inundatii in localitatea Mironu, unde o casa a fost inundata. (L.M.)
Episcop nou
Cel mai tanar inalt ierarh ortodox, Macarie Dragoi, de 31 de ani, a fost hirotonit, ieri, ca episcop al Europei de Nord, in cadrul unei ceremonii religioase desfasurate in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Slujba a fost oficiata de un sobor de 11 episcopi, in frunte cu Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Bartolomeu Anania. Episcopul Macarie a primit in cadrul ceremoniei mantia si carja de episcop de la Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Inalt Prea Sfintia Sa Bartolomeu, si Inalt Prea Sfintitul Serafim. Macarie Dragoi are 31 de ani, este originar din judetul Bistrita-Nasaud si acum va avea ca raspundere o comunitate de 30.000 de enoriasi. (Mediafax)
Tineri la ONU
Tinerii intre 18 si 25 de ani care doresc sa aplice la competitia Delegat de Tineret la Natiunile Unite mai pot completa formularul on-line pana pe 5 mai, ora 23.59, pe site-ul "www.unyouthdelegate.ro". Alaturi de CV, candidatii trebuie sa aleaga unul dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului pe care il considera prioritar pentru Romania, sa stabileasca cum pot contribui tinerii la indeplinirea lui, imaginandu-si ca sunt delegati de tineret la Natiunile Unite. Competitia desemneaza, anual, doi tineri ca reprezentanti ai generatiei lor la cel mai important forum politic din lume. (M.S.)
A r h i v a
  Tranzactii suspecte cu carduri Bancpost    
 Top afisari / comentarii 
 Buldozerul de carton (2541 afisari)
 SPP a dresat lebede (2385 afisari)
 "Spaga Nastase" a explodat la Londra (1890 afisari)
 Guvernantii tolereaza genocidul alimentar (1854 afisari)
 Domnul Adrian Severin are memorie scurta (1687 afisari)
 Adevarul despre iubirea dintre Elena si Nicolae Ceausescu (4647 afisari)
 Actorul Patrick Swayze se pregateste sa isi incheie socotelile cu viata (4476 afisari)
 Secretul levitatorului a fost deslusit (3068 afisari)
 Tom Cruise s-a infuriat pe Oprah Winfrey cand l-a intrebat daca e tatal biologic al lui Suri (2861 afisari)
 Fiica monstrului din Amstetten povesteste, in premiera, atrocitatile la care a supus-o propriul tata (2834 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00811 sec.