Ziua Logo
  Nr. 4222 de sambata, 3 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Zeci de permise retinute pe litoral
-- "Campionul" vitezomanilor a fost un tanar care a condus beat, cu aproape 200 de kilometri la ora
Politistii Serviciului Rutier Constanta au retinut pe 1 Mai 40 de permise pentru depasirea vitezei regulamentare pe drumurile de pe litoral, "campionul" vitezomanilor fiind un tanar de 24 de ani din Ialomita, care a condus beat, cu aproape 200 de kilometri la ora.
Astfel, politistii au aplicat, joi, peste 40 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea vitezei regulamentare pe drumurile publice si au retinut tot atatea permise de conducere, plus alte trei permise de circulatie retinute pentru conducere in stare de ebrietate. Un tanar in varsta de 24 de ani din Ialomita a batut recordul, fiind inregistrat de radar cu 178 km/h. Potrivit Mediafax, testat cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat. Pe parcursul intregii zile s-au inregistrat cinci accidente, soldate cu sapte persoane ranite usor, iar numarul tamponarilor, de 125, a fost apropiat de media zilnica inregistrata in judetul Constanta. Politistii se asteapta la blocaje de trafic la sfarsitul acestei minivacante de 1 Mai, in special maine, atunci cand turistii se vor intoarce acasa de pe litoral. Politistii recomanda pentru traseul catre Bucuresti, pe langa DN 22 C Constanta - Cernavoda si apoi A2, Cernavoda - Bucuresti, si folosirea rutei alternative DN 2A Constanta - Harsova - Slobozia si apoi DN 2 Urziceni - Bucuresti.
543 de decese in primele trei luni
Numarul accidentelor rutiere grave a crescut, in primele trei luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut. "De la inceputul anului avem inregistrate 1906 accidente grave, in care au murit 543 de persoane, iar alte 1667 au fost ranite grav. In aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate 1503 accidente grave, in care si-au pierdut viata 476 de persoane, iar 1218 au fost ranite grav", declara comisarul sef Corneliu Draghici, purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere. Acesta a precizat ca pe primul loc in "topul" cauzelor accidentelor grave se afla neatentia pietonilor care traverseaza neregulamentar. Pe locul doi sunt soferii care circula cu viteza mare, pe locul trei fiind conducatorii auto care nu acorda prioritate pietonilor. Potrivit unui raport al Institutului National de Medicina Legala, numarul celor care si-au pierdut viata in accidente de circulatie creste ingrijorator, in 2007 fiind inregistrate 3.152 de cazuri de decese in accidente rutiere. "Dupa ce, in intervalul 1990-2002, a fost inregistrata o scadere progresiva a numarului de decese produse in accidente rutiere, valoarea inregistrata in 2007 se incadreaza intr-o ingrijoratoare tendinta de crestere a numarului victimelor. Analizand distributia nationala a accidentelor mortale raportata la populatie, se poate vedea o crestere a mediei numarului de decese la suta de mii de locuitori fata de anul trecut, de la 12,6 la suta de mii de locuitori in 2006, la 14,4 cazuri la suta de mii de locuitori in 2007", declara directorul INML, profesorul Dan Dermengiu. In 17 judete, printre care si Bucuresti, decesele cauzate de accidente rutiere au fost peste media nationala. De asemenea, numarul persoanelor care conduc dupa ce au consumat bauturi alcoolice este tot mai mare, numai in 2007, din cele 3.991 de expertize medico-legale, 60 la suta au indicat faptul ca soferii aveau o alcoolemie de peste 0,8 grame la litru, potrivit unui raport al INML. (B.C.G.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
200 la ora ...   de the
aveti grija cum conduceti   de tzacalin
Usor de stopat, daca se vrea   de demetrius
A r h i v a
  "Spaga Nastase" a explodat la Londra    7 comentarii
  Incendiu in Centrul Istoric    1 comentariu
  Bataie cu bate in judetul Constanta    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Buldozerul de carton (2541 afisari)
 SPP a dresat lebede (2385 afisari)
 "Spaga Nastase" a explodat la Londra (1890 afisari)
 Guvernantii tolereaza genocidul alimentar (1854 afisari)
 Domnul Adrian Severin are memorie scurta (1687 afisari)
 Adevarul despre iubirea dintre Elena si Nicolae Ceausescu (4647 afisari)
 Actorul Patrick Swayze se pregateste sa isi incheie socotelile cu viata (4476 afisari)
 Secretul levitatorului a fost deslusit (3068 afisari)
 Tom Cruise s-a infuriat pe Oprah Winfrey cand l-a intrebat daca e tatal biologic al lui Suri (2861 afisari)
 Fiica monstrului din Amstetten povesteste, in premiera, atrocitatile la care a supus-o propriul tata (2834 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00984 sec.