Ziua Logo
  Nr. 4216 de marti, 22 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Rus, colegul lui Mailat
-- Romanul acuzat ca a injunghiat-o si violat-o pe fiica ambasadorului statului Lesotho in Italia, se afla in aceeasi inchisoare cu barbatul invinuit de uciderea Giovannei Reggiani
Ioan Rus (foto), arestat pentru tentativa de omor si viol, fiind acuzat ca a agresat o studenta africana in Italia se afla in acest moment incarcerat in penitenciarul Regina Coeli alaturi de Romulus Mailat.
Atasatul de afaceri interne al MIRA in Peninsula, comisarul sef Marian Mandroc, a declarat ca a fost contactat de autoritatile italiene care i-au cerut informatii despre Rus, i-au prezentat locul in care s-a petrecut violul si probele care il incrimineaza pe acesta. "Carabinierii italieni au precizat ca Rus nu a avut complici si ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul comiterii infractiunilor", a spus Mandroc. Procurorul insarcinat cu dosarul lui Rus intentioneaza sa ceara judecarea imediata a romanului, relateaza presa italiana. Magistratul Erminio Amelio va adopta astfel aceeasi solutie ca in cazul uciderii Giovannei Reggiani, de care este acuzat romanul de etnie roma Romulus Mailat. Procurorul, care urmeaza sa il interogheze in urmatoarele zile pe Rus, asteapta rezultatele examinarii hainelor victimei si a cutitului cu care romanul a injunghiat-o. Potrivit presei italiene, victima romanului Ioan Rus este fiica ambasadorului statului Lesotho, care studiaza la Roma. Femeia se afla internata in spital, starea ei fiind stabila.
Politistii italieni vor efectua, incepand cu aceasta saptamana, mai multe raiduri la periferia Romei, in zona garii La Storta, unde Rus a injunghiat si violat o studenta africana si unde locuiesc mai multi imigranti romani, considerati "cei mai periculosi dintre straini". Potrivit presei din Peninsula, carabinierii au mobilizat mai multe trupe pentru a controla zona garii, inclusiv trenurile. Nici unul dintre romanii care locuiesc in zona nu a putut oferi informatii privind baraca in care a locuit Rus. Multe dintre persoanele care locuiesc in apropierea garii La Storta sustin ca raidurile politistilor italieni ar trebui intensificate. Localnicii sunt de parere ca cetatenii comunitari proveniti din Romania sunt responsabili pentru cele mai multe acte de violenta petrecute pe teritoriul Italiei.
Ioan Rus a incercat sa agreseze psihologul inchisorii Regina Coeli in care este detinut, insa a fost impiedicat de gardieni, relateaza presa italiana.
Agresiv si in inchisoare
Acesta a fost oprit la timp de angajatii penitenciarului, care l-au imobilizat si inchis in celula de izolare, acolo unde se afla sub supraveghere zi si noapte. Procurorii l-au acuzat de tentativa de omor, sechestrare de persoane si viol si incearca sa obtina o suma de "probe zdrobitoare". La sfarsitul saptamanii trecute, pe terenul din jurul garii La Storta, la o noua cercetare, carabinierii au descoperit o batista pe care Rus a folosit-o pentru a sterge sangele de pe cutitul cu care a injunghiat-o pe tanara de origine africana. Intre timp, au aparut si cei "doi ingeri", dupa cum i-a numit tanara agresata pe cei doi barbati care au fost martori la atacul romanului si care au chemat politia la fata locului. "Treceam pe acolo cand eu si prietenul meu am vazut o femeie in pantaloni si sutien", a povestit unul din martori. "Apoi am observat ca bratul unui barbat o impiedica sa tipe. Prima data ne-a fost frica si am iesit din masina (pentru a interveni), dar apoi am chemat carabinieriii, a mai spus acesta.
Romanul acuzat de tentativa de omor si viol nu a facut inca o cerere de asistenta consulara, dar autoritatile romane de la Roma au formulat o adresa oficiala pentru vizitarea acestuia, a declarat purtatorul de cuvant al MAE. Cererea autoritatilor romane urmeaza sa fie solutionata in sapte zile, conform legii italiene. Potrivit purtatorului de cuvant al MAE, autoritatile romane s-au asigurat ca lui Ioan Rus ii sunt respectate drepturile si ca acesta are un avocat din oficiu. Intr-o prima declaratie data in fata unui judecator, Rus a spus ca nu-si aminteste nimic din timpul agresiunii, ci doar ca a ajutat-o pe tanara africana sa traverseze strada. Rus se afla in Italia din ianuarie 2007 si nu era cunoscut cu antecedente in Peninsula, insa in Romania a fost condamnat de trei ori pentru furt calificat. Ancheta autoritatilor italiene arata ca acesta nu muncea si locuia intr-o tabara de nomazi. Pe de alta parte, cinci romani au atacat cu bate de fier doi tineri italieni, la sfarsitul saptamanii trecute, la iesirea dintr-un club din Milano. Doi dintre agresori au fost arestati si se afla la inchisoarea Vittorio, in timp ce unul dintre tinerii agresati are fata tumefiata si va necesita 25 de zile de spitalizare. Potrivit presei italiene, Paolo D. si Giuseppe P., ambii de 27 de ani, se aflau in fata unui club si isi asteptau prietenii pentru a se intoarce acasa, cand au fost atacati de cei cinci romani care se aflau in zona. Cei doi agresati sustin ca nu stiu de ce au fost atacati.
Andrei GHICIUSCA 
Alte articole
  Un nou caz "Mailat" in Italia    (Anchete, 2008-04-21)
  Inscenarea Mailat    (Eveniment, 2007-12-05)
  A ucis Mailat?    (Eveniment, 2007-11-09)
  Un nou caz "Mailat" inflameaza opinia publica din Italia    (2008-04-19 13:01)
  Mailat cere sa-si execute pedeapsa in Romania    (2007-11-09 12:10)
  Crima odioasa a lui Mailat si armele biologice ale lui Saddam    (2007-11-08 17:20)
  Giovanna Reggiani nu a fost violata    (2007-11-05 21:25)
  Bomba la magazinul unei romance din Italia    (2007-11-05 16:34)
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Telefoanele lui Nutu Camataru in atentia Parchetului General    1 comentariu
  Timbre cu droguri    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Taxa si Rabla (6755 afisari)
 Sfarsitul Ucrainei si interesul national (3701 afisari)
 Blasfemie sau delir sado-masochist la Viena? (2951 afisari)
 Razboiul dictatelor (2522 afisari)
 Arestat ca a denuntat (2323 afisari)
 Un avion a ratat aterizarea si a iesit de pe pista pe Aeroportul Henri Coanda (4178 afisari)
 Putin doreste trasarea unor noi obiective in cadrul relatiilor ruso-romane (2830 afisari)
 Ewan McGregor, epuizat dupa prea multe duble de sex (2585 afisari)
 Un preot s-a ridicat la cer si a disparut (2272 afisari)
 Hillary Clinton ameninta Iranul cu "stergerea de pe harta", in cazul unui atac impotriva Israelului (1919 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02226 sec.