Ziua Logo
  Nr. 4215 de luni, 21 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Aspirina liberala
-- Nicolaescu apeleaza la compania de stat Unifarm pentru a controla piata medicamentelor. Ministrul acuza importatorii si distribuitorii de inselaciune
Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat sambata, la Targu Mures, ca, in pofida actiunilor distribuitorilor de medicamente, exista posibilitatea ca preturile medicamentelor sa fie chiar reduse, pentru ca exista modalitati de ascundere a unor profituri in preturi.
El a spus ca are informatii legate de existenta unor rezerve de pret si ca pe baza acestora ar putea opta pentru schimbarea metodologiei de calcul al preturilor medicamentelor, transmite Mediafax. "Am mai multe informatii ca sunt o serie de rezerve de care pana acum n-am stiut. Incercam sa fundamentam aceste informatii si daca ele se vor adeveri, cum cred ca se vor adeveri, atunci chiar vom face o reducere de preturi la medicamente. Nu va pot spune cat, cand si cum. Dar exista o asemenea informatie. Nu vorbim de stocuri de medicamente aici, vorbim de modalitati de stabilire a preturilor si modalitati de ascundere a unor profituri in preturi. Si acolo putem noi sa intervenim ca autoritate publica, poate schimband chiar metodologiile de calcul al preturilor", a declarat ministrul.
Nicolaescu sustine ca distribuitorii nu au argumente si ca, daca acestia vor incerca sa provoace o criza, ministerul are si "alte parghii de control" a pietei medicamentelor. El a adaugat ca, la nevoie, se va apela la compania de stat Unifarm, care este companie de import si distributie. Ministrul a sustinut ca in varianta de calcul a preturilor medicamentelor actuala, acceptata in 2002 de fostul ministru Daniela Bartos, "sunt foarte multe rezerve de pret ascunse". "Doamna Bartos in 2002 a acceptat o varianta, CIP-ul, adica pretul importatorului la intrarea in tara. Eu cred ca acolo sunt rezerve ascunse foarte multe", a spus Nicolaescu.
Reaminim ca ministrul Sanatatii a anuntat joia trecuta ca preturile medicamentelor raman neschimbate, cel putin pana la 31 mai, potrivit legislatiei, indiferent de presiunile pe care le vor exercita distribuitorii, precizand ca este dispus ca, dupa Pasti, sa inceapa negocierile cu reprezentantii organizatiilor de profil. Asociatia Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) si Asociatia Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) au anuntat actiunea de protest a celor doua asociatii va continua in saptamana 5-9 mai, apoi cu alte trei zile, in saptamana urmatoare, pana cand Ministerul Sanatatii va decide sa reactualizeze preturile la medicamente.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Nicolaescu e un ministru bun   de Adame
Presa nedreapta   de Harabula
A r h i v a
  Centura Ploiestiului nu va fi inchisa    
  Viciile si cosmeticele ataca frumusetea    2 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina are "probleme teritoriale" (4090 afisari)
 Basescu, la cafea cu inculpatul Stanculescu (3087 afisari)
 Fregate-Gate intre Victoria si Cotroceni (2091 afisari)
 Injuraturi de campanie (1683 afisari)
 Costanda la indigo (1480 afisari)
 Patrick Swayze si-a scris testamentul si a facut aranjamentele pentru propria inmormantare (3728 afisari)
 Omenirea, in pragul celei mai grave crize financiare din ultimii 30 de ani (3202 afisari)
 O noua minciuna a Kievului: "Ucraina a primit Crimeea pe cale legala" (3068 afisari)
 Costel Busuioc a fost jefuit de o banda de romani, in Spania (2823 afisari)
 Lenin s-a nascut dintr-o relatie extraconjugala (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01003 sec.