Ziua Logo
  Nr. 4216 de marti, 22 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Incaierare generala la PSD
-- Social-democratii se acuza reciproc de obtinerea unui eventual rezultat negativ
Sabotaj si tradare sunt cuvintele rostite din ce in ce mai des de social-democrati. Taberele din partid au inceput deja sa isi reproseze una alteia un eventual insucces la alegeri, iar tot mai multi vicepresedinti sustin ca scaunul lui Geoana se clatina serios.
Surse din PSD ne-au declarat ca lupta se poarta mai mult in interior decat cu adversarii, fiecare incercand sa se pozitioneze pentru ce va urma dupa alegeri. Demisia lui Sorin Oprescu din partid si din grupul senatorial a complicat si mai mult situatia din partid, alegerile locale fiind decisive pentru evolutia ulterioara a PSD.
Sorin Oprescu si-a depus ieri demisia din partid si din grupul parlamentar, motivand ca nu a fost lasat sa candideze pentru Primaria Capitalei. "Astfel indeplinesc criteriile legale pentru a intra in campanie pentru Bucuresti", a declarat Oprescu. Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a sustinut ca se va ocupa ca doctorul sa nu fie furat la alegeri si ca il asteapta sa se intoarca in partid dupa alegeri. Daca Miron Mitrea si Mircea Geoana au avut reactii moderate dupa aceasta demisie, limitandu-se sa spuna ca aduce prejudicii partidului, Vasile Dancu a taxat dur aparitia celui de-al doilea candidat social-democrat pentru Capitala. "Este un gest ostil partidului. Cand a demisionat din partid si s-a inscris in cursa impotriva partidului ne-a devenit adversar", a sustinut reprezentantul grupului de la Cluj. El a declarat ca exista o strategie pregatita pentru ca sansele lui Cristian Diaconescu sa ajunga in turul al doilea sa fie prejudiciate.
Duel Mitrea-Dancu
Vasile Dancu a reactionat virulent si la adresa lui Miron Mitrea, care afirmase ca il va trage la raspundere daca va pierde alegerile la Cluj. "Faptul ca ne planifica esecuri este o greseala. Nu cred ca Mitrea are ceva special cu noi, ci incearca sa se pozitioneze si sa puna in jurul lui un curent care se opune reformei din partid", a precizat reprezentantul taberei din Ardeal. El a spus ca astfel de declaratii sunt de nepermis din partea unui sef de campanie, care arata ostilitate fata de o organizatie judeteana. "Sa ni se spuna daca declaratiile despre filialele din Banat si Ardeal sunt rodul unei analize, in care intram ca pierderi calculate. Daca este tradare, cum spunea Caragiale, sa stim si noi. Nu ne pasa ce spun actualii lideri. Conducerea inteleapta a lui Geoana ne arata ca nu vrea sa dezminta ce a spus Iliescu despre el", a declarat Ilie Sarbu. Surse din partid ne-au declarat ca debarcarea lui Geoana este iminenta, din cauza starii de tensiune care exista la nivelul intregului partid. Tot ieri, si-a dat demisia din partid finul lui Vanghelie, Catalin Stoichita, care a spus ca prefera "un bagabond ca Oprescu, decat un intelectual ca Vanghelie".
DNA cere aviz pentru Mitrea
Procurorii anticoruptie au cerut ieri avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi lui Miron Mitrea intr-un caz de coruptie. "Mi-e absolut indiferent. Deja discutam prea mult despre termopane la casa aia. Asta e procedura legala", a declarat Mitrea. Alin Teodorescu a sarit in apararea colegului sau, spunand ca este stranie solicitarea DNA tocmai la inceputul campaniei electorale. "Nu avem altceva de facut decat sa respectam legea si deciziile Curtii Constitutionale", a afirmat Mircea Geoana.
Cristian ANDREI 
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
Poate asa o sa scapam de ei....   de myhyoung
S-au trezit...in mijlocul marii!Colacul salvarii... nu apare.   de LENIO
psd   de tudor vqsile
Incurca-i, drace, si iarta-i, Doamne, ca nu stiu ce fac.   de Socrate
Daca toate"stangile"or se vor or doar se comporta precum dreapta in..acumulari!   de LENIO
lume noua   de ioanflorin80
PSD duce spre destramare oare?   de Irina22
niste cretini   de gigimuschi1
Vladimir Ilici Lenin !   de sorge
O lovitura crunta   de balota
A r h i v a
  Turul II la Bucuresti    11 comentarii
  BEC defineste mita electorala    1 comentariu
  Ancheta la magazine    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Taxa si Rabla (6755 afisari)
 Sfarsitul Ucrainei si interesul national (3701 afisari)
 Blasfemie sau delir sado-masochist la Viena? (2951 afisari)
 Razboiul dictatelor (2522 afisari)
 Arestat ca a denuntat (2323 afisari)
 Un avion a ratat aterizarea si a iesit de pe pista pe Aeroportul Henri Coanda (4178 afisari)
 Putin doreste trasarea unor noi obiective in cadrul relatiilor ruso-romane (2830 afisari)
 Ewan McGregor, epuizat dupa prea multe duble de sex (2585 afisari)
 Un preot s-a ridicat la cer si a disparut (2272 afisari)
 Hillary Clinton ameninta Iranul cu "stergerea de pe harta", in cazul unui atac impotriva Israelului (1919 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01139 sec.