Ziua Logo
  Nr. 4220 de sambata, 26 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Politehnica lui Iancu este doar o fantoma
Zambon castiga iar la TAS
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anuntat ieri, oficial, ca adevarata Politehnica Timisoara este gruparea de liga a IV-a, reprezentata de italianul Claudio Zambon! Decizia a venit ca urmare a unui apel al italianului, care a considerat ca FIFA, FRF si FCU Politehnica Stiinta 1921 Timisoara (clubul lui Marian Iancu) n-ar fi respectat in totalitate precedenta sentinta a TAS.
Zambon castigase disputa cu gruparea din Banat inca din 5 decembrie 2006, insa FRF a evitat sa aplice decizia TAS (juristul federatiei, un anume Justin Stefan, a ajuns intre timp avocatul clubului lui Iancu la tribunalul de la Lausanne!). Anul trecut, federatia a primit un ultimatum de la FIFA si a aplicat sentinta. Printre altele, clubul lui Marian Iancu trebuia sa-si schimbe numele, culorile, sa plateasca despagubiri pentru folosirea abuziva a acestora, dar si a palmaresului si a istoricului. Numai ca numele ales de Iancu (FCU Politehnica Stiinta 1921 Timisoara), unul care se confunda cu cel al clubului reprezentat de italian (FC Politehnica Timisoara), precum si pastrarea culorilor alb si violet, la care s-a adaugat si negru, dar si despagubirile de nici 300.000 de euro calculate de FRF (dupa grila FIFA suma trebuia sa ajunga la aproape 1,5 milioane de euro!) l-au facut pe Zambon sa apeleze din nou la TAS. Culmea, FRF a decis intre timp ca palmaresul nu este al gruparii italianului, ci al unei asociatii din Timisoara, AS Politehnica! Aceasta urma sa se asocieze cu gruparea din Liga I, astfel ca palmaresul ar fi ajuns la clubul lui Iancu, desi TAS a decis ca el este al gruparii lui Zambon!
Adio, violet!
Conform anuntului de ieri al TAS, se pastreaza decizia din 5 decembrie 2006 si, in plus, pana la 30 iunie 2008, gruparea lui Iancu trebuie sa-si schimbe numele (poate folosi fie Politehnica, fie Timisoara, dar nu impreuna!), sa renunte la culoarea violet si la orice folosire a palmaresului si istoricului Politehnicii Timisoara, in caz contrar urmand sa fie sanctionata cu 6 puncte de penalizare. De asemenea, din 5 decembrie 2006 si pana la aplicarea deciziei de ieri, clubul lui Iancu trebuie sa plateasca gruparii lui Zambon cate 5000 de euro pentru fiecare meci din campionat si din Cupa Romaniei! In schimb, FIFA si FRF au scapat nesanctionate de TAS ca urmare a plangerii lui Zambon.
Iancu, incotro?
In acest moment, situatia lui Iancu este una destul de ingrata la Timisoara, mai ales ca tocmai obtinuse de la autoritatile locale o finantare de 3,5 milioane de euro pe sezon, bazandu-se pe faptul ca va recupera palmaresul! Astfel, Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis, plus Primaria Timisoara, dau 3,5 milioane de euro pe an unei echipe care nu este Politehnica Timisoara! De fapt, la UEFA, gruparea lui Iancu apare ca infiintata in 2002 (fosta Poli AEK, ex-AEK Bucuresti, ex-Fulgerul Bragadiru), la fel si la FIFA. Singura solutie este o fuziune cu clubul lui Zambon, insa italianul nu mai cere 250.000 de euro pentru guparea sa, ca acum doi ani, cand Iancu a refuzat (!), ci o suma de ordinul milioanelor de euro!
Marius GHERGHE 
Alte articole
  Zambon contra Iancu la TAS    (Sport, 2008-01-12)
A r h i v a
  Licitatie pe puncte    
  Veterani de argint    
  LIGA I - ETAPA A 32-A    
  Stiri pe scurt    
  Mutu s-a zgarcit la gol!    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Fructe si legume cancerigene (13017 afisari)
 Israelul a distrus reactorul atomic din Siria (7365 afisari)
 Sarmanul miliardar (5358 afisari)
 Afacerea Skoda (3510 afisari)
 Operatiunea urechea (2595 afisari)
 De 1 mai vremea va fi frumoasa (4907 afisari)
 Miliardarul Abramovici isi construieste cea mai scumpa casa din lume (3756 afisari)
 Un chinez face arta fotografica prin iluzie optica  (3427 afisari)
 China inaugureaza cel mai lung pod peste mare din lume (3043 afisari)
 Chinuită de dureri cumplite, actrița Brooke Shields și-a operat picioarele (2746 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02134 sec.