Ziua Logo
  Nr. 4217 de miercuri, 23 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Ungaria fara vize SUA
Negocierile dintre Budapesta si Washington pentru eliminarea vizelor urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul lunii mai, iar acordul va fi supus dezbaterii Parlamentului in curand. Anuntul a fost facut ieri de un inalt responsabil din cadrul MAE de la Budapesta, care sustine ca astfel Ungaria se poate alatura tarilor care nu au nevoie de vize pentru SUA. Cehia, Letonia, Estonia, Lituania si Slovacia au semnat cu SUA acorduri ce deschid calea eliminarii vizelor SUA pentru cetatenii acestor tari. (L.P.)
Concesii de la Chisinau
Oficialii de la Chisinau sunt dispusi sa solicite UE anularea restrictiilor de calatorie pentru responsabilii de la Tiraspol, "in contextul asigurarii conditiilor necesare pentru libera circulatie a demnitarilor de stat, precum si a tuturor persoanelor si bunurilor intre cele doua maluri ale Nistrului", a declarat, ieri, ministrul moldovean al Reintegrarii, Vasile Sova, citat de Rompres. (A.M.L.)
Rusia in fata ONU
Georgia a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa se reuneasca azi, pentru a discuta agresiunea militara a Rusiei, dupa incidentul de luni, cand Tbilisi a acuzat Moscova ca a doborat o drona georgiana ce survola Abhazia. Reuniunea de astazi, la care vor participa reprezentantii celor 15 membri ai Consiliului si cel al Georgiei a fost confirmata si de ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin. Luni seara, presedintele georgian Mihail Saakasvili a acuzat Rusia de "agresiune" dupa ce o drona georgiana ar fi fost doborata de un MIG-29 rusesc deasupra Abhaziei, fapt negat de Moscova. (L.P.)
Alegeri sarbe in Kosovo
Statele Unite si Marea Britanie au cerut luni Serbiei sa revina asupra deciziei sale de a organiza alegeri municipale, la 11 mai, in enclave cu majoritate sarba din provincia Kosovo, care si-a declarat recent independenta. Presedintele Serbiei, Boris Tadici, si-a aparat decizia de a organiza acest scrutin, avertizand ca alegerile vor avea loc in pofida opozitiei ONU si a denuntat independenta Kosovo drept "un act
ilegal". (L.P.)
A r h i v a
  Ucraina pregatita de razboi    10 comentarii
  Bulgaria face curatenie de ochii Comisiei Europene    1 comentariu
  Relatii ruso-romane mai bune    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Casatoriile cu rusoaice (3554 afisari)
 Ucraina pregatita de razboi (3106 afisari)
 Tainul UDMR (3073 afisari)
 Petrolul caspic va trece prin Romania (2161 afisari)
 Dezastrul Capitalei (1433 afisari)
 Interpretul locotenentului Colombo a ajuns sa umble razna pe strazi (3837 afisari)
 Vine era glaciara! (3827 afisari)
 Prunariu: Exista extraterestri, dar secretul este bine pastrat (3671 afisari)
 Drama in familia unui jandarm din Buzau: Mama injunghiata in inima, copilul strangulat si tatal cu gatul taiat (3130 afisari)
 Cum va fi vremea de Pašti (2497 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.