Ziua Logo
  Nr. 4217 de miercuri, 23 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
FMI pune punctul pe "i"
FMI si-a prezentat, ieri, ultima forma a studiului macroeconomic privind situatia Romaniei. Deficitul de cont curent, inflatia si turbulentele financiare internationale, care ar putea afecta Romania prin canalul financiar si cel comercial, reprezinta principalele temeri ale Fondului Monetar International (FMI), a declarat Albert Jaeger, seful misiunii FMI pentru Romania si Bulgaria.
"FMI prognozeaza incetinirea cresterii economice mondiale, ceea ce va afecta statele emergente si, implicit, Romania", a afirmat Jaeger, transmite Mediafax. Reprezentantul Fondului anticipeaza pentru acest an o crestere economica de sub 6%, iar pentru 2009 de 4,7%, insa atrage atentia ca incetinirea cresterii economice ar putea fi mai puternica anul viitor. Deficitul de cont curent se va pastra la un nivel inalt si in acest an, dar apoi, pe termen mediu, cresterea va incetini. Totodata, Jaeger este de parere ca incetinirea cresterii economice poate ajuta inflatia. Reprezentantul FMI a declarat ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar trebui sa continue sa consolideze politica monetara. "Credem ca exista sanse ca inflatia sa intre in intervalul tintit de BNR, daca vor fi luate masuri monetare si fiscale adecvate", a adaugat Jaeger. Fondul estimeaza pentru sfarsitul acestui an o inflatie de 6,5%. Tinta BNR pentru 2008 este de 3,8%, plus-minus un punct procentual, iar pentru 2009 de 3,5%, plus-minus un punct procentual. Bugetul aferent acestui an include venituri programate prea optimiste, iar apropierea alegerilor prezinta riscul ca deficitul bugetar sa depaseasca nivelul programat, a mai afirmat seful misiunii FMI. (F.B.)
A r h i v a
  Bursa da ceasul dupa Europa    
  Supliment Bechtel    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Casatoriile cu rusoaice (3554 afisari)
 Ucraina pregatita de razboi (3106 afisari)
 Tainul UDMR (3073 afisari)
 Petrolul caspic va trece prin Romania (2161 afisari)
 Dezastrul Capitalei (1433 afisari)
 Interpretul locotenentului Colombo a ajuns sa umble razna pe strazi (3837 afisari)
 Vine era glaciara! (3827 afisari)
 Prunariu: Exista extraterestri, dar secretul este bine pastrat (3671 afisari)
 Drama in familia unui jandarm din Buzau: Mama injunghiata in inima, copilul strangulat si tatal cu gatul taiat (3130 afisari)
 Cum va fi vremea de Pašti (2497 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00803 sec.