Ziua Logo
  Nr. 4218 de joi, 24 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Zece cifre la telefonul fix
-- Din 3 mai apelul din si spre Romtelecom va avea ca prefix indicativul zonei
Apelurile catre si din reteaua Romtelecom vor fi formate, incepand cu 3 mai, din zece cifre si vor cuprinde indicativul de arie geografica si numarul local, pentru toate convorbirile, locale sau nationale, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI). In prezent, abonatii Romtelecom sunt apelati in retea prin formarea numarului local de 6 cifre in provincie, respectiv de 7 cifre in Bucuresti.
In cazul furnizorilor alternativi de telefonie fixa, clientii pot fi apelati doar daca se formeaza numarul national de 10 cifre, format din prefixul operatorului si apoi numarul local. "Furnizorul care beneficiaza de numere formate din 6 si 7 cifre (n.r. - Romtelecom) are un avantaj concurential fata de cei ai caror abonati formeaza numarul intreg de 10 cifre. Comisia Europeana a recomandat uniformizarea modului de formare a numerelor de telefon, ceea ce se intampla incepand cu 3 mai. Astfel, se promoveaza o concurenta echitabila pe piata comunicatiilor electronice, se respecta principiul nediscriminarii in alocarea resurselor de numerotatie", a spus Dan Georgescu. Tranzitia la noul mod de formare a numerelor de telefon se va face in doua etape. In perioada 3 mai - 31 iulie 2008 numerele de telefonie fixa vor putea fi apelate atat in formatul actual, cat si in noul format, iar abonatii vor fi informati prin intermediul unui mesaj vocal sau scris (SMS) cu privire la modificarea modului de formare a numerelor. In perioada 1 august - 30 septembrie 2008, abonatii vor fi informati, prin intermediul unui mesaj vocal sau al unui mesaj scris (SMS), cu privire la noul format al numarului, dar apelul nu va mai fi rutat catre destinatie. O data cu schimbarea numerotatiei in cazul Romtelecom se modifica si formatul actual al numerelor scurte.
958 devine 1958
In Planul National de Numerotatie (PNN) se face diferenta intre numerele pentru servicii de interes public la nivel national (deranjamente posturi telefonice, servicii de informatii, Ora exacta si altele) si numerele pentru furnizarea unor servicii de interes general la nivel judetean (jandarmerie, taxi, "alo, domnule primar" si altele) prin adaugarea cifrei 1 inaintea numarului actual (in cazul primei categorii de servicii), respectiv a indicativului de arie geografica (in cazul celei de-a doua categorii). Pentru a apela serviciul "Ora exacta" se va forma 1958, fata de 958 in prezent, iar pentru a apela serviciul "Protectia consumatorului" din judetul Constanta se va tasta 0241980.
Gabi MOROIANU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Vrem un web site cu noutatile   de Olga Khan
Se va adauga de la 3 Mai nr Zonei si de la 4 Mai nr judetului. Spre exemplu :   de ionion
A r h i v a
  "Esplanada" la secret    11 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Raia FSN (3718 afisari)
 Un evreu american a tradat SUA pentru Israel (1767 afisari)
 "Esplanada" la secret (1748 afisari)
 Zece cifre la telefonul fix (1532 afisari)
 Esti ceea ce a mancat mama ta (1294 afisari)
 Varianta restilizata pentru Logan Sedan (3958 afisari)
 Ce se naste din asa o mama, Dita von Teese se cheama (2205 afisari)
 Cea mai mare banca din Germania refuza sa mai deconteze "abonamentele" la bordel ale angajatilor (1909 afisari)
 Sir Paul McCartney isi ia a treia nevasta (1570 afisari)
 Si-a uitat vioara Stradivarius in taxi si a primit-o totusi inapoi (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00884 sec.