Ziua Logo
  Nr. 4216 de marti, 22 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Giulestenii au depus trei memorii, dar au platit doar pentru unul
Rapid taxat de CAF
-- Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, ultima instanta a FRF, a respins ieri dupa-amiaza, ca neintemeiat, recursul clubului din Giulesti in cazul derby-ului Rapid - Steaua, suspendat de Alexandru Deaconu in minutul 74. Astfel, din punctul de vedere al federatiei conduse de Mircea Sandu, scorul meciului este 0-3, definitiv si irevocabil.
Presedintele CAF, Daniel Florea (foto), a declarat ca forul pe care il conduce "nu a putut judeca pe fond" cazul "bricheta", dupa ce FC Rapid nu a achitat taxele pentru toate cele trei memorii inaintate, de cate 4700 de lei. "Rapid a formulat trei recursuri pentru care trebuia sa achite cate o taxa de 4.700 de lei fiecare. Insa, Rapid nu a achitat decat pentru una, pentru a contesta decizia Comisiei de Disciplina privind pierderea meciului cu 0-3 si suspendarea terenului pentru doua etape. Nu au achitat si pentru decizia CCA (n.r. - care a stabilit ca decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a opri derby-ul in minutul 74 a fost regulamentara) si nici pentru recursul formulat impotriva Comisiei de Disciplina, care a decis ca nu poate lua o masura disciplinara impotriva deciziei arbitrului de a opri meciul. Din aceasta cauza nu am putut judeca pe fond. Daca s-ar fi judecat, s-ar fi putut crea un precedent foarte important. Vom face o motivare ampla. Aceasta decizie este definitiva, irevocabila si executorie", a explicat Florea. Avocatul clubului Rapid, Gheorghe Florea, declarase dupa audieri ca membrii CAF urmau sa studieze un dosar de peste 33 de pagini.
"Cred ca este o cauza destul de dificila si delicata pentru ca la aceasta ultima instanta din sistemul fotbalistic trebuie verificata aplicarea corecta a regulamentelor, dar si a Legii 4/2008 privind combaterea violentei pe stadioane. Dosarul depus de Rapid are peste 33 de pagini si asta presupune un studiu foarte atent pentru fiecare problema ridicata", a spus Florea.
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal este a treia instanta a FRF care se pronunta impotriva clubului din Giulesti. Pe 29 martie, Comisia de Disciplina a decis sa acorde victoria Stelei, cu 3-0, in meciul cu Rapid, intrerupt in minutul 74, la 1-0 pentru giulesteni. "Centralul" Alexandru Deaconu a suspendat meciul dupa ce a fost lovit cu o bricheta aruncata din tribuna.
TAS - ultima solutie
Oficialii rapidisti au cerut Comisiei de Disciplina a FRF reluarea jocului din minutul 74, de la scorul de 1-0, in timp ce stelistii au solicitat sa castige meciul cu scorul de 3-0, la "masa verde". La randul ei, Comisia de Apel a FRF a respins in urma cu doua saptamani memoriul prin care FC Rapid a contestat decizia Comisiei de Disciplina si a pastrat hotararea acesteia, prin care Steaua castiga cu 3-0 la "masa verde". In acest moment, Rapid se mai poate adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, insa cu sanse mici. Ieri, intr-un caz asemanator, TAS a dat dreptate lui Olympiakos Pireu in disputa cu Apollon Kalamaria. Olympiakos a pierdut cu 0-1, dar a primit 3-0 la "masa verde" pentru ca Apollon a folosit un jucator, Roman Wallner, fara drept de joc (acesta era la a treia legitimare intr-un sezon). In urma deciziei TAS, Olympiakos a devenit, cu doua puncte avans fata de AEK Atena, campiona Greciei! (MIG)
VALVIS VS. COPOS LA TRIBUNAL
Omul de afaceri greco-elvetian a declarat ca a atacat in justitie decizia actionarului George Copos de a micsora capitalul social al SC FC Rapid SA in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 7 martie. "Nu inteleg de ce acum, cand construim un Rapid european cu transparenta, asa cum a spus Fathi Taher, in loc sa injectam bani la Rapid SA se decide diminuarea capitalului social de la 16 la 2 milioane de euro! La acea Adunare Generala am fost singurul care am votat impotriva, iar acum am atacat aceasta decizie de diminuare a capitalului social in justitie. Eu cred ca Rapid merita sa aiba un capital social mai mare", a spus Jean Valvis, care detine sub 0,01 la suta din actiunile SC FC Rapid SA. Valvis mai are doua procese impotriva unor decizii luate de Copos: unul in care contesta faptul ca acesta a refuzat dreptul actionarilor minoritari (minim 5 la suta) de a bloca deciziile AGA, asa cum prevede statutul, iar altul in care reclama drept ilegala comasarea actiunilor si refuzul de a opera actele de vanzare-cumparare a actiunilor pe care le-a cedat unui grup de 64 de suporteri rapidisti. (MIG)
Alte articole
  Spre depunctarea Rapidului    (Sport, 2008-03-27)
  Rapid cere 20 milioane de euro daune de la FRF    (2008-03-26 18:56)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
FOTBALISTII MUNCESC si "ALTZII" PROFITA !   de ioanguradeaur
A r h i v a
  Baschet si sange la Timisoara!    3 comentarii
  Spilul zilei    
  Stiri pe scurt    
  Momentul razbunarii    1 comentariu
  LIGA I ETAPA A 30-A    
  Secretara lui Turcu    
 Top afisari / comentarii 
 Taxa si Rabla (6755 afisari)
 Sfarsitul Ucrainei si interesul national (3701 afisari)
 Blasfemie sau delir sado-masochist la Viena? (2951 afisari)
 Razboiul dictatelor (2522 afisari)
 Arestat ca a denuntat (2323 afisari)
 Un avion a ratat aterizarea si a iesit de pe pista pe Aeroportul Henri Coanda (4178 afisari)
 Putin doreste trasarea unor noi obiective in cadrul relatiilor ruso-romane (2830 afisari)
 Ewan McGregor, epuizat dupa prea multe duble de sex (2585 afisari)
 Un preot s-a ridicat la cer si a disparut (2272 afisari)
 Hillary Clinton ameninta Iranul cu "stergerea de pe harta", in cazul unui atac impotriva Israelului (1919 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01226 sec.