Ziua Logo
  Nr. 4218 de joi, 24 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Vaduvele negre
-- La Los Angeles urmeaza sa fie pronuntat verdictul in cazul a doua batrane, bune prietene, care au fost gasite vinovate de asasinarea a doi barbati. Cele doua septuagenare au ucis pentru a intra in posesia politelor de asigurare pe viata a victimelor, in valoare de mai multe milioane de dolari.
Poreclite de presa "vaduvele negre", Helen Golay, 77 de ani, si Olga Rutterschmidt, 75 de ani, si-au premeditat faptele, actionand dupa o schema relativ simpla, dar planificata in cele mai mici detalii. Batranele, acuzate de crima si frauda, au intrat in posesia a trei milioane de dolari, reprezentand asigurarile de viata a doi boschetari pe care i-au "cules" de pe strada, i-au hranit si pe care i-au convins in cele din urma sa-si faca asigurari de viata.
"Intruchiparea raului"
Potrivit Parchetului, batranele sunt responsabile de moartea lui Paul Vados, un barbat de 73 de ani, fara domiciliu fix, care a fost gasit calcat de o masina in vestul orasului Los Angeles, in noiembrie 1999. De asemenea, ele l-au omorat si pe Kenneth McDavid, de 50 de ani, tot fara domiciliu, al carui corp a fost descoperit in 2005. Si acesta a fost gasit mort, fiind lovit de masina.
Probele administrate de Parchet arata ca Golay si Rutterschmidt, numite in presa locala "vaduvele negre", au semnat 26 de polite de asigurare de viata pe numele lui Vados, al lui McDavid si al unui al treilea barbat, preluand lor toate cheltuielile cotidiene ale acestora. Cel de-al treilea barbat a declarat ca a devenit banuitor si a decis sa rupa legatura cu cele doua batrane.
De pe urma mortii lui Vados si McDavid, vaduvele negre au obtinut 2,8 milioane de dolari din partea companiilor de asigurari.
In timpul procesului, reprezentantul Parchetului a evidentiat faptul ca cele doua femei au vrut sa exploateze o lege californiana privind asigurarile de viata. Potrivit legii in cauza, companiile de asigurari nu pot refuza plata politelor mai vechi de doi ani, cum au fost si cazurile lui Vados si McDavid.
"Justitia a facut dreptate in cazul mortii celor doi barbati fara domiciliu. Inculpatele vor fi trimise la inchisoare pe viata pentru crimele pe care le-au facut pentru a obtine bani", a adaugat Steve Cooley, procurorul din Los Angeles. "Sunt insasi intruchiparea raului. (....) Nu aveau nevoie de acesti bani. Nu erau niste amarate. Li s-a pus pata si au plecat pur si simplu la vanatoare. Victime le-au fost acesti nefericiti care nu aveau nici dupa ce bea apa", a conchis procurorul.
Politia a gasit urmele de ADN ale lui McDavid pe sasiul unei masini, ceea ce in opinia Ministerului Public demonstreaza faptul ca batranele au premeditat crima pentru ca autovehiculul a fost cumparat cu un an si jumatate inainte de uciderea acestuia.
Procesul a inceput in urma cu un an, iar Parchetul a anuntat ca nu va cere pedeapsa cu moartea. Cele doua femei risca insa sa fie inchise pe viata, fara posibilitate de eliberare conditionata. Golay va afla pedeapsa pe 24 iunie, iar Rutterschmidt pe 15 iulie.
(D.M.V.)
 Afisari: 656  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Golay... hmm... la Budapesta e o juma' de carte de telefon....   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Un milion de lire autobiografia lui Amy Winehouse    3 comentarii
  Esti ceea ce a mancat mama ta    4 comentarii
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Raia FSN (3718 afisari)
 Un evreu american a tradat SUA pentru Israel (1767 afisari)
 "Esplanada" la secret (1748 afisari)
 Zece cifre la telefonul fix (1532 afisari)
 Esti ceea ce a mancat mama ta (1294 afisari)
 Varianta restilizata pentru Logan Sedan (3958 afisari)
 Ce se naste din asa o mama, Dita von Teese se cheama (2205 afisari)
 Cea mai mare banca din Germania refuza sa mai deconteze "abonamentele" la bordel ale angajatilor (1909 afisari)
 Sir Paul McCartney isi ia a treia nevasta (1570 afisari)
 Si-a uitat vioara Stradivarius in taxi si a primit-o totusi inapoi (1300 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.