Ziua Logo
  Nr. 4217 de miercuri, 23 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Derby-uri de UEFA
CFR Cluj nu pare sa aiba o misiune prea grea in fata lui FC Vaslui in tentativa de urmarire a Stelei, mai ales ca moldovenii nu gasesc gustul victoriei dupa plecarea lui Dorinel Munteanu, astfel ca meciurile etapei se anunta a fi la Urziceni si in Stefan cel Mare. Aici nu vor exista prime de la adversari sau declaratii belicoase, ci doar niste meciuri ale unor echipe care ne vor reprezenta anul viitor in Cupa UEFA si care incearca sa incheie sezonul cu capul sus.
Unirea si Rapid nu mai pot scapa un loc de C2 in acest an, dar se anunta un meci tare, fiindca Dan Petrescu joaca numai la victorie, mai ales ca nu a plecat pe usa din fata acum trei ani din Giulesti, iar bucurestenii, dupa ce au iesit din lupta pentru titlu si apoi pentru pozitia secunda, vor sa incheie sezonul pe podium. In plus, giulestenii nu uita ca Unirea i-a scos din Cupa, 1-0 la Constanta. "Speram sa ne luam revansa dupa meciul din Cupa. Unirea Urziceni este o echipa foarte bine organizata, cu un antrenor foarte valoros, care deja a ajuns in Cupa UEFA, de aceea trebuie sa fim foarte atenti in meciul de maine", a spus ieri Costin Lazar, autorul unicului gol al Rapidului in victoria de sambata, cu Pandurii. De partea cealalta, ialomitenii vizeaza o victorie care sa-i urce in clasament si vin dupa un 1-1 in Stefan cel Mare, care le aduce un bilant excelent impotriva echipelor din Bucuresti, o singura infrangere, cu cantec, in Ghencea. "Cu Rapid intotdeauna meciurile au fost foarte grele. Speram sa mergem pe aceeasi linie, cu rezultate foarte bune. Este un joc foarte important intre doua echipe care sunt pe un loc de cupe europene in acest moment. O victorie pentru noi ar insemna, in afara de cele trei puncte, faptul ca la o eventuala egalitate de puncte la sfarsitul campionatului am intrece si pe Timisoara, si pe Dinamo, si pe Rapid", a spus Felix Grigore, director general al Unirii.
Celalalt meci tare al etapei aduce fata in fata pe Dinamo si Universitatea Craiova, echipe care nu se obosesc de mult timp sa-si ascunda adversitatea. "Ar fi timpul sa mai castigam si pe teren propriu, chiar daca intalnim un adversar de traditie in fotbalul romanesc", a atras ieri atentia Bogdan Lobont, singurul dinamovist care poate tine capul sus dupa acest retur de campionat. De partea cealalta, oltenii regreta ca nu s-au inscris mai devreme in Cupa UEFA Intertoto, fiindca seria excelenta de rezultate din ultima perioada ii aduce in apropiere de FC Vaslui. "Meciul este pentru noi ca o finala. Dinamo a fost, este si va ramane echipa pe care dorim sa o invingem cel mai mult. Stim ca in ultimul timp nu am reusit acest lucru (n.r. din 1994), insa credem ca a venit momentul sa o facem!, a spus Lucian Mitu, directorul executiv al oltenilor.
Bogdan GHEORGHE 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
  Contra scapa de condamnare!    
  ETAPA A 31-A    
  Trufas Lacatus    2 comentarii
  Basescu vrea la JO    2 comentarii
  Mercurialul lui Gigi    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Casatoriile cu rusoaice (3554 afisari)
 Ucraina pregatita de razboi (3106 afisari)
 Tainul UDMR (3073 afisari)
 Petrolul caspic va trece prin Romania (2161 afisari)
 Dezastrul Capitalei (1433 afisari)
 Interpretul locotenentului Colombo a ajuns sa umble razna pe strazi (3837 afisari)
 Vine era glaciara! (3827 afisari)
 Prunariu: Exista extraterestri, dar secretul este bine pastrat (3671 afisari)
 Drama in familia unui jandarm din Buzau: Mama injunghiata in inima, copilul strangulat si tatal cu gatul taiat (3130 afisari)
 Cum va fi vremea de Pašti (2497 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.