Ziua Logo
  Nr. 4215 de luni, 21 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Campion cu emotii
-- Adrian Diaconu a obtinut titlul mondial interimar WBC al categoriei semigrea dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Chris Henry
Cel mai important eveniment pugilistic al anului din omania, "Gala "Invincibilii", a avut sambata seara un final fericit pentru cei peste 4500 de fani adunati in Sala Polivalenta din Capitala, Adrian "Rechinul" Diaconu intrand in posesia titlului mondial interimar WBC al categoriei semigrea. Declarat invingator la puncte in fata americanului Chris Henry, cu 116-114, 115-114, 115-114, Adrian Diaconu a recunoscut ca "am avut cel mai puternic adversar de pana acum", in vreme ce Henry a spus dezamagit ca "arbitrii n-au fost corecti".
Dupa Mihai Leu, Leonard Doroftei si Lucian Bute, sambata noapte, Adrian Diaconu a demonstrat ca poate sa-si treaca si el numele in galeria marilor campioni mondiali ai boxului profesionist romanesc. Sustinut de un public incendiar, care a trait la intensitate maxima fiecare lovitura, "Rechinul" si-a aratat coltii si in Gala "Invincibilii" din Sala Polivalenta, reusind sa-l invinga la puncte, dupa 12 runde, pe americanul Chris Henry, si sa obtina titlul mondial interimar al categoriei semigrea, versiunea WBC. Dupa un meci dramatic, in care Diaconu a dominat primele sapte runde, fiind chiar la un pas sa-si faca KO adversarul, pentru ca, pe final, Chris Henry sa preia initiativa gratie pregatirii fizice deosebite, asigurata de Ronnie Schields, tehnicianul care l-a antrenat si pe Mike Tyson, toti cei trei judecatori de ring l-au declarat invingator pe roman: 116-114, 115-114, 115-114. O victorie obtinuta cu mari emotii, dar extrem de importanta, mai ales ca secretarul general WBC, Mauricio Sulaiman, prezent in loje alaturi de alte personalitati, precum presedintele Romaniei, Traian Basescu, si primarul Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat ca detinatorul centurii cu diamante, Chad Dawson, protejatul promotorului Don King, este obligat sa boxeze cu Diaconu in urmatoarele 120 de zile. In caz contrar, "Rechinul", care detine suprematia in ierarhia mondiala WBC, va fi declarat campion mondial absolut fara lupta. Cu arcadele si fruntea tumefiate, asemeni legendarului campion Rocky Balboa, Diaconu a spus fericit: "A fost cel mai greu meci din cariera mea. Trebuie sa recunosc ca a fost cel mai puternic adversar. Spre final, am fost mai istet si am reusit sa mentin scorul pe care l-am avut in primele opt reprize. Boxul este un sport in care daca risti cand nu trebuie poti sa pierzi totul. Am fost lovit si cu capul de cateva ori, dar nu poti sa stai in ploaie fara sa te uzi. Acum ce mai conteaza ce zice el, centura e la mine. Vreau cat mai repede meciul cu Dawson. Mi-a oferit 50.000 de dolari, asa ca nu cred ca mi-ar da un milion ca sa accept sa nu boxez cu el!". De partea cealalta, Henry era dezamagit: "Arbitrii n-au fost corecti. Diaconu s-a folosit de orice mijloace ca sa scape de loviturile mele. Cred ca si-a permis asta pentru ca era la el acasa." Numai ca, intrebat daca Diaconu merita titlul mondial, Henry a spus fair-play: "Da, cred ca merita! E foarte puternic. Credeti ca Dawson facea fata in ring cu unul dintre noi doi?".
Invincibili in Polivalenta
In aceeasi gala gazduita, sambata seara, de Sala Polivalenta, Ion "Jo Jo Dan" Ionut si-a pastrat centura NABA la categoria superusoara, invingandu-l prin KO in runda a treia pe veteranul Raul Balbi, iar Viorel Simion a castigat titlul WBC Mediteranean al categoriei pana, depasindu-l la puncte pe dominicanul Rudi Encarnacion. In ring au mai urcat si Cristian Hodorogea, care l-a facut KO pe spaniolul Raul Gerisuelo, dar si greul Bogdan Dinu, care a debutat cu dreptul la profesionisti si l-a invins la puncte pe canadianul Stephane Tessier. (T.R.)
Tiberiu RIST 
 Afisari: 1045  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
GALA DE BOX DELA POLIVALENTA-BUCURESTI,19/04/08.   de Draga Nennii
A r h i v a
  Milioane de euro reportate    
  "Tac, pac, 3-0!"    
  Sase stelisti la antidoping    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 30-A    
  Martorul lui Padureanu    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  La un pas de finale    
  Spilul zilei    
 Top afisari / comentarii 
 Ucraina are "probleme teritoriale" (4090 afisari)
 Basescu, la cafea cu inculpatul Stanculescu (3087 afisari)
 Fregate-Gate intre Victoria si Cotroceni (2091 afisari)
 Injuraturi de campanie (1683 afisari)
 Costanda la indigo (1480 afisari)
 Patrick Swayze si-a scris testamentul si a facut aranjamentele pentru propria inmormantare (3728 afisari)
 Omenirea, in pragul celei mai grave crize financiare din ultimii 30 de ani (3202 afisari)
 O noua minciuna a Kievului: "Ucraina a primit Crimeea pe cale legala" (3068 afisari)
 Costel Busuioc a fost jefuit de o banda de romani, in Spania (2823 afisari)
 Lenin s-a nascut dintr-o relatie extraconjugala (2260 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01621 sec.