Ziua Logo
  Nr. 4216 de marti, 22 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Ambasador in Rusia
La mai putin de doua luni de la preluarea postului de ambasador al Romaniei la Moscova, Constantin Mihai Grigorie este asteptat la Kremlin pentru a-i inmana presedintelui Vladimir Putin scrisorile de acreditare, informeaza Rador. Sursa citata subliniaza ca, predecesorul sau, Ioan Donca, a asteptat cateva luni bune pentru a se prezenta in mod oficial presedintelui rus, evenimentul fiind considerat rezultatul recentei intrevederi de la Bucuresti dintre presedintele roman,Traian Basescu, si Vladimir Putin.(M.I.)
Rusii in Moldova
Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Churilin Alexander, efectueaza azi o vizita in judetele Neamt si Suceava, informeaza presa locala, in fruntea unei delegatii din care fac parte si membri ai conducerii Camerei de Comert si Industrie Romano-Ruse. Conform surselor citate, dupa intrevederea dintre membrii delegatiei si prefectul Toader Mocanu, membru PNL, acestia vor vizita mai multe societati comerciale, alimentand speculatiile privind iminenta consolidarii capitalului rusesc in judetele din Moldova. (M.I.)
Istro-romanii recunoscuti
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) invita autoritatile croate sa recunoasca oficial minoritatea istro-romana si sa-i garanteze acesteia respectarea drepturilor lingvistice, culturale si religioase fundamentale, asa cum sunt acestea inscrise in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, informeaza presa.md. Conform proiectului de rezolutie, Romania, in calitate de stat inrudit, este invitata sa sprijine istro-romanii, grav amenintati de politica agresiva de deznationalizare promovata de Guvernul de la Zagreb.(M.I.)
Ziua Reginei
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a implinit ieri 82 de ani, aniversarea fiind marcata in Regat prin ceremonii discrete. Suverana Marii Britanii si-a sarbatorit ziua impreuna cu familia, la resedinta de la Windsor. Toate cladirile guvernamentale au arborat steagul britanic, iar garzile regale au tras mai multe salve in onoarei majestatii sale. Regina Marii Britanii sarbatoreste, de fapt, doua zile de nastere: cea reala, de pe 21 aprilie, si cea oficiala, din luna iunie, marcata prin parade militare. (L.P.)
A r h i v a
  Razboiul dictatelor    9 comentarii
  Berlusconi da Internele pe mana Ligii Nordului    
  Financial Times pentru Obama    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Taxa si Rabla (6755 afisari)
 Sfarsitul Ucrainei si interesul national (3701 afisari)
 Blasfemie sau delir sado-masochist la Viena? (2951 afisari)
 Razboiul dictatelor (2522 afisari)
 Arestat ca a denuntat (2323 afisari)
 Un avion a ratat aterizarea si a iesit de pe pista pe Aeroportul Henri Coanda (4178 afisari)
 Putin doreste trasarea unor noi obiective in cadrul relatiilor ruso-romane (2830 afisari)
 Ewan McGregor, epuizat dupa prea multe duble de sex (2585 afisari)
 Un preot s-a ridicat la cer si a disparut (2272 afisari)
 Hillary Clinton ameninta Iranul cu "stergerea de pe harta", in cazul unui atac impotriva Israelului (1919 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00811 sec.