Ziua Logo
  Nr. 4212 de joi, 17 aprilie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Oprescu tine pe jar PSD
-- Sefii PSD se temeau ca "doctorul" ar fi putut demisiona la Consiliul National de ieri seara * Geoana si Mitrea spera sa-l convinga sa renunte la candidatura
Conducerea social-democratilor incearca cu disperare sa evite demisia lui Sorin Oprescu din partid si candidatura sa ca independent.
Surse din PSD ne-au declarat ieri ca discutiile cu senatorul PSD vor continua pentru a-l determina pe acesta sa renunte la candidatura pentru Primaria Capitalei. Oprescu a anuntat la o emisiune tv ca este decis sa stranga semnaturile necesare pentru a candida, dupa care isi va da demisia din partid. Mircea Geoana a sustinut ca nu se pune problema excluderii acestuia.
Surse din PSD ne-au spus ca "subiectul Oprescu i-a pus pe jar", chiar in ziua cand se pregateau sa isi lanseze candidatii pentru alegerile locale. "Cel mai rau pentru noi ar fi sa ne trezim cu Oprescu la Consiliul National si sa isi dea demisia. Ne-ar strica toata lansarea si ne-ar aduce grave prejudicii de imagine. Asteptam sa vedem daca Geoana si Mitrea vor reusi sa il convinga sa renunte", ne-a declarat un vicepresedinte PSD. Surse din partid ne-au precizat ca ieri urma sa aiba loc o noua serie de discutii intre Sorin Oprescu, Mircea Geoana, Ion Iliescu si Miron Mitrea, care sa il convinga pe acesta sa renunte la candidatura. Conform acestora, nu ar fi exclusa o renuntare in ultima clipa din partea doctorului Oprescu. "Era primar acum daca nu isi dadea demisia din fruntea organizatiei Bucuresti in 2006. S-a certat atunci cu toata lumea. Frustrarea noastra a pesedistilor este ca suntem constienti ca puteam castiga Primaria si certurile astea nu fac deloc bine", ne-a declarat un vicepresedinte social-democrat. Contactat telefonic, presedintele de onoare al PSD a refuzat sa faca orice fel de declaratii despre candidatura lui Sorin Oprescu, dar ne-a spus ca zvonurile care spuneau ca nu mai vorbeste cu acesta nu sunt adevarate. Surse social-democrate ne-au declarat ca pozitia lui Mircea Geoana este una extrem de subreda dupa "scandalul cu Oprescu si semnarea acordului de colaborare cu PC".
"Sper sa fie destul de lucid si loial partidului care l-a format si l-a crescut si sa nu se indeparteze de el", a declarat Mircea Geoana. Presedintele PSD a exclus posibilitatea ca Sorin Oprescu sa fie exclus, spunand ca acesta este liber sa faca ce doreste, dar ar fi bine sa se gandeasca de doua ori inainte. "In clipa cand voi indeplini criteriile pentru a candida independent imi voi da demisia din partid", a anuntat Oprescu marti seara la o emisiune tv.
Greseala
Demisia lui Sorin Oprescu din fruntea organizatiei Bucuresti in decembrie 2006, dupa ce a pierdut lupta pentru sefia partidului in fata lui Mircea Geoana, este considerata marea greseala a acestuia de catre colegii sai. "Gestul meu lasa calea deschisa punerii in opera a planurilor dumneavoastra si la aceasta organizatie importanta a partidului", ii transmitea atunci Oprescu lui Geoana. Preluarea filialei de catre Marian Vanghelie si contrele care au existat intre organizatia Bucuresti si senatorul Oprescu l-au indepartat pe acesta de sansa de a candida din nou pentru Primaria Capitalei.
Cristian ANDREI 
 Afisari: 722  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Da DA   de edg
OPRESCU COCHETEAZA CU CODUL PENAL.   de rosu ovidiu
Oprescu face jocurile tandemului Iliescu-Nastase de a il da jos pe Geoana   de Nicu Mihai Andrei
Oprescu tine pe jar PSD   de georgems
PSD   de Mona G.
De ce nu taiati nodul Gordian?   de sorge
A r h i v a
  Razmerita in PNL    7 comentarii
  Marirea chiriilor pentru imobilele RAAPPS, respinsa    2 comentarii
  "Averea nejustificata", neconstitutionala    4 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Nu vrea Tratat cu Moldova (2862 afisari)
 Efectul Stalingrad (2129 afisari)
 Haiducii Internetului (2098 afisari)
 Dinel Staicu de la Ford (1610 afisari)
 Romania, turnata la Strasbourg (1398 afisari)
 A murit dupa ce a refuzat sa-i semneze diploma Elenei Ceausescu (6380 afisari)
 Spaima Brailei: "Premiantul" a mai violat patru copile si in Galati (2987 afisari)
 Gravitatia, vinovata pentru niste sani supradimensionati (2803 afisari)
 Mariah Carey arata ca la 16 ani (2693 afisari)
 Ceaiul care l-a costat pe Putin aproape cinci miliarde de dolari (2326 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.