Ziua Logo
  Nr. 4218 de joi, 24 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Esti ceea ce a mancat mama ta
-- Alimentele cu un aport caloric mare consumate de femei inainte de conceperea unui copil pot influenta sexul bebelusului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici.
Publicat in Proceeding of the Royal Society, studiul mai dezvaluie faptul ca o dieta bogata in calorii si obisnuinta de a servi micul dejun sporesc sansele de a avea un baietel.
"Studiul poate explica de ce proportia de baieti este mai mica in tarile dezvoltate, unde numeroase tinere adopta regimuri alimentare hipocalorice", a spus Fiona Mathews, de la Universitatea din Exeter.
La studiu au participat 740 de femei insarcinate, originare din Marea Britanie, care au dat informatii despre alimentatia lor inainte de conceptie si in prima parte a sarcinii. Femeile se aflau la prima sarcina si nu cunosteau sexul bebelusului, relateaza Mediafax. Viitoarele mame au fost impartite in trei grupuri, in functie de aportul caloric din momentul conceptiei. 56% dintre cele care aveau dieta alimentara cea mai bogata din punct de vedere energetic au nascut baieti, fata de doar 45% dintre cele care au avut aportul caloric cel mai scazut. Cercetatorii au mai descoperit o puternica relatie intre consumul de cereale la micul dejun si conceperea unui baiat. De asemenea, femeile care au avut o alimentatie bogata in nutrienti variati (potasiu, calciu, vitaminele C, E si B12) au prezentat mai multe probabilitati de a naste un baiat. In ultimii 40 de ani, in tarile industrializate s-a inregistrat o diminuare usoara, dar constanta a proportiei de baieti nascuti (o pierdere de aproximativ un bebelus masculin la 1000 de nasteri, in fiecare an). Declinul a fost considerat un semnal de alerta, posibil provocat si de expunerea la substante toxice. Totusi, dietele alimentare adoptate de tinerele femei din tarile dezvoltate, marcate de o reducere a aportului energetic, ar putea explica acest fenomen, sunt de parere cercetatorii. Micul dejun tinde sa dispara in tarile dezvoltate. In Statele Unite, proportia de adulti care iau micul dejun a scazut de la 86%, in 1965, la 75%, in 1991, au mai spus acestia.
Specialistii au avansat ca ipoteza faptul ca eliminarea micului dejun prelungeste perioada normala de abstinenta alimentara nocturna, scazand nivelul de glucoza din organism. Potrivit studiilor anterioare efectuate in laborator, un nivel ridicat de glucoza in organism favorizeaza masculinitatea.
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Unele,viitoare mame,au mancat multe prune(contin fier)si baietii au iesit..turtz.   de LENIO
Si daca mama a mancat ... de la tata in timpul sarcinii... ce-o sa fie copilul?   de romanul
oare?   de antigone
Saraca de mama mea! (1926-1994)   de Olga Khan
A r h i v a
  Vaduvele negre    1 comentariu
  Un milion de lire autobiografia lui Amy Winehouse    3 comentarii
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Raia FSN (3718 afisari)
 Un evreu american a tradat SUA pentru Israel (1767 afisari)
 "Esplanada" la secret (1748 afisari)
 Zece cifre la telefonul fix (1532 afisari)
 Esti ceea ce a mancat mama ta (1294 afisari)
 Varianta restilizata pentru Logan Sedan (3958 afisari)
 Ce se naste din asa o mama, Dita von Teese se cheama (2205 afisari)
 Cea mai mare banca din Germania refuza sa mai deconteze "abonamentele" la bordel ale angajatilor (1909 afisari)
 Sir Paul McCartney isi ia a treia nevasta (1570 afisari)
 Si-a uitat vioara Stradivarius in taxi si a primit-o totusi inapoi (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00891 sec.